Inzicht in kredieten en correcties in uw account

Van tijd tot tijd kan Google uw Google Ads-saldo bijstellen. Dit wordt een correctie genoemd. Correcties vinden meestal plaats in de vorm van een krediet. Een krediet verlaagt uw saldo. Correcties in de vorm van een afschrijving verhogen uw accountsaldo juist.

Alle correcties die op uw account zijn toegepast, vindt u door te klikken op de het icoon Facturering Icoon Facturering in het navigatiemenu links en dan Overzicht te selecteren. Klik op een maand om de factureringsactiviteit voor die maand te bekijken. Het gaat voornamelijk deze typen correcties:

• Servicecorrectie: Als er een promotiecode of servicekrediet is toegepast op uw account. Dit krediet is uitsluitend bedoeld om mee te adverteren en kan niet aan u worden terugbetaald.
  • Ongeldige activiteit (of ongeldige klikken): Deze correctie heeft betrekking op ongeldige klikken en vertoningen. Dat zijn klikken en vertoningen die robots, geautomatiseerde kliktools en andere misleidende software hebben veroorzaakt. Google verbiedt dat soort ongewenst gedrag, dus u hoeft niet te betalen voor deze ongeldige klikken en vertoningen.

We bieden gegevens over de service die is gekoppeld aan het ongeldige verkeer waarvoor een krediet wordt toegekend. Deze gegevens bestaan uit het oorspronkelijke factuurnummer, de oorspronkelijke servicemaand, het inkoopordernummer, de naam van het accountbudget en de naam van de campagne die zijn gekoppeld aan het ongeldige verkeer. U vindt deze informatie op de pagina Overzicht, Factureringsactiviteit en Transacties van uw Google Ads-account en op de factuur aan het einde van de maand.

Opmerking: Het inkoopordernummer en het factuurnummer die zijn gekoppeld aan de ongeldige activiteit, zijn mogelijk gewijzigd als er een nieuwe factuur is gemaakt. In dat geval zijn het inkoopordernummer en factuurnummer die van vóór de nieuwe factuur.
  • Overweergave: Soms toont Google uw advertentie te vaak. Als gevolg daarvan ontstaan er voor uw account meer kosten dan uw gemiddelde dagbudget toestaat. Als dat gebeurt, krijgt uw account een krediet om de extra kosten te dekken.
  • Overschreden: Deze correctie verschijnt als uw advertentiekosten hoger zijn dan uw prepaidsaldo. Google betaalt het extra bedrag terug, zodat u niet voor deze activiteit hoeft te betalen. Dit komt alleen voor bij accounts waarvoor handmatige betalingen zijn ingesteld.
  • Overtollig krediet dat is opgeslagen voor toekomstig gebruik: In gevallen dat u meer krediet krijgt dan u in een bepaalde maand besteedt, ontstaat er mogelijk een negatief saldo in uw account. Dat negatieve saldo noemen we een overtollig krediet. In landen waar Google wegens lokale wettelijke vereisten geen negatieve facturen kan maken (bijvoorbeeld in Turkije, China en Taiwan), toont Google dit overtollige krediet niet op uw factuur als negatief saldo, maar wordt het opgeslagen voor toekomstig gebruik. In de periode waarin dat gebeurt, krijgt u een nulfactuur en wordt het opgeslagen overtollige krediet automatisch gebruikt voor eventuele uitgaven aan advertenties in een toekomstige maand.
  • Overtollig krediet van voorgaande maanden toegepast: Als er in voorgaande maanden overtollig krediet beschikbaar was en u in de huidige maand advertentie-uitgaven heeft gehad, past Google het opgeslagen overtollige krediet toe op uw advertentie-uitgaven tot aan de limiet van het kredietsaldo. Op deze regel ziet u hoeveel overtollig krediet er is toegepast op uw advertentie-uitgaven in een bepaalde maand. In het geval van accountbeëindiging is dit het overtollige krediet dat aan u kan worden terugbetaald.
  • Resterend bedrag dat beschikbaar is voor toekomstig gebruik: Als het overtollig krediet wordt toegepast op uw uitgaven aan advertenties maar er nog steeds krediet over is, geeft deze regel aan hoeveel u in de toekomst nog overheeft om uit te geven aan advertenties. Dit is een kredietbedrag dat na aftrek van belastingen beschikbaar is. Als het getoonde bedrag bijvoorbeeld € 110 is en het belastingtarief in uw land 10% is, kunt u € 100 uitgeven aan advertenties.

Volgende stap