Ändra dina inloggningsuppgifter för Google Ads

Du kan ändra uppgifterna du använder när du loggar in på ditt Google Ads-konto på flera sätt. Metoden du väljer påverkar hur du loggar in på andra produkter från Google.

Om du inte kan logga in på ditt konto kan du även pröva felsökningsverktyget för inloggning.

Ändra ditt lösenord

Om du ändrar lösenordet för Google Ads ändrar du även det lösenord du använder när du loggar in på alla andra produkter från Google.

Så här ändrar du lösenordet:

1. Besök https://accounts.google.com/EditPasswd medan du är inloggad med e-postadressen du använder för Google Ads.
  2. Skriv ditt nuvarande lösenord och det nya lösenordet du vill använda. Vi rekommenderar att du använder ett starkt lösenord.

Olika sätt att ändra e-postadress eller användarnamn

Om du ändrar din e-postadress för Google Ads ändrar du även den e-postadress du använder när du loggar in på alla produkter från Google. Därför kan du överväga att lägga till e-postadresser i ditt konto eller länka andra Google-konton till ditt Google Ads-konto, vilket ger dig större flexibilitet.

Välj bland följande alternativ när du vill ändra inloggningsuppgifterna:

1. Ändra e-postadressen i ditt konto
    Detta ändrar den e-postadress du använder när du loggar in på alla produkter från Google. Gmail-användare kan inte ändra sin e-postadress.
  2. Lägg till alternativa e-postadresser i ditt konto
    Detta gör det möjligt att använda flera e-postadresser när du loggar in på alla produkter från Google.
  3. Ge en annan e-postadress åtkomst till ditt Google Ads-konto
    Detta gör att två separata konton kan logga in, visa och redigera ditt Google Ads-konto.
Ändra e-postadressen i ditt konto

Om du inte använder Gmail kan du ändra e-postadressen i ditt konto. Ändringen påverkar alla produkter från Google som du använder. Det innebär att du kan få meddelanden om andra produkter till den här adressen, och du måste logga in på alla produkter med den här e-postadressen.

Så här ändrar du e-postadressen i ditt konto:

1. Logga in på Mitt konto.
  2. Välj Dina personliga uppgifter i avsnittet Personlig information och sekretess.
  3. Välj avsnittet E-post.
  4. Välj avsnittet E-postadress för Google-konto
  5. Ange en ny e-postadress.
  6. Klicka på Spara e-postadress.

När du har sparat ändringarna bör du få ett bekräftelsemeddelande till den nya e-postadressen. Slutför ändringarna genom att klicka på verifieringslänken i meddelandet. Du bör även få ett meddelande till den gamla e-postadressen som bekräftar att du inte längre använder den adressen för att logga in.

Om du inte får de här meddelandena och du har tittat efter i skräppostmappen kan du begära ett nytt e-postmeddelande.

Lägg till en alternativ e-postadress

Du kan lägga till en e-postadress som inte är den primära e-postadressen i ett annat Google-konto eller ett Gmail-konto. Alternativa e-postadresser fungerar ungefär som din primära e-postadress och du kan bland annat använda dem när du vill logga in och ta emot aviseringar.

Så här lägger du till en alternativ e-postadress i ditt Google-konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://accounts.google.se.
  2. Välj Dina personliga uppgifter i avsnittet Personlig information och sekretess.
  3. Välj E-post
  4. Klicka på fliken Avancerat och välj Alternativa e-postadresser.
  5. Ange en alternativ e-postadress och klicka på Lägg till

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till din alternativa e-postadress. Du måste öppna meddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på ditt konto med den alternativa e-postadressen.

Hittar du inte verifieringsmeddelandet? Läs om möjliga orsaker.

Ge åtkomst till ditt Google Ads-konto

Om du inte vill ändra e-postadressen i ditt konto kan du ge andra Google-konton åtkomst till ditt Google Ads-konto. Via kontot som du ger åtkomst går det att redigera eller visa ditt konto beroende på vilken åtkomstnivå du ställer in.

Ta reda på hur du ger andra användare åtkomst till ditt Google Ads-konto.

Nästa steg