Sobre el nivell de qualitat

El nivell de qualitat és una eina de diagnòstic pensada per donar-vos una idea del grau de qualitat dels anuncis que mostreu en comparació amb el d'altres anunciants.

Aquest nivell es mesura en una escala de l'1 al 10 i està disponible al nivell de paraula clau. Un nivell de qualitat superior significa que l'anunci i la pàgina de destinació són més rellevants i útils per a algú que cerca la vostra paraula clau en comparació amb el d'altres anunciants.

Podeu utilitzar l'eina de diagnòstic del nivell de qualitat per identificar quan pot ser convenient millorar l'anunci, la pàgina de destinació o la selecció de paraules clau.

Informació útil sobre el nivell de qualitat

• El nivell de qualitat no és un indicador clau de rendiment i no s'ha d'optimitzar ni agregar a la resta de les vostres dades.
  • El nivell de qualitat no és un factor per a la subhasta d'anuncis. És una eina de diagnòstic per identificar de quina manera afecten l'experiència d'usuari els anuncis que es mostren per a determinades paraules clau.

Com es calcula

El nivell de qualitat es calcula en funció del rendiment combinat de tres components:

• Ràtio de clics d'entrada esperada (CTR): és la probabilitat que es faci clic a l'anunci quan es mostra.
  • Rellevància de l'anunci: indica el grau de coincidència entre l'anunci i la intenció de la cerca d'un usuari.
  • Experiència a la pàgina de destinació: indica el grau de rellevància i d'utilitat que té la pàgina de destinació per als usuaris que fan clic a l'anunci.

Cada component s'avalua amb l'estat "Per sobre de la mitjana", "Mitjana" o "Per sota de la mitjana". Aquesta avaluació es basa en una comparació amb altres anunciants que han mostrat anuncis per a la mateixa paraula clau durant els 90 darrers dies.

Una paraula clau de concordança ampla pot tenir un nivell de qualitat encara que no tingui impressions, sempre que hi hagi una paraula clau de concordança exacta corresponent amb impressions dels 90 darrers dies. Si hi ha impressions per a cerques que coincideixen exactament amb una paraula clau de concordança ampla mitjançant una paraula clau de concordança exacta al mateix grup d'anuncis, es registrarà el mateix nivell de qualitat per a totes dues paraules clau.

Si un d'aquests components té l'estat "Mitjana" o "Per sota de la mitjana", pot indicar una oportunitat de fer millores. Obteniu més informació sobre les cinc maneres d'utilitzar el nivell de qualitat per millorar el rendiment.

Recordatori

• El nivell de qualitat es basa en l'historial d'impressions de les cerques exactes de la paraula clau i, per tant, canviar el tipus de concordança de paraules clau no afectarà el nivell de qualitat.
  • Si veieu "—" a la columna Nivell de qualitat, vol dir que no hi ha prou cerques que coincideixin exactament amb les vostres paraules clau per determinar el nivell de qualitat d'una paraula clau.
  • Hi ha factors relacionats amb la qualitat dels anuncis que pot ser que el nivell de qualitat no tingui en compte, com ara els següents:
    • Dispositius utilitzats a la cerca
    • Ubicació de l'usuari
    • Hora del dia
    • Recursos
  • La informació que obteniu de qualsevol dels rastrejadors de Google es pot utilitzar per avaluar la qualitat dels anuncis, cosa que es pot reflectir mitjançant el nivell de qualitat.

Com es pot consultar el nivell de qualitat

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Cerca de paraules clau.
  4. A l'extrem superior dret de la taula, feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads.
  5. A "Modifiqueu les columnes de les paraules clau", obriu la secció Nivell de qualitat. Per veure el nivell de qualitat actual i l'estat dels seus components, trieu els elements següents que vulgueu per afegir-los a la taula d'estadístiques:
    • Nivell de qualitat
    • Exp. a la pàgina de destinació
    • CTR esperada
    • Rellevància de l'anunci
  6. Per veure estadístiques del nivell de qualitat anteriors al període d'informes que esteu consultant, trieu les mètriques següents que vulgueu:
    • Nivell de qualitat (hist.)
    • Exp. pàgina de destinació (hist.)
    • Rellevància de l'anunci (hist.)
    • CTR esperada (hist.)
      Segmenteu la taula per dia per veure el canvi en els nivells diaris.
  1. Feu clic a Aplica.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now