Om pausade Google Ads-konton

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Vi tar användarnas säkerhet på största allvar. Därför kan vi pausa konton för annonsörer som genom sina åtgärder utsätter våra användare, Google eller våra partner för risk eller som inte slutför obligatoriska verifieringsprocesser.

Annonsörer vars konton pausas ser en avisering i kontot. Tänk på följande:

• Pausade konton kan inte visa några annonser. Annonsörerna har dock fortfarande åtkomst till sina pausade konton och eventuella tillhörande rapporter.
  • Konton som är relaterade till det pausade kontot (till exempel konton som använder samma betalningsmetod) kan pausas.
  • Merchant Center-konton som är länkade till pausade Google Ads-konton kan pausas.
  • Eventuella nya konton som annonsören försöker skapa kan pausas.

Därför pausar vi konton

Google Ads-policyerna och användarvillkoren för Google Ads bidrar till en säker och positiv upplevelse för användare och annonsörer. Konton kan pausas om ägarna inte slutför den verifieringsprocess som krävs enligt våra Google Ads-policyer, eller om utredning krävs för att säkerställa att de inte bryter mot dessa policyer eller mot användarvillkoren. Mer information finns nedan.

Utöka allt   Komprimera allt Kontot har pausats eftersom verifiering av annonsörsidentitet inte har slutförts

Annonsörer som måste verifiera sin annonsörsidentitet får en avisering om detta i sitt konto och via e-post. Ditt konto kan komma att pausas om du inte slutför verifieringen av någon av följande anledningar.

Verifieringen slutfördes inte inom den angivna tidsperioden

Kontot pausas om du inte skickar in dokumentation inom uppsägningstiden på 30 dagar eller slutför verifieringen inom 30 dagar.

Om du redan har skickat in dokumentation eller slutfört verifieringen av annonsörsidentitet aktiveras ditt konto på nytt när Google har granskat din ansökan och verifierat kontot.

Om du inte har skickat in dokumentation kan du starta om verifieringsprocessen via länken i e-postmeddelandet. Information om kraven för att slutföra verifiering av annonsörsidentitet finns i vår policy. När du har verifierat din identitet kan du visa annonser.

Det har gjorts flera misslyckade försök att slutföra verifieringen

Ditt konto pausas om du gör flera misslyckade försök att slutföra verifieringsprocessen. Information om kraven för att slutföra verifiering av annonsörsidentitet finns i vår policy.

Om du anser att detta är ett felaktigt eller inte längre är tillämpligt kan du kontakta oss för att överklaga beslutet. Vi granskar de flesta överklaganden inom tre till fem arbetsdagar, men det kan ta längre tid om en mer omfattande granskning krävs.

Kontot har pausats på grund av verifiering av företagsverksamhet

Annonsörer som måste genomgå programmet för verifiering av företagsverksamhet meddelas i en avisering i kontot och ett e-postmeddelande. Ditt konto kan pausas om annonsörens affärsmodell är oklar och vi misstänker att deras annonsering eller affärspraxis kan orsaka användare fysisk eller ekonomisk skada. När verifieringsformuläret har fyllts i, granskats av Google och bedömts uppfylla kraven i verifieringsprogrammet kan annonsören återuppta annonsvisningen förutsatt att de följer våra Google Ads-policyer.

Kontot har pausats tillfälligt på grund av granskning
Vi kan tillfälligt begränsa annonsutgifter och pausa Google Ads-konton för att genomföra en utredning om vi identifierar annonsörsbeteenden som kan utgöra en risk för våra användare, Google eller våra partner. När vi har fastställt att kontot är säkert kan annonsören visa annonser igen.

Begära återbetalning

Om ditt konto har pausats och du har rätt till återbetalning kan du alltid avsluta ditt konto och begära återbetalning.