Lägga till ämnen i annonsgrupper

Ämnesinriktning kan hjälpa dig att visa annonser på flera webbplatser om ett visst ämne samtidigt. Du kan kombinera ämnesinriktning med andra typer av innehållsinriktning (till exempel placeringar och sökord). Dina annonser inriktas på det innehåll du valt i din annonsgrupp så att du når en bredare målgrupp.

Lägga till ämnen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Välj Displaykampanjer i verktygsfältet högst upp i ditt Google Ads-konto.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll på avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Innehåll.
  4. Klicka på annonsgruppen du vill redigera i kolumnen Annonsgrupp.
  5. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon och välj Redigera ämnen.
  6. Välj antingen Inriktning (rekommenderas) eller Observation.
  7. Valfritt: I tabellen väljer du specifika ämnen för att begränsa inriktningen.
  8. Klicka på Spara.

Informationskort

Informationskort är en praktisk funktion som hjälper dig med innehållsinriktning när du skapar en kampanj. Funktionen är tillgänglig när du väljer ämnen att inrikta dig på, videogrupperingar och placeringar.

• För ämnen du vill inrikta dig på visas ett informationskort med information om exponeringar, kriterier för platsen och annat.
  • För videogruppering och placeringar visas ett informationskort med information om det bästa målgruppssegmentet och de mest relevanta YouTube-kategorierna.

Du kommer åt informationskortet för ett visst ämne genom att hålla muspekaren över ämnet eller alternativet som du vill ha mer information om.