Oppdatering av retningslinjene for reklame for politiske valgkampanjer i USA (november 2019)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I november 2019 oppdaterer Google definisjonen av valgkampannonser i USA slik at den omfatter annonser for

• nåværende folkevalgte eller kandidater til embeter på delstatsnivå, for eksempel embetet som guvernør, delstatssekretær (secretary of state) eller medlem av en lovgivende forsamling på delstatsnivå
  • politiske partier på føderalt eller statlig nivå
  • tiltak, initiativer eller forslag på delstatnivå som er kvalifisert for avstemning i den aktuelle delstaten

I tillegg må komiteer i California i henhold til myndighetskode § 84504.6 (2018) i California raskt og på en tydelig måte varsle Google før de kjører «annonser med bekjentgjørelser for annonseplattformer på nettet», bekrefte kontoen sin, samt sende inn ytterligere informasjon om seg selv for politisk annonsering i forbindelse med Googles innsynsrapport og bekjentgjørelser i annonser.

Fra og med 18. november 2019 har alle annonsører kunnet søke om bekreftelse på at de er kvalifisert og sende inn registreringsinformasjonen sin til valgstyret i California. Fra denne datoen av har komiteer i California kunnet fullføre prosessen for hurtig varsling. Annonsører som ønsket å søke om bekreftelse, kan gjøre det via det eksisterende skjemaet vårt for bekreftelse av politisk innhold og en FEC-ID eller et EIN-nummer. Retningslinjene håndheves fra og med 3. desember 2019.

Google begrenser annonseringen for valgkampannonser knyttet til delstatsvalg og lokalvalg i delstatene Washington, Maryland, New Jersey, Nevada og New York. 18. november 2019 ble noen av disse begrensningene oppdatert.

(Lagt ut i november 2019)