Update van het beleid voor targeting op basis van politieke advertenties (januari 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het beleid ten aanzien van politieke content wordt geüpdatet om aan te geven welke targetingopties kunnen worden gebruikt met verkiezingsadvertenties voor geverifieerde adverteerders. Deze wijziging voor verkiezingsadvertenties gaan we binnen een week doorvoeren in het Verenigd Koninkrijk, tegen het einde van het jaar in de EU en in de rest van de wereld waar adverteerdersverificatie is vereist voor verkiezingsadvertenties vanaf 6 januari 2020.

Op 6 januari 2020 wordt ook het beleid ten aanzien van politieke voorkeur in gepersonaliseerde advertenties geüpdatet om het landspecifieke beleid van de Verenigde Staten te beëindigen. Dit leidt tot een wereldwijd verbod op politieke voorkeur in gepersonaliseerde advertenties.

(Gepost op 20 november 2019)