Om annonsekvalitet

Annonsekvalitet er et mål på opplevelsen brukere har når de ser søkeannonsene dine.

Annonsekvaliteten er basert på en rekke faktorer, deriblant hvor relevant annonseteksten din er for søk, sannsynligheten for at folk klikker på annonsen, samt kvaliteten på opplevelsen brukerne har når de kommer til landingssiden. Finn ut hvordan du kan optimalisere annonser og landingssider

Høyere annonsekvalitet betyr vanligvis bedre resultater, inkludert lavere kostnader og bedre annonseplasseringer.

Merk: Annonsekvaliteten varierer ut fra den aktuelle søkekonteksten.

Dette kan annonsekvaliteten ha innvirkning på

• Om annonsen kan vises eller ikke: Google krever at annonser holder et visst kvalitetsnivå for å bli vist. Hvis du vil se mulige årsaker til at annonsen ikke vises, kan du bruke verktøyet for søkeorddiagnose.
  • Hvor på søkeresultatsiden annonsen vises: For å sikre at folk får se annonsene med den høyeste kvaliteten høyere opp på søkeresultatsiden, legger Google annonsekvalitet til grunn når annonserangering skal etableres. Finn ut hvor i Google-søkeresultatene annonser vises
  • Om elementer blir vist eller ikke: Visse elementer blir for eksempel bare vist ovenfor søkeresultatene, og annonsekvaliteten må være på et visst nivå for at de skal vises i slike prominente annonseplasseringer.
  • Det du må betale per klikk: Jo høyere kvalitet annonser har, desto lavere blir som regel kostnaden per klikk sammenlignet med annonser med lavere kvalitet. Hvis du har annonser av dårlig kvalitet, kan du oppleve at den faktiske CPC-en din nærmer seg det høyeste CPC-budet ditt når det er lite konkurranse om søketermene som utløste visninger av annonsene dine. Når annonsene blir vist, må du aldri ut med mer enn det høyeste CPC-budet for et klikk (med mindre du bruker automatisk budgivning), uansett hvor lav annonsekvaliteten er. Finn ut mer om kostnader og betalinger
  • Annonseresultatene du oppnår: Jo høyere kvaliteten på annonsene og landingssidene er, desto større sjanse har du til å oppnå klikk og konverteringer. Finn ut hvordan du evaluerer resultatene fra landingssider

Dette påvirker ikke annonsekvaliteten

Det finnes noen vanlige feiloppfatninger om hvilke forhold som kan påvirke annonsekvaliteten under annonseauksjoner:

• Budgivning: Budet du legger inn, kan påvirke annonserangeringen, men ikke vurderingen av annonsekvaliteten.

Eksempel
    Hvis motoren i bilen din er svært effektiv, trenger du ikke særlig mye drivstoff for å kjøre langt. Tilsvarende er det med annonserangering, der mange kvalitetspoeng øker sjansene for en høyere annonserangering. Merk deg at annonserangeringen beregnes på nytt hver ved hvert søk, og at den ikke påvirker annonsekvaliteten.

• Kontostruktur: At du flytter en annonsegruppe med de samme annonsene og søkeordene til en annen konto eller kampanje, har ingenting å si for annonsekvaliteten.

Merk: Hvis du derimot flytter et søkeord til en ny annonsegruppe som har en annen annonsetekst, kan annonsekvaliteten bli endret ettersom den reviderte teksten kan påvirke brukeropplevelsen.

• Annonsers visningsfrekvens: Hvor ofte annonsene dine blir vist, er avhengig av budene dine, budsjettet ditt og konkurransen om søkeord, men det er ikke relatert til annonsekvaliteten.
  • Rapporterte konverteringer: Annonsekvaliteten påvirkes ikke av antallet rapporterte konverteringer du har.

Sånn kan du måle og heve annonsekvalitet

Ut fra kvalitetspoeng – et diagnostisk verktøy – kan du identifisere de annonsene hvor brukeropplevelsen er dårligere enn gjennomsnittet. Med dette verktøyet får du mer dyptpløyende statistikk som indikerer om du bør fokusere på å øke klikkfrekvensen, annonserelevansen eller opplevelsen av landingssiden.

Kvalitetspoengene gis på en skala fra 1 til 10 basert på resultatene du er forventet å oppnå, sammenlignet med resultatene til andre annonsører.

Merk deg at selv om vi gir deg denne diagnostiske poengsummen for at du skal kunne identifisere hvilke av annonsene dine som har noen kvalitative mangler, brukes ikke poengsummen som inndata i annonseauksjoner. Bruk kvalitetspoengene til å finne ut hva som er galt med annonsene som anses som å ha lav kvalitet, i stedet for å prøve å optimalisere den aktuelle poengsummen (1–10).

Finn ut hvordan du oppnår bedre resultater ut fra kvalitetspoeng

Linker til relatert innhold