Actualització de la política d'altres empreses restringides (octubre de 2020)

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

L'octubre de 2020, la política d'altres empreses restringides de Google Ads s'actualitzarà per restringir la difusió de la publicitat d'aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal entre els menors al Regne Unit i a la Unió Europea, tal com s'indica més amunt. Començarem a aplicar aquesta política el 6 d'octubre.

Advoquem per una publicitat responsable d'aliments i begudes. Els anuncis i els llocs web de destinació d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal estan permesos si no s'orienten a menors i compleixen les polítiques que s'indiquen a continuació. La informació que reflecteix aquesta política no s'ha d'entendre com a assessorament legal, i esperem de tots els anunciants que compleixin la legislació local de les regions a les quals orientin els anuncis, inclosos els requisits que puguin diferir d'aquesta política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

Els anunciants hauran de fer una autodeclaració en què indiquin que utilitzen un compte per publicar campanyes d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, i totes les creativitats del compte estaran subjectes a les restriccions de la política d'aquests aliments i begudes. Per fer l'autodeclaració, feu servir aquest formulari.

Considerem que un anunci promociona la venda d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal quan un o més d'aquests aliments, begudes o àpats es promocionen a la creativitat d'anunci (text, imatges, àudio o vídeo) o al lloc web de destinació.

A continuació trobareu alguns exemples de productes que es consideren aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal (llista no exhaustiva), tret que la creativitat d'anunci o el lloc web de destinació continguin informació nutricional que indiqui que els productes es troben dins del llindar permès de greixos, sucre i sal, i de mida o calories d'una porció, o que hi hagi una apel·lació aprovada de l'anunciant sobre aquesta creativitat. Consulteu la taula que hi ha més avall per obtenir informació sobre tots els llindars nutricionals dels aliments i de les begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

A continuació es mostren alguns exemples d'aquests tipus d'aliments i begudes:

• begudes ensucrades (refrescos amb gas, aigua, suc, cafè, te o begudes esportives amb sucre o altres edulcorants calòrics afegits) i begudes energètiques
  • dònuts, pastissos, galetes, pastes, croissants i altres dolços de rebosteria
  • fruita en conserva de xarop, fruita deshidratada amb sucre afegit
  • cremes per untar de xocolata i fruits secs, assortiments de fruits secs o barres energètiques amb xocolata o caramel, fruits secs recoberts de caramel o de mel
  • batuts
  • salsitxes i frankfurts de porc o vedella, salami, pernil, cansalada, carn fregida i peix fregit
  • pizza, menús d'hamburgueses amb patates fregides i aliments fregits (com ara pebrots farcits i fregits)
  • caramels, xocolata, llaminadures, productes de confiteria, dolços de goma, gelats i núvols de sucre filat
  • mantega, sal, edulcorants calòrics (p. ex., xarops d'erable o d'atzavara, mel o sucre) i oli de coco
Exemples d'anuncis que no entren en l'àmbit d'aplicació d'aquesta política:
  • Anuncis o llocs web de destinació que només inclouen text, imatges, àudio, vídeo, etc., d'aliments, begudes i àpats que no tenen un alt contingut en greixos, sucre o sal. Alguns exemples d'aliments i begudes sense alcohol que no tenen un alt contingut en greixos, sucre o sal (llista no exhaustiva) són els següents: sucs totalment naturals; aigua sense gas embotellada; aigua amb gas i aigua aromatitzada sense sucre ni edulcorants afegits; begudes que contenen NOMÉS aigua i suc totalment natural (p. ex., suc diluït en aigua); cafè i te sense sucre; llet natural semidesnatada o desnatada; cereals sense ingredients afegits; fruites i verdures naturals fresques o congelades; mongetes i llenties crues; fruita en conserva amb aigua o suc totalment natural; fruits secs i llavors naturals; fruits secs i fruita deshidratada sense sal ni sucre afegits; iogurt natural semidesnatat o desnatat sense sucre afegit; peix, aviram, ous o carn naturals (sense sal, greixos ni sucre afegits); farines sense llevat; bicarbonat de sodi; llevat en pols; oli d'oliva i oli de colza.
  • Anuncis o llocs web de destinació d'empreses d'aliments o begudes que no inclouen text, imatges, àudio, vídeo, etc., de cap aliment o beguda sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, com ara:
  • el logotip o el nom d'empresa de la marca representats en situacions de patrocini o d'entitats benèfiques, com per exemple "Patrocinat o proporcionat per [nom de l'empresa]"
  • llocs web de localitzadors de restaurants
  • llocs web de ressenyes de restaurants
  • serveis d'entrega a domicili de restaurants
  • Anuncis o llocs web de destinació que incloguin un o més aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal per promocionar un producte o servei que no estigui relacionat amb aliments o begudes, com ara:
  • un tràiler per a un programa de pastisseria
  • un anunci de turisme
  • anuncis de subministraments de neteja de la cuina
  • Anuncis o llocs web de destinació que incloguin un o més aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal per promocionar el missatge d'un anunci de servei públic sobre dietes o alimentació saludables.

Efecte de la política

L'actualització de la política s'aplicarà a tots els anuncis d'aliments o begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal que es difonguin al Regne Unit i a la Unió Europea, tant a la Xarxa de Display de Google com a YouTube. Els anuncis de comptes que estiguin autodeclarats com d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre i sal, i que hagin rebut l'etiqueta corresponent, només es difondran als usuaris que hagin declarat tenir almenys 18 anys.

Conseqüències d'infringir les nostres polítiques

• Si ens assabentem que heu publicat un anunci d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal (o d'un producte la condició del qual no es pot confirmar per falta d'informació nutricional) que no pertany a cap compte autodeclarat d'aquesta condició, rebreu una notificació en què se us informarà que s'ha restringit la difusió de l'anunci entre els menors al Regne Unit i a la Unió Europea, tal com s'indica més amunt. Si voleu apel·lar contra la decisió, cal que reviseu l'anunci o que ens envieu la informació nutricional per corroborar la vostra posició.
  • És possible que els anuncis i les extensions que infringeixen aquesta política es rebutgin. Un anunci rebutjat es restringirà fins que s'hi corregeixi la infracció de les polítiques i l'anunci s'aprovi.

Com es pot corregir una infracció

• Si se us ha informat que un o més dels vostres anuncis han infringit la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, visiteu la pàgina d'ajuda i assegureu-vos que tots els productes que anuncieu mitjançant els anuncis i els llocs web de destinació compleixen les directrius nutricionals.
  • Si voleu anunciar productes amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, Google requereix que autodeclareu que entren en l'àmbit d'aplicació de la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.
  • Si voleu que només es restringeixi un subconjunt d'anuncis, heu de crear un compte independent i autodeclarar-lo com d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.
  • Si creieu que els vostres anuncis s'han etiquetat per error com a anuncis d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal, envieu una apel·lació amb la informació nutricional per confirmar que no entren en l'àmbit d'aplicació de la política d'aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal.

Reviseu aquesta política per determinar si algun dels vostres anuncis entra en el seu àmbit d'aplicació i, si és així, feu l'autodeclaració abans del 6 d'octubre.

Necessiteu ajuda?

Perfil nutricional de Google per a aliments i begudes sense alcohol amb un alt contingut en greixos, sucre o sal

Els nivells nutricionals s'apliquen sobre la base d'una porció de 100 grams per poder fer una aplicació global i reflectir les mides de les porcions i els nivells de calories etiquetats com a habituals per als àpats i components dels àpats. Si la mida de les porcions dels aliments o de les begudes anunciats no coincideixen amb la mida de la porció indicada (LSS, per les sigles en anglès), avalueu el producte seguint els criteris de 100 grams.

Aliments i begudes

PER

Greixos saturats (g)

Sodi (mg)

Total de sucre (g)

Sucre afegit (g)

Calories

Begudes

Totes les begudes excepte la llet

LSS (est. 237 ml)

N/A

105 mg

N/A

0

N/A

100 g

N/A

46 mg

0

Cereals i pa

Pa, derivats del pa, fideus, arròs, cereals o creps americanes

Ració (est. 100 g)

N/A

N/A

100 g

Cereals d'esmorzar

Ració (est. 30 g)

N/A

N/A

100 g

Fruites, verdures i llegums

Fruites, verdures i llegums processats

Ració (est. 90 g)

N/A

N/A

100 g

Fruits secs i llavors

Fruits secs i llavors

Ració (est. 30 g)

N/A

N/A

100 g

Productes lactis

Llet i alternatives a la llet

Ració (est. 237 ml / 245 g)

N/A

N/A

100 g

Formatge i derivats del formatge

Ració (est. 30 g)

N/A

N/A

N/A

100 g

Iogurt i productes del mateix tipus

Ració (est. 170 g)

N/A

N/A

100 g

Carn, peix, ous, aviram i succedanis de carn

Carn, aviram, peix i ous processats, i alternatives

Porció (est. 50 g)

N/A

N/A

N/A

100 g

Àpats i components dels àpats

Aperitius i plats preparats

<315 calories (est. 140 g)

N/A

100 g

Àpat complet

<510 calories (est. 300 g)

N/A

100 g

Aperitius i llaminadures

Aperitius i llaminadures

<150 calories (est. 30 g)

N/A

100 g

Salses, condiments i ingredients culinaris

Salses, condiments i ingredients culinaris

Ració (est. 30 g)

N/A

N/A

100 g

(Publicat l'agost de 2020)