Actualització de la política d'altres empreses restringides (octubre de 2020)

L'octubre de 2020, la política d'altres empreses restringides de Google Ads s'actualitzarà per restringir la difusió de la publicitat d'aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal entre els menors al Regne Unit i a la Unió Europea, tal com s'indica més amunt. Començarem a aplicar aquesta política el 6 d'octubre.

Advoquem per una publicitat responsable d'aliments i begudes. Els anuncis i els llocs web de destinació d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal estan permesos si no s'orienten a menors i compleixen les polítiques que s'indiquen a continuació. La informació que reflecteix aquesta política no s'ha d'entendre com a assessorament legal, i esperem de tots els anunciants que compleixin la legislació local de les regions a les quals orientin els anuncis, inclosos els requisits que puguin diferir d'aquesta política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

Els anunciants hauran de fer una autodeclaració en què indiquin que utilitzen un compte per publicar campanyes d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, i totes les creativitats del compte estaran subjectes a les restriccions de la política d'aquests aliments i begudes. Per fer l'autodeclaració, feu servir aquest formulari.

Considerem que un anunci promociona la venda d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal quan un o més d'aquests aliments, begudes o àpats es promocionen a la creativitat d'anunci (text, imatges, àudio o vídeo) o al lloc web de destinació.

A continuació trobareu alguns exemples de productes que es consideren aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal (llista no exhaustiva), tret que la creativitat d'anunci o el lloc web de destinació continguin informació nutricional que indiqui que els productes es troben dins del llindar permès de greixos, sucre i sal, i de mida o calories d'una porció, o que hi hagi una apel·lació aprovada de l'anunciant sobre aquesta creativitat. Consulteu la taula que hi ha més avall per obtenir informació sobre tots els llindars nutricionals dels aliments i de les begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

A continuació es mostren alguns exemples d'aquests tipus d'aliments i begudes:

• begudes ensucrades (refrescos amb gas, aigua, suc, cafè, te o begudes esportives amb sucre o altres edulcorants calòrics afegits) i begudes energètiques
  • dònuts, pastissos, galetes, pastes, croissants i altres dolços de rebosteria
  • fruita en conserva de xarop, fruita deshidratada amb sucre afegit
  • cremes per untar de xocolata i fruits secs, assortiments de fruits secs o barres energètiques amb xocolata o caramel, fruits secs recoberts de caramel o de mel
  • batuts
  • salsitxes i frankfurts de porc o vedella, salami, pernil, cansalada, carn fregida i peix fregit
  • pizza, menús d'hamburgueses amb patates fregides i aliments fregits (com ara pebrots farcits i fregits)
  • caramels, xocolata, llaminadures, productes de confiteria, dolços de goma, gelats i núvols de sucre filat
  • mantega, sal, edulcorants calòrics (p. ex., xarops d'erable o d'atzavara, mel o sucre) i oli de coco
Exemples d'anuncis que no entren en l'àmbit d'aplicació d'aquesta política:
  • Anuncis o llocs web de destinació que només inclouen text, imatges, àudio, vídeo, etc., d'aliments, begudes i àpats que no tenen un alt contingut en greixos, sucre o sal. Alguns exemples d'aliments i begudes sense alcohol que no tenen un alt contingut en greixos, sucre o sal (llista no exhaustiva) són els següents: sucs totalment naturals; aigua sense gas embotellada; aigua amb gas i aigua aromatitzada sense sucre ni edulcorants afegits; begudes que contenen NOMÉS aigua i suc totalment natural (p. ex., suc diluït en aigua); cafè i te sense sucre; llet natural semidesnatada o desnatada; cereals sense ingredients afegits; fruites i verdures naturals fresques o congelades; mongetes i llenties crues; fruita en conserva amb aigua o suc totalment natural; fruits secs i llavors naturals; fruits secs i fruita deshidratada sense sal ni sucre afegits; iogurt natural semidesnatat o desnatat sense sucre afegit; peix, aviram, ous o carn naturals (sense sal, greixos ni sucre afegits); farines sense llevat; bicarbonat de sodi; llevat en pols; oli d'oliva i oli de colza.
  • Anuncis o llocs web de destinació d'empreses d'aliments o begudes que no inclouen text, imatges, àudio, vídeo, etc., de cap aliment o beguda sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, com ara:
  • el logotip o el nom d'empresa de la marca representats en situacions de patrocini o d'entitats benèfiques, com per exemple "Patrocinat o proporcionat per [nom de l'empresa]"
  • llocs web de localitzadors de restaurants
  • llocs web de ressenyes de restaurants
  • serveis d'entrega a domicili de restaurants
  • Anuncis o llocs web de destinació que incloguin un o més aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal per promocionar un producte o servei que no estigui relacionat amb aliments o begudes, com ara:
  • un tràiler per a un programa de pastisseria
  • un anunci de turisme
  • anuncis de subministraments de neteja de la cuina
  • Anuncis o llocs web de destinació que incloguin un o més aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal per promocionar el missatge d'un anunci de servei públic sobre dietes o alimentació saludables.

Efecte de la política

L'actualització de la política s'aplicarà a tots els anuncis d'aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal que es difonguin al Regne Unit i a la Unió Europea, tant a la Xarxa de Display de Google com a YouTube. Els anuncis de comptes que estiguin autodeclarats com d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre i sal, i que hagin rebut l'etiqueta corresponent, només es difondran als usuaris que hagin declarat tenir almenys 18 anys.

Conseqüències d'infringir les nostres polítiques

• Si ens assabentem que heu publicat un anunci d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal (o d'un producte la condició del qual no es pot confirmar per falta d'informació nutricional) que no pertany a cap compte autodeclarat d'aquesta condició, rebreu una notificació en què se us informarà que s'ha restringit la difusió de l'anunci entre els menors al Regne Unit i a la Unió Europea, tal com s'indica més amunt. Si voleu apel·lar contra la decisió, cal que reviseu l'anunci o que ens envieu la informació nutricional per corroborar la vostra posició.
  • És possible que els anuncis i les extensions que infringeixen aquesta política es rebutgin. Un anunci rebutjat es restringirà fins que s'hi corregeixi la infracció de les polítiques i l'anunci s'aprovi.

Com es pot corregir una infracció

• Si se us ha informat que un o més dels vostres anuncis han infringit la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, visiteu la pàgina d'ajuda i assegureu-vos que tots els productes que anuncieu mitjançant els anuncis i els llocs web de destinació compleixen les directrius nutricionals.
  • Si voleu anunciar productes amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, Google requereix que autodeclareu que entren en l'àmbit d'aplicació de la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.
  • Si voleu que només es restringeixi un subconjunt d'anuncis, heu de crear un compte independent i autodeclarar-lo com d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.
  • Si creieu que els vostres anuncis s'han etiquetat per error com a anuncis d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, envieu una apel·lació amb la informació nutricional per confirmar que no entren en l'àmbit d'aplicació de la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

Reviseu aquesta política per determinar si algun dels vostres anuncis entra en el seu àmbit d'aplicació i, si és així, feu l'autodeclaració abans del 6 d'octubre.

Necessiteu ajuda?

Perfil nutricional de Google per a aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal

Els nivells nutricionals s'apliquen sobre la base d'una porció de 100 grams per poder fer una aplicació global i reflectir les mides de les porcions i els nivells de calories etiquetats com a habituals per als àpats i components dels àpats. Si la mida de les porcions dels aliments o de les begudes anunciats no coincideixen amb la mida de la porció indicada (LSS, per les sigles en anglès), avalueu el producte seguint els criteris de 100 grams.

Aliments i begudes

PER

Greixos saturats (g)

Sodi (mg)

Total de sucre (g)

Sucre afegit (g)

Calories

Begudes

Totes les begudes excepte la llet

LSS (est. 237 ml)

N/D

105 mg

N/D

0

N/D

100 g

N/D

46 mg

0

Cereals i pa

Pa, derivats del pa, fideus, arròs, cereals o creps americanes

LSS (est. 100 g)

N/D

N/D

100 g

Cereals d'esmorzar

LSS (est. 30 g)

N/D

N/D

100 g

Fruites, verdures i llegums

Fruites, verdures i llegums processats

LSS (est. 90 g)

N/D

N/D

100 g

Fruits secs i llavors

Fruits secs i llavors

LSS (est. 30 g)

N/D

N/D

100 g

Productes lactis

Llet i alternatives a la llet

LSS (est. 237 ml / 245 g)

N/D

N/D

100 g

Formatge i derivats del formatge

LSS (est. 30 g)

N/D

N/D

N/D

100 g

Iogurt i productes del mateix tipus

LSS (est. 170 g)

N/D

N/D

100 g

Carn, peix, ous, aviram i succedanis de carn

Carn, aviram, peix i ous processats, i alternatives

LSS (est. 50 g)

N/D

N/D

N/D

100 g

Àpats i components dels àpats

Aperitius i plats preparats

<315 calories (est. 140 g)

N/D

100 g

Àpat complet

<510 calories (est. 300 g)

N/D

100 g

Aperitius i llaminadures

Aperitius i llaminadures

<150 calories (est. 30 g)

N/D

100 g

Salses, condiments i ingredients culinaris

Salses, condiments i ingredients culinaris

LSS (est. 30 g)

N/D

N/D

100 g

(Publicat l'agost de 2020)