Ensimmäisten mainosten löytäminen

Kun olet luonut mainokset, on tärkeää varmistaa, että ne näkyvät asiakkaille. Käytä mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua tai tarkista tilisi tilastotiedot selvittääksesi, näkyvätkö mainoksesi.

Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia tapoja tarkistaa, että mainoksesi ovat käynnissä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Mainosten esikatselu ja diagnosointi

Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalulla näet, miltä tekstimainoksesi näyttävät Googlen hakutuloksissa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake]
  2. Klikkaa Suunnittelu-osiosta Mainoksen esikatselu ja diagnoosi.
  3. Muuta asetuksia sivun yläosasta ja anna avainsana. Näet valitsemiesi asetusten perusteella esikatselun mainoksista, jotka avainsana käynnistää.

Suosittelemme käyttämään Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua sen sijaan, että hakisit mainostasi Google.comista. Jos teet mainoksesi käynnistäviä hakuja, mainokselle kertyy impressioita mutta ei klikkauksia. Tämä saattaa laskea klikkausprosenttia ja estää mainosta näkymästä niin usein kuin se voisi näkyä. Jos lisäksi haet omaa mainostasi toistuvasti Google-haulla, mutta et koskaan klikkaa sitä, mainos saattaa lakata näkymästä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että Googlen järjestelmä lakkaa näyttämästä sinulle mainoksia, joista et vaikuta olevan kiinnostunut.

Jos et saa Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalun avulla selville, miksi mainoksesi eivät näy, käy läpi alla olevat mahdolliset syyt.

Tarkista, että mainoksesi on käytössä ja kelvollinen

Kirjaudu Google Ads ‐tilillesi ja klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit. Käytössä olevan mainoksen nimen vieressä on vihreä pallo ja keskeytetyn mainoksen vieressä keskeytyskuvake. Jos haluat ottaa keskeytetyn mainoksen käyttöön, klikkaa keskeytyskuvaketta ja valitse Ota käyttöön.

Mainokset tarkistetaan sen varmistamiseksi, että ne ovat mainoskäytäntöjemme mukaisia. Toisia mainoksia voidaan näyttää Google-hakuverkostossa ennen kuin ne on tarkistettu, kun taas toisia ei välttämättä näytetä ollenkaan ennen tarkistusta. Jos mainoksesi on hyväksyttävä, se alkaa näkyä ja tilisi tilastoihin alkaa tulla impressioita. Näet mainoksen tarkastuksen tilan Mainokset ja elementit ‑sivun Tila-sarakkeesta.

Tarkista, että mainoksesi saavat asiakasliikennettä

Kirjaudu Google Ads ‐tilillesi ja klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit. Mainokset-sivulta näet mainoksiasi koskevia tilastoja esimerkiksi klikkauksista, impressioista ja klikkausprosenteista. Oikeassa yläkulmassa olevan ajanjakson valitsimen avulla voit suodattaa tilastoja päivämäärän mukaan. Voit myös klikata vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat tai Mainosryhmät, jos haluat nähdä kampanja- tai mainosryhmäkohtaisia mainostilastoja.

Muokkaamalla taulukon sarakkeita voit valita, millaisia tietoja mainoksistasi näkyy. Muista kuitenkin, että Google Adsin raportointi ei ole reaaliaikaista. Tämä tarkoittaa, että et näe kolmen viime tunnin aikana saamiasi klikkauksia ja näyttökertoja.

Tarkista, että avainsanasi käynnistävät mainoksia
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainosryhmät ja valitse mainosryhmä, jonka avainsanat haluat tarkistaa.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanat.
  4. Tarkistettavasta avainsanasta riippuen klikkaa Haku-avainsanat tai Display-/videomainosten avainsanat.
  5. Tarkista, käynnistääkö avainsana mainoksesi, etsimällä Tila-sarake ja siirtämällä kohdistin avainsanan tilan päälle. Näytettävissä tilatiedoissa on mahdollisia syitä sille, miksi mainoksesi eivät näy hakutuloksissa.
Tarkista muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa mainostesi näkymiseen

Mainoksen näyttöajat ja ‑paikat riippuvat monista eri tekijöistä. Tässä on joitakin tärkeimmistä:

• Kohdistaminen: Mainos näytetään yleensä vain käyttäjille, joille se on kohdistettu. Useimmiten tämä tarkoittaa ihmisiä, jotka tekevät hakuja avainsanoillasi valitulla kielellä ja valitussa sijainnissa. Jos yrität löytää mainoksesi, et välttämättä näe sitä, jos asetuksesi poikkeavat mainoksen kohdistusasetuksista. Jos esimerkiksi haet mainosta ollessasi Tampereella, mutta mainos on kohdistettu Turkuun, mainos ei näy haussa. Voit esikatsella mainostasi millä tahansa aluekohdistusasetuksilla käyttämällä Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua.
  • Mainoksen sijainti: Jos mainoksesi sijoitus ei ole tarpeeksi korkea, mainoksesi ei välttämättä näy Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Mainoksen sijoitus määräytyy mainoksen laadun (sen saamien laatupisteiden) ja asettamasi korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen mukaan. Google ei näytä samoja mainoksia kaikilla sivuilla, joten mainoksesi saatetaan näyttää toisella tai kolmannella sivulla tai jäljempänä tulevalla sivulla. Lue lisää mainoksen sijainnin määräytymisestä.
Etsi muita syitä vianetsintäominaisuudella

Vianetsintäominaisuuden avulla voit löytää muita syitä siihen, ettet näe mainostasi.