Vanlige spørsmål om programmet for annonsørbekreftelse og bekjentgjørelser i annonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Om programmet for annonsørbekreftelse

Hva er programmet for annonsørbekreftelse?

Programmet for annonsørbekreftelse er Googles samlede bekreftelsesprogram der vi kombinerer bekreftelse av annonsøridentitet og bekreftelse av forretningsvirksomhet i én prosess, slik at annonsørene får en bedre og enklere opplevelse. Programmet består av en rekke trinn annonsørene må følge og fullføre. Som en del av dette programmet blir annonsørene bedt om å oppgi grunnleggende informasjon om bedriften og identiteten sin.

Hva er forskjellen mellom programmet for annonsørbekreftelse og prosessene for identitetsbekreftelse og bekreftelse av forretningsvirksomhet?

I programmet for annonsørbekreftelse kombinerer vi identitetsbekreftelse og bekreftelse av forretningsvirksomhet i én og samme prosess. Du blir fortsatt bedt om å fullføre identitetsbekreftelsen og bekreftelsen av forretningsvirksomhet (hvis det er aktuelt) som en del bekreftelsesprosessen.

Blant forskjellene kan vi nevne den nye «Om bedriften din»-delen, oppdaterte tidslinjer for bekreftelse, konsekvente sanksjonstiltak, samlede utvalgskriterier for annonsører, mer åpenhet og videreformidling av informasjon og en enda bedre brukeropplevelse. Du finner mer informasjon om dette nedenfor.

• En ny del om bedriften din: I det første trinnet av programmet for annonsørbekreftelse stiller Google annonsørene noen enkle spørsmål om Google Ads-kontoene og bedriften deres i den nye «Om bedriften din»-delen. Vi spør blant annet om annonsørens bransje og faktureringsland og ber om informasjon Google trenger for å fastslå om annonsøren er direkte eller indirekte leverandør (tredjepart) av produktene eller tjenestene som markedsføres på Google Ads-plattformen. Annonsørene har 30 dager på seg til å svare på dette. Hvis de ikke har sendt inn svarene innen slutten av den 30. dagen, setter vi kontoen deres på pause.
  • Tidslinjer for bekreftelse: Svarene på spørsmålene under «Om bedriften din» avgjør om du kan bekreftes eller ikke, og om det kreves flere trinn i bekreftelsesprosessen. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten din, forretningsvirksomheten eller begge deler (finn ut mer i delen om oppdaterte utvalgskriterier for annonsører nedenfor). Annonsørene får 30 dager til å fullføre disse tilleggsbekreftelsene. Hvis du ikke kan innfri kravene til bekreftelse innen tidsfristen, blir kontoen din satt på pause.
    • For bekreftelse av annonsøridentitet: Tidligere fikk annonsørene 30 dager til å starte bekreftelsen og deretter nye 30 dager til å fullføre identitetsbekreftelsen.
    • For bekreftelse av forretningsvirksomhet: Tidligere fikk annonsørene 21 dager til å fullføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet, og de fikk et varsel 7 dager før kontoen deres eventuelt ble sperret.
    • For det samlede programmet for annonsørbekreftelse: Nå får annonsørene 30 dager til å svare på spørsmålene om bedriften sin og deretter 30 dager til å gjennomføre bekreftelsene, for eksempel bekreftelse av identitet, forretningsvirksomhet eller begge deler.
  • Sanksjoner: For å lette den administrative byrden for annonsørene og sørge for en enhetlig opplevelse har vi innført de samme sanksjonene for alle kravene i programmet for annonsørbekreftelse. Som følge av denne samkjøringen blir kontoen satt på pause i stedet for at den sperres, for annonsører som ikke innfrir kravene til bekreftelse av forretningsvirksomhet (hvis vi har bedt om det). I noen tilfeller kan vi sette Google Ads-kontoene dine på pause umiddelbart når programmet for bekreftelse av forretningsvirksomhet startes. Dette innebærer at annonsørkontoen fortsatt er åpen, men at annonsene ikke kan vises før dette programmet er gjennomført. Før annonsører kan kjøre annonser igjen, må de fullføre bekreftelsen ved å svare på undersøkelsen og sende inn den relevante dokumentasjonen (hvis dette er aktuelt).
  • Oppdaterte utvalgskriterier for annonsører: Som en del av bekreftelsesprogrammet for annonsører kombinerer vi utvalgskriteriene i programmene for bekreftelse av annonsøridentitet og bekreftelse av forretningsvirksomhet for å gjøre opplevelsen mer samkjørt. Vi har lansert flere kriterier av hensyn til brukernes sikkerhet, og vi klargjør i hvilke tilfeller annonsørkontoer kan bli satt på pause umiddelbart. Du finner mer informasjon her.
  • Åpenhet og videreformidling av informasjon: I programmet for annonsørbekreftelse må annonsørene sende inn det juridiske navnet eller bedriftsnavnet sitt samt dokumentasjon på dette, slik det er i den nåværende prosessen for bekreftelse av identitet og/eller forretningsvirksomhet. Med utgangspunkt i informasjonen annonsøren sender inn, viser Google annonsørens navn og sted i en bekjentgjørelse i annonsørens annonser. Finn ut mer om bekjentgjørelser i annonser. Som et ledd i Googles kontinuerlige arbeid for å fremme åpenhet offentliggjør vi også informasjon om Google Ads-kontoene og annonsekampanjene dine.
  • Bedre brukeropplevelse: Annonsører kan starte bekreftelsesprosesser, se statusene for og fremdriften i bekreftelsene samt se eventuelle årsaker til at bekreftelsene ikke kan fullføres (hvis det er aktuelt), i et nytt brukergrensesnitt i Google Ads-kontoene sine under Verktøy og innstillinger → Fakturering → Annonsørbekreftelse → Fakturerings- og betalingsinnstillinger. Du kan åpne dette grensesnittet via varsler og meldinger i produktet.

Hvorfor krever Google bekreftelse av annonsøridentitet?

Målet med denne endringen er å øke tilliten til økosystemet for annonser ved å gi brukerne mer informasjon om annonsørene. Gjennom annonsørbekreftelsen får vi bekreftet annonsørenes bedrift, navn og sted. Dette er et ledd i arbeidet med å fremme åpenhet og gi brukerne flere valg og bedre kontroll.

Hvem må gjennomføre programmet for annonsørbekreftelse?

Annonsører som er pålagt å fullføre annonsørbekreftelsen, blir varslet om dette både på e-post og i kontoen sin. Annonsører kan bli valgt ut til å gjennomføre bekreftelsen basert på disse kriteriene.

Hvor lang tid tar programmet for annonsørbekreftelse?

Annonsører får 30 dager til å svare på spørsmålene i «Om bedriften din»-delen. Hvis de ikke har sendt inn svarene innen slutten av den 30. dagen, setter vi kontoene deres på pause.

Svarene på «Om bedriften din»-spørsmålene avgjør om du må bekreftes eller ikke, og fremgangsmåten videre for tilleggsbekreftelse. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten din, forretningsvirksomheten din eller begge deler. Annonsører får nye 30 dager til å fullføre disse tilleggsbekreftelsene. Hvis du ikke kan innfri kravene til bekreftelse innen tidsfristen, blir kontoen din satt på pause.

Vi kan oppsummere med at annonsører har 30 dager til å svare på spørsmålene om bedriften sin og deretter nye 30 dager til å gjennomføre bekreftelsene, som kan inkludere bekreftelse av identitet, forretningsvirksomhet eller begge deler.

Hvordan fullfører jeg programmet for annonsørbekreftelse?

Du er bare pålagt å fullføre programmet for annonsørbekreftelse dersom Google varsler deg om dette på e-post og via et varsel i kontoen. I det første trinnet av programmet for annonsørbekreftelse ber Google annonsørene om å svare på et par grunnleggende spørsmål om Google Ads-kontoene og bedriftene sine, i «Om bedriften din»-delen. Ut fra disse svarene kan vi danne oss et bedre bilde av den aktuelle bedriften. Her er noen eksempler på spørsmål du og andre annonsører kanskje må svare på:

• Er bedriften din et annonsebyrå?
  • Hvem betaler for annonsene dine?
  • Annonserer du for dine egne eller noen andres produkter/tjenester?
  • Hvilken bransje (eller hvilke bransjer) tilhører du?

Den som er ansvarlig for å fullføre denne delen, bør være en Google Ads-kontoadministrator som er godt kjent med forretningsvirksomheten og praksisene for annonsering i Google Ads-kontoen.

Annonsører får 30 dager på seg til å sende inn svarene sine, og etter denne fristen settes kontoene deres på pause. Finn ut mer om kontoer som settes på pause.

Svarene på «Om bedriften din»-spørsmålene avgjør om annonsørene kan bekreftes eller ikke, og fremgangsmåten videre for tilleggsbekreftelse. De kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten sin, forretningsvirksomheten sin eller begge deler.

Følg veiledningen i e-posten og varselet i kontoen.

Kan jeg velge å ikke gjennomføre annonsørbekreftelsen?

Hvis du har mottatt en e-post der vi ber deg om å bekrefte identiteten din, må du fullføre programmet for annonsørbekreftelse. Hvis du ikke starter programmet innen 30 dager, setter vi kontoen din på pause.

Hvis jeg har bekreftet identiteten min gjennom prosessen for identitetsbekreftelse eller bekreftelse av forretningsvirksomhet, trenger jeg da å gjennomføre programmet for annonsørbekreftelse?

Du er bare pålagt å fullføre programmet for annonsørbekreftelse dersom Google har varslet deg om dette på e-post og via et varsel i kontoen din. Google forbeholder seg retten til å kreve at du bekrefter identiteten eller forretningsvirksomheten din på nytt. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten eller forretningsvirksomheten på nytt hvis du har gjort betydelige endringer i Google Ads-kontoen din.

Jeg er i ferd med å gjennomføre identitetsbekreftelsen eller bekreftelsen av forretningsvirksomhet. Må jeg da starte bekreftelsesprosessen på nytt?

Nei, ikke med mindre du spesifikt blir bedt om det, så det er bare å gjennomføre de bekreftende trinnene du opplyses om i kontoen din. Kontoen din blir satt på pause hvis bekreftelsen ikke fullføres.

Kontoen min er valgt ut til å delta i programmet for annonsørbekreftelse, og annonsene mine kjøres ikke – hva kan jeg gjøre?

Hvis du ikke svarer på alle spørsmålene i «Om bedriften din»-delen innen fristen på 30 dager, blir kontoen din satt på pause ved utgangen av den 30. dagen. Når du har svart på alle spørsmålene i «Om bedriften din»-delen, får du nye 30 dager til å gjennomføre de forespurte bekreftelsene, som kan omfatte identitetsbekreftelse, bekreftelse av forretningsvirksomhet eller begge deler. Hvis du ikke kan innfri kravene til bekreftelse innen tidsfristen, blir kontoen din satt på pause. Det vises et varsel i kontoen når fristen for bekreftelse er utløpt. Du kan når som helst starte eller gjenoppta bekreftelsesprosessen. Når du har gjennomført annonsørbekreftelsen, gjenopptas annonseleveringen fra kontoen. Fullfør bekreftelsen ved å følge veiledningen i varslene du mottar.

I noen tilfeller kan vi sette kontoer på pause så fort programmet for annonsørbekreftelse startes. Det betyr at annonsene dine ikke kan vises før du har gjennomført programmet. Her kan du se mulige årsaker til at kontoer settes på pause når bekreftelsen startes.

Hvordan kan jeg se bekreftelsesstatusen min?

Du kan sjekke bekreftelsesstatusen direkte i Google Ads-kontoen din, under Verktøy og innstillinger --> Fakturering --> Annonsørbekreftelse. Når du har sendt inn dokumentasjonen, kan det ta 5–7 virkedager før bekreftelsen oppdateres i kontoen din. Du får også et e-postvarsel med informasjon om hvorvidt bekreftelsen ble fullført eller om det kreves flere opplysninger.

Jeg har mottatt et varsel om at bekreftelsesteamet trenger mer informasjon. Hva gjør jeg?

Les gjennom informasjonen i e-posten i detalj. Sørg for at du tar med alle nødvendige dokumenter eller løser problemet som er angitt i e-postmeldingen, og send deretter inn all nødvendig dokumentasjon på nytt i henhold til instruksjonene i Google-kontoen din, under Innstillinger --> Fakturering --> Annonsørbekreftelse.

Jeg har fullført identitetsbekreftelsen. Må jeg fullføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet for å innfri kravene i programmet for annonsørbekreftelse?

Hvis du allerede har fullført identitetsbekreftelsen, trenger du ikke å gjennomføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet med mindre Google sender deg et varsel og krever at du gjør det.

MERK: Hvis du allerede er bekreftet for kjøring av valgkampannonser, kan du bli pålagt å fullføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet hvis Google sender deg et varsel om dette.

Hvordan kan jeg kjøre valgkampannonser?

Hvis du har tenkt å kjøre valgkampannonser, må du i enkelte land også gjennomføre bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser.

Om identitetsbekreftelse

Hva er identitetsbekreftelse?

Gjennom identitetsbekreftelsen får vi bekreftet navnet på annonsørene våre og hvor de er hjemmehørende. Nå er denne prosessen en del av programmet for annonsørbekreftelse.

Hva må jeg sende inn for å bekrefte identiteten min?

Fremgangsmåten for å fullføre identitetsbekreftelsen kan variere fra én Google Ads-konto til en annen. Akkurat hvordan dette må gjøres, er avhengig av kontostrukturen, faktureringsoppsettet og om annonsøren annonserer på vegne av en organisasjon eller en enkeltperson. Her kan du finne mer informasjon om hvilke dokumenter du må sende inn.

Hvem kan anses som «autorisert representant»?

En autorisert representant er administrator for minst én av disse:

• den aktuelle Google Ads-kontoen
  • betalingsprofilen som annonsene betales via

Hvis du må fullføre bekreftelsen, blir du bedt om å sende inn dokumentasjon til dette formålet.

Jeg representerer et byrå – hvordan får jeg det bekreftet?

Hvis du representerer et byrå, avhenger fremgangsmåten av hvem du annonserer på vegne av (en organisasjon eller enkeltperson), og om du skal bekrefte din eller en kundes identitet. Se uttømmende informasjon om dette her.

Kan jeg bekrefte alle Google Ads-kontoene mine samtidig?

Noen få annonsører kan fullføre identitetsbekreftelsen for flere kontoer samtidig. Vi varsler annonsører hvis og når denne funksjonen blir tilgjengelig for dem. Med mindre du får beskjed om noe annet, må du fullføre identitetsbekreftelsen for hver Google Ads-konto separat, som oppgitt i e-postvarselet.

Om bekreftelse av forretningsvirksomhet

Hva er bekreftelse av forretningsvirksomhet?

Som en del av programmet for annonsørbekreftelse kan vi be annonsører om å bekrefte informasjon om forretningsvirksomheten sin (hvis det er aktuelt) og sende inn dokumentasjon på dette, for eksempel forretningsmodell, informasjon om bedriftsregistrering, forretningspraksis, hvilke tjenestetyper som tilbys, og forhold til produktene, merkevarene eller tredjepartene som markedsføres (hvis det er aktuelt).

Annonsører får 30 dager til å gjennomføre bekreftelsen av forretningsvirksomhet og alle andre bekreftelser som kreves (hvis det er aktuelt), når de starter bekreftelsesprosessen. I noen tilfeller kan vi sette Google Ads-kontoene dine på pause umiddelbart når programmet for bekreftelse av forretningsvirksomhet startes. Det betyr at annonsene dine ikke kan vises før du har gjennomført programmet. Finn ut mer om kontoer som settes på pause.

Må bekreftelsen av forretningsvirksomhet gjennomføres for at kravene i programmet for annonsørbekreftelse skal innfris?

Ja. Du må bekrefte forretningsvirksomheten når vi ber om dette, for å innfri kravene i programmet for annonsørbekreftelse. Hvis du ikke fullfører bekreftelsen av forretningsvirksomhet, settes kontoen din på pause så fort den aktuelle tidsfristen utløper.

Hvilke krav stilles i bekreftelsen av forretningsvirksomhet?

Etter å ha evaluert informasjonen som sendes inn ved bekreftelse av forretningsvirksomhet, kan Google konkludere med at bedriftens praksis, virksomhet eller forretningsmodell er utydelig. Dette kan ha flere årsaker, blant annet disse:

• Det blir sendt inn unøyaktig eller inkonsekvent informasjon til bekreftelsesprogrammet.
  • Det finnes ubekreftede relasjoner med tredjeparter eller annonserte merkevarer (der dette er aktuelt).
  • Det er uklart hvilken bedrift som er sluttleverandør av produktene eller tjenestene som markedsføres.
  • Det sendes inn ugyldig, irrelevant eller utilstrekkelig dokumentasjon.
  • Navnet du oppga, samsvarer ikke med navnet på den gyldige legitimasjonen din, eller organisasjonsnavnet du oppga, er ikke det samme som organisasjonens juridiske navn, slik det er oppgitt i forretningsdokumentene du har sendt inn.

Ethvert av de ovennevnte punktene beskriver forhold som gjør at du ikke innfrir kravene i dette bekreftelsesprogrammet.

Om annonsørsiden og bekjentgjørelser i annonser

Hva er bekjentgjørelser i annonser?

Med bekjentgjørelser i annonser får brukerne mer informasjon om den aktuelle annonsøren, deriblant navn og sted.

Hvorfor legger Google til nye bekjentgjørelser i annonser?

Som en del av Googles løpende innsats for å innføre mer åpenhet overfor brukerne og holde på tilliten deres til oss som annonseleverandør, skal vi gi brukerne mer informasjon om annonsørene våre. Du kan finne mer informasjon om dette her.

Fra hvor henter Google informasjon som vises i bekjentgjørelsene i annonser?

Den aktuelle annonsørens sted og juridiske navn hentes fra bekreftende dokumentasjon som ble sendt inn av enkeltpersonen, organisasjonen eller representanten for organisasjonen – og gjennomgått av Google – som en del av programmet for annonsørbekreftelse. Hvis en annonsør ikke får fullført bekreftelsesprosessen, slutter Google å vise annonsene fra denne parten.

Hva slags informasjon deler Google i bekjentgjørelsene?

Hvis du er annonsør og har fullført annonsørbekreftelsen, vises annonsørnavnet og stedet ditt i bekjentgjørelsene i annonsene dine. Hvis du derimot er annonsør et sted der vi foreløpig ikke støtter bekreftelse, er det bare stedet som vises.

Etter hvert som Google styrker tiltakene for større åpenhet, kommer vi til å offentliggjøre informasjon om Google Ads-kontoene og annonsekampanjene dine, inkludert

• data fra endringsloggen forannonsørnavn
  • informasjon hentet fra annonser
  • datoer og steder annonsene ble vist
  • eventuelle annonser som er fjernet eller kontoer som er sperret av juridiske årsaker eller som følge av brudd på retningslinjene våre
  • bedriftens kontaktinformasjon

Kommer Google til å videreformidle annen informasjon?

Som et ledd i Googles kontinuerlige arbeid for åpenhet gjør vi også informasjon om Google Ads- eller Display & Video 360-kontoene dine offentlig tilgjengelig, som beskrevet i retningslinjene for annonsøridentitet.

Hvem kan se bekjentgjørelsene i annonsene, og hvor finner jeg dem?

Alle brukere kan se denne informasjonen hvis de klikker på «Hvorfor vises denne annonsen?». Her kan du finne mer informasjon om hvordan bekjentgjørelsene blir seende ut i ulike annonseformater.

Vises bekjentgjørelsene i alle annonsene jeg kjører?

Hvis du har gjennomført annonsørbekreftelsen eller sendt inn tilleggsinformasjon om identiteten din (se ovenfor), kan det vises bekjentgjørelser i alle annonseformatene som støttes i kontoen din. Du finner mer informasjon om dette her

Blir annonsene mine seende annerledes ut på grunn av bekjentgjørelsene?

Nei, alle annonser vises på samme måte som før. Du finner mer informasjon om dette her.

Har bekjentgjørelsene noe å si for hvordan annonsene mine blir vist?

Nei, bekjentgjørelser påvirker ikke selve annonseleveringen.

Hvordan kan jeg endre navnet eller stedet i bekjentgjørelsen i annonsen?

Navnet og stedet som vises i bekjentgjørelsene i annonsene, er navnet og stedet som er bekreftet som en del av programmet for annonsørbekreftelse. Hvis navnet eller stedet er endret, ber vi deg om å kontakte brukerstøtten for Google Ads.

Hva er annonsørsiden?

Fra bekjentgjørelsen i annonsen kan brukerne klikke på «Se flere annonser fra denne annonsøren». Da føres de videre til annonsørsiden, der de kan se alle de godkjente annonsene annonsøren har kjørt de siste 30 dagene. Dette gjør det enklere for brukerne å finne ut mer om den aktuelle annonsøren og rapportere annonser de tror bryter retningslinjene våre. Informasjonen om annonsøren på denne siden samsvarer med informasjonen annonsøren har oppgitt under annonsørbekreftelsen.

Hvem kan se annonsene mine på annonsørsiden?

Alle brukere som klikker på «Se flere annonser fra denne annonsøren»-linken i bekjentgjørelsen i annonsene, ser annonsene dine på annonsørsiden. Mindreårige (slik dette er definert i området der brukeren befinner seg) og brukere som er logget av, kan ikke se reklamer med aldersbegrensninger. I tillegg får brukerne bare se annonser som er målrettet mot stedet der de er.

Kan jeg velge bort annonsørsiden?

Nei, annonsørsiden inngår i annonseretningslinjene våre og kan ikke velges bort. Vi ønsker å styrke tilliten til Google ved å bidra til mer åpenhet i forholdet mellom annonsørene og forbrukerne. Derfor har alle bekreftede annonsører en annonsørside.