Vanliga frågor om uppdateringen av policyn för anpassade annonser för bostäder, anställning och kredit

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Kan ni dela fler exempel på vad som räknas som en annons för bostäder, anställning eller kredit i enlighet med den nya policyn?

Bostäder

• Marknadsföring av försäljning eller uthyrning av bostäder. Bostäder omfattar lägenheter, husvagnar och husbåtar.
  • Företag och tjänster som möjliggör försäljning eller uthyrning av bostäder.

Följande är exempel på bostadsprodukter eller tjänster med begränsad inriktning

• Databaser för försäljning eller uthyrning av bostäder
  • Marknadsföring av ett enskilt hus till salu
  • Fastighetsbyråer eller fastighetsmäklare

Följande är exempel på bostadsprodukter eller tjänster som eventuellt inte har begränsad inriktning:

• Uthyrning av hotellrum eller semesterbostäder
  • Fastighetsinspektion eller depositionstjänster
  • Uthyrning av kontorsfastighet eller kontor
  • Tjänster för heminredning
  • Tjänster för fastighetsskötsel

Anställning

• Marknadsföring av jobb eller anställningsmöjligheter, anställning av personer för en arbetsuppgift.

Följande är exempel på produkter eller tjänster för anställning med begränsad inriktning

• Databaser för jobbsökning
  • Frilansuppdrag eller gigjobb
  • Platsannonser för alla företag
  • Rekryteringstjänster för jobb
  • Tjänster för arbetssökande

Följande är exempel på onlineprodukter och tjänster för arbetsförmedling som eventuellt inte har begränsad inriktning:

• Karriärrådgivning
  • Yrkesutbildning
  • Nätverkstjänster
  • Tjänster för hantering av arbetssökande

Kredit

• Erbjudanden om kredit eller produkter och tjänster med anknytning till lån.

Följande är exempel på produkter eller tjänster med begränsad inriktning:

• Kampanjer för ansökan om kreditkort
  • Bolån, företagslån
  • Biluthyrning, telefonuthyrning
  • Erbjudanden om kredit

Följande är exempel på produkter eller tjänster som eventuellt inte har begränsad inriktning:

• Finansiell vägledning
  • Presentkort
  • Transaktionskonton

Om du marknadsför annonser för bostäder, anställning eller kredit, vilka inriktningstyper begränsas

Demografi

Alla dessa måste vara inställda på Aktivera (dvs. För kön: Man, kvinna och okänt måste alla ha värdet Aktivera. Du kan inte ha inställningen Uteslut för en och Aktivera för en annan.):

• Ålder
  • Föräldrastatus
  • Kön

Obs! För endast ålder och föräldrastatus kan du utesluta eller inrikta dig endast på kategorin Okänd (till exempel ålder: om du bara vill inrikta dig på kategorin Okänd måste alla ålderskategorierna 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 54, 64–64 och 65+ ställas in på Uteslut.

Budjusteringar för demografi – måste återställas till 0 % eller tas bort.

Detaljerad demografi

Följande (från fliken Målgrupper > Vilka är de?) måste tas bort:

• Civilstånd (inklusive Singel, I ett förhållande och Gift)
  • Föräldrastatus (inklusive alla ”föräldrafaser” (dvs. Föräldrar till spädbarn (0–1 år)

Livshändelser:

Följande (finns på fliken Målgrupper > Vad de aktivt söker information om eller planerar för ) måste tas bort:

• Äktenskap (inklusive Ska gifta sig snart och Nygift)

Postnummer

I Google Ads ser du ofta tre bokstäver märkta som ett postnummer i Kanada. Vi tillåter inte inriktning på hela postnumret (till exempel M5J 2X2) enligt vår policy. Däremot tillåter vi inriktning på FSA-delen (till exempel M5J).

Inriktning måste tas bort och/eller ersättas med en annan form av inriktning (dvs. stad, delstat, radie)

Kundmatchning och remarketinginriktning begränsas bara om de använder demografi, äktenskapsstatus/civilstånd, föräldrastatus eller postnummer för att skapa användarlistor.

Om jag marknadsför annonser för bostäder, anställning eller kredit, vilka inriktningstyper begränsas inte?

• Hushållsinkomst
  • Typ av bostadsägare
  • Utbildning
  • Detaljerad demografi (förutom de som nämns ovan)
  • Med köpavsikt (inklusive anställning)
  • Intressegrupp
  • Anpassad intressegrupp
  • Livshändelser (förutom de som anges ovan)
  • Anpassad köpavsikt
  • Liknande segment
  • Geografisk plats – ort, län, land, DMA/tv-region, lokal underavdelning, kommun, nationell underavdelning, intressant plats, provins, region, delstat, plats baserat på demografi, flygplats, integritetsskyddat område

Jag kan se en varning i mitt konto som verkar ha med den här policyn att göra. Vad händer om jag inte godkänner policyändringen genom att klicka för att godkänna den?

Du har 60 dagar på dig att godkänna policyn och därefter slutar annonser som är markerade på grund av policyn att visas om de använder de inriktningstyper som nämns ovan och som även faller inom ramen för policyn. Du kan dessutom inte skapa nya kampanjer i kontot förrän du har godkänt policyn (inte heller efter de 60 dagarna).

Om du hanterar flera Google Ads-konton kan du godkänna den nya policyn för alla dina konton samtidigt genom att använda det här formuläret. Observera att denna policyvarning fortfarande måste godkännas om du skapar ett nytt konto i framtiden.

Jag anser inte att min annons omfattas av denna policy (eftersom jag inte tycker att min annons/annonsör/webbplats är relaterad till bostäder, anställning eller kredit). Hur kan jag överklaga min annons?

Följ anvisningarna i avsnittet ”Överklaga policybeslut” i denna artikel . Om du redan har slutfört processen och överklagandet avvisades, och du fortfarande anser att annonsen inte omfattas av policyn, kan du kontakta din Google-supportkontakt för att eskalera ärendet. Om du inte har en särskild supportkontakt kan du kontakta vårt supportteam här.

Mitt konto har inga annonser som omfattas av policyn i dag, men vad händer om jag skapar annonser som gör det om ett år? Vad händer då?

När annonsen granskas och markeras på grund av policyn får du en avisering på kontonivå där du uppmanas att klicka för att godkänna villkoren i policyn. Du har 60 dagar på dig att klicka och godkänna villkoren. Innan du klickar och godkänner policyn fortsätter de redan skapade annonserna att visas, men du kan inte skapa nya kampanjer i kontot. Om du inte har godkänt policyn inom 60 dagar upphör visningen av de markerade annonserna. Du behöver bara klicka för att godkänna policyn en gång per konto (om du lägger till fler annonser som omfattas av policyn senare behöver du inte klicka för att godkänna den igen).

Hur kan mina annonsörer göra nödvändiga ändringar i sina kampanjer i stor skala?

Förutom Google Ads-gränssnittet kan annonsörer göra ändringar i sina kampanjer med hjälp av Google Ads Editor och Google Ads API. Vissa ändringar stöds av masspubliceringsark i Google Ads. Mer information finns här.

Kan jag se om jag använder en inriktning som omfattas av policyn i mitt Google Ads-konto?

Vi gör ett antal ändringar i Google Ads för att det ska bli enklare att se detta:

• I aviseringarna (klockikonen högst upp till höger i kontot) får du information om att det finns annonsgrupper som innehåller annonser som är markerade på grund av denna policy och som använder begränsad inriktning.
  • De aktuella annonserna anges på sidan Policyhanteraren i ditt Google Ads-konto.
  • Vi visar uppmaningar om Begränsad inriktning i avsnitten Demografi och Målgrupp
  • Vi inför nya policyetiketter för bostäder, anställning och kredit så att du kan filtrera på annonser som har denna etikett i kontot. Dessa etiketter visas också i Google Ads Editor (version 1.4 eller senare) så att det blir enklare att göra ändringar i stor skala:
  • ”Begränsade vertikaler – kredit”
  •  ”Begränsade vertikaler – anställning”
  • ”Begränsade vertikaler – bostäder”

I Google Ads Editor hittar du dessa under filtret Anledning till avslag. Observera att dessa statusar inte innebär att en annons inte är godkänd i sig, det är bara filtret i Editor som policyetiketter hamnar under.

Kan jag fortfarande se rapporter om ålder, kön, civilstånd, föräldrastatus och postnummer?

Du kan se rapporter för kriteriet som rapporteras på fliken Demografi i användargränssnittet.

• Alla annonsörer kan se rapporter för postnummer i rapporten Användarplats.
  • Om fliken Målgrupp är inställd på Observation för sök- och displaykampanjer kan du se rapporter för föräldrastatus, civilstånd och statusen Nygift.
  • Målgrupper för videokampanjer har inte stöd för Observation och därför kan du inte se rapporter om föräldrastatus, civilstånd och statusen Nygift.

Jag kan inte uppfylla kraven i den nya policyn i tid (före 19 oktober 2020). Kommer det att finnas en respitperiod?

Det finns inga undantag från denna policyändring när policyn väl träder i kraft i mitten av oktober. Vi rekommenderar att du gör nödvändiga ändringar i ditt konto innan policyn börjar att gälla.

Vad händer om kampanjen eller annonsgruppen är inriktad på flera länder inklusive USA och Kanada? Kan annonser som är markerade på grund av denna policy ändå vara inriktade på ålder, kön, civilstånd, föräldrastatus eller postnummer för andra länder utanför USA och Kanada inom samma kampanj/annonsgrupp?

I allmänhet blockeras visningen av annonser som är markerade på grund av att de omfattas av denna policy i USA och Kanada. De kan dock fortfarande visas i de andra regionerna.

Gäller den här nya begränsningen endast USA/Kanada? Om annonsören inte är baserad i USA/Kanada, gäller dessa policyer ändå?

Uppdateringen gäller alla annonser för bostäder, anställning och kredit som visas i USA och Kanada. Fokus för policytillämpningen ligger på annonsinriktningens geografiska plats och inte annonsörens faktureringsplats eller fysiska plats.

Jag har en annonsgrupp där vissa annonser är markerade på grund av policyn, medan andra inte är det. Om jag använder den otillåtna inriktningen, slutar hela annonsgruppen att visas eller bara de annonser som är markerade på grund av policyn?

Bara annonser som är markerade på grund av policyn.

Vad händer om jag har en annonsgrupp där en del av inriktningen omfattas av policyn och en del inte gör det? Jag har en enda annons i annonsgruppen och den omfattas av policyn. Slutar hela annonsgruppen att visas eller bara de annonser med otillåten inriktning?

Annonsen (och annonsgruppen i det här exemplet eftersom den bara har en annons) visas inte eftersom den använder begränsad inriktning. Annonsen visas inte för den icke-begränsade inriktningen.

Vad ingår i godkännandeprocessen för annonser?

Vi granskar både annonstexten och målsidan (för annonser som har bild- eller videokomponenter, som display- och YouTube-annonser, tittar vi också på de visuella elementen i annonsen). Om en stor del av målsidan omfattas av policyn kan annonsen flaggas på grund av policyn trots att själva annonsen inte innehåller element som rör bostäder, anställning eller kredit.

Kan jag ändra min annonstext så att den inte omfattas av den här policyn?

Det kan vara möjligt i vissa fall, men vi kan aldrig garantera att ändringar gör att annonserna inte omfattas av policyn, eftersom annonsgranskningen omfattar både annonsen och målsidan som annonsen leder till. Om målsidans innehåll är relaterat till bostäder, anställning eller kredit kan annonsen omfattas av policyn trots att inget i annonsen handlar om dessa ämnen.

Hur ser jag till att min kund inte är inriktad på kategorier med begränsad inriktning i kundmatchningslistor?

Det är annonsörens ansvar att följa alla policyer när vi använder våra produkter, inklusive policyer för begränsad inriktning.

Påverkar detta utgivare?

Denna ändring är begränsad till annonsörer som är inriktade på USA eller Kanada och som har annonser om bostäder, anställning eller kredit i Google Ads, SA360, DV360 och reservationsprodukter. Detta omfattar alla annonsformat (text, display, video) och alla kanaler (sök, display, video).

Vad händer om min kund använder geografisk inriktning i Campaign Manager 360 och demografisk inriktning i DV360?

Annonsmaterialet omfattas om annonsören riktar in sig på postnummer i Campaign Manager 360 OCH annonsmaterialet är för bostäder, anställning eller kredit.