Begränsade annonsformat och annonsfunktioner

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Det finns flera faktorer som avgör åtkomst till avancerade annonsformat och annonsfunktioner i Google Ads. För vissa format och funktioner måste annonsören uppfylla specifika krav eller vara certifierad för att använda dem.

Certifieringen kan inbegripa krav på att du uppvisar dokumentation, som id-handling och licenser, som styrker din rätt att få åtkomst till produktfunktionerna, eller att du kan visa att du har följt våra policyer under en längre tid. Alla annonsformat och annonsfunktioner omfattas även av de vanliga Google Ads-policyerna.

Följande annonsformat är begränsade såvida inte ditt konto uppfyller relevanta krav.

HTML5-annonser

Krav för att använda HTML5-annonser

Du bör få åtkomst till HTML5-annonser i ditt Google Ads-konto när kontot uppfyller följande krav:

• Kontot har varit aktivt i mer än 90 dagar.
  • Kontot har spenderat mer än 9 000 USD totalt.
  • Kontot har följt våra policyer under lång tid.

Tänk på att vi inte alltid kan garantera åtkomst till HTML5-annonser även om du uppfyller kraven ovan.

Om HTML5-annonser inte är tillgängliga i ditt konto kan du ansöka om åtkomst genom att fylla i formuläret för HTML5-åtkomst. Kontrollera att ditt konto uppfyller kvalifikationskriterierna nedan innan du skickar in din ansökan. Du får ett e-postmeddelande med en statusuppdatering inom sju arbetsdagar efter att du skickade in din ansökan.

• Kontot har följt våra policyer under lång tid.
  • Kontot har god betalningshistorik.
  • Kontot har spenderat mer än 1 000 USD totalt.

För att behålla din åtkomst till HTML5-annonser bör du se till att du inte bryter mot våra policyer och att du fortsätter följa dem under lång tid.

I väntan på att du får åtkomst kan du använda andra alternativ, som uppladdade AMPHTML-annonser eller responsiva displayannonser.

Se till att du uppfyller relevanta specifikationer för displayannonser.

Klickspårare

Krav för användning av klickspårare

Annonsörer får endast använda klickspårare som har certifierats av Google. Annonser från annonsörer som använder icke-certifierade klickspårare i en spårningsmall kan komma att avvisas. Se listan över certifierade klickspårare här.

Annonsörer som inte vill använda klickspårare kan använda egna spårningsalternativ, som att ställa in en exponeringspixel på en målsida.

Ställa in en klickspårare i spårningsmallen

Du måste lägga till webbadressen för nästa hopp i omdirigeringsparametern (fetstilt) i fältet i spårningsmallen enligt exemplet nedan:

https://your.tracker.com/?creative={creative}&device={device}&gclid={gclid}&redirect={your.landing.page.url}

Parametrarnas specifika format kan skilja sig åt mellan olika leverantörer av klickspårare. Vänd dig till leverantören för att kontrollera att du använder rätt format.

Du kan kapsla en eller flera klickspårare inuti den primära klickspåraren. För att följa vår policy måste den primära klickspåraren och alla kapslade klickspårare vara certifierade och parametern för nästa hopp måste vara tydligt definierad.

Läs mer om hur du ställer in spårningsmallen.

Felsökningsverktyg: klickspårare

Allmänna felsökningssteg för klickspårare

1. Om du vill se varför annonser inte godkändes kan du kontrollera annonsernas status, även om klickspåraren har konfigurerats någon annanstans, till exempel på kampanjnivå.
  2. En klickspårare läggs alltid till i fältet i spårningsmallen (i Webbadressalternativ)
    1. Om du behöver kontrollera om klickspåraren finns med på listan över certifierade klickspårare kan du se det på kontonivå, kampanjnivå, annonsgruppsnivå, annonsnivå och sökordsnivå.
  3. Annonserna granskas på nytt när spårningsmallen har ändrats och sparats. Om ditt konto innehåller fler än 100 000 berörda annonser kan du skicka in de viktigaste för granskning för att påskynda processen.

Klickspårare – stöds inte

Åtgärda problemet genom att välja något av följande:

• Ta bort klickspåraren från Google Ads och överväg att använda en spårningspixel för målsidan i stället.
  • Byt till en certifierad klickspårare – en lista över certifierade klickspårare som våra kunder kan använda finns här.
  • Be leverantören av klickspårartjänsten att skicka in en ansöka för att bli certifierad.
  • När ändringar i annonser görs och sparas granskas annonserna på nytt. Om leverantören av klickspåraren har certifierats sedan dina annonser senast skickades in kan du skicka in annonserna på nytt.
Påminnelse: Annonser som använder en icke-certifierad klickspårningstjänst godkänns inte.

Klickspårare – specifik parameter krävs

Din klickspårare kräver ytterligare konfiguration för att uppfylla Googles krav för klickspårare. Det finns två sätt att åtgärda problemet:

• I dokumentationen för klickspåraren hittar du mer information om hur du använder klickspåraren med Google Ads. Du kan behöva aktivera ett alternativ.
  • Se feedback i underkännandet för att redigera webbadressen så att den följer policyn:
    • Parameter saknas: Om spårningsadressen till exempel är https://tracker.example.com/track?sid=12345 och om underkännandet anger att parametern som saknas är &redirection_url={lpurl} kan du redigera spårningsmallen så att den innehåller https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}.
    • Ta bort parameter: Om spårningsadressen är https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}&transparent=false och underkännandet anger att parametern som ska tas bort är ”transparent” kan du redigera spårningsmallen så att den innehåller https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}.

Det kan se ut så här redirection_url= eller redirection_url=...&transparent=true, beroende på tredjepartstjänsten och vilka parametrar kunden väljer att certifiera hos Google.

Exempel:
Spårningsadress: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/
eller
Spårningsadress: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/&force_transparent=true

Påminnelse: Annonser som inte använder rätt parametrar godkänns inte.

Klickspårare – felaktig sökväg

Din klickspårare kan ha stöd för spårning av olika händelser (exponeringar, klick) eller stöd för flera typer av klick. Underkännandet är ett tecken på att klickspåraren används för att spåra fel händelsetyp. Mer information finns i dokumentationen för klickspåraren.

Påminnelse: Kontakta leverantören av klickspåraren och kontrollera vilka sökvägar som har certifierats som transparenta av Google. Om webbadresskonventionerna har ändrats ber du dem göra en begäran om att certifiera fler sökvägar och fasa ut gamla.

Klickspårare – felmatchad destination för klickspårare

Underkännanden kan visas av följande skäl:

• Destinationen som deklareras i klickspåraren och fältet för slutlig webbadress stämmer inte överens.
    • Om den slutliga webbadressen till exempel är https://example.org/ och klickspårarens webbadress är https://click.tracker.com/?redir=https://web.dev/, och orsaken till avvisningen är https://web.dev/ skulle annonsen underkännas eftersom användarna skickas till en annan plats än den slutliga webbadressen. Redigera den slutliga webbadressen eller spårningsmallen så att de överensstämmer med den avsedda destinationen.
  • Annonsörens omdirigeringsmål innehåller en ocertifierad klickspårare.
    • Om den slutliga webbadressen till exempel är https://example.org/ och klickspårarens webbadress är https://click.tracker1.com/?redir=https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/, och orsaken till avvisningen är https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/, skulle annonsen underkännas på grund av att different-clicktracker.com inte är certifierad.
    • Alla klickspårare som används måste vara certifierade, och det kravet gäller alla klickspårare mellan spårningsmallen och den slutliga webbadressen.

När ändringarna har gjorts kan annonsören skicka in annonser för ny granskning med hjälp av SSA.

Kom ihåg: Se alltid till att spårningsmallen är konfigurerad så att den korrekt speglar den deklarerade destinationen på din spårare. Annonsörer kan kapsla in en annan klickspårare i spårningsmallen, förutsatt att båda klickspårarna är certifierade via ansökningsformuläret.

Klickspårare – spårningsmall går inte att analysera

Åtgärd: Ta bort alla specialtecken som kan blockera webbadressen som deklareras i spåraren. Kontrollera också att det är en webbsida som deklareras och inte en IP-adress eller en djuplänk.

Kom ihåg: IP-adresser (12.34.45.56) och djuplänkar (tel://) stöds inte.

Certifiering av klickspårare

Om du är leverantör av klickspårare och uppfyller kraven i riktlinjerna för certifieringsprogrammet kan du ansöka om certifiering. Efter att certifiering har beviljats kan annonsörer visa annonser med den certifierade klickspåraren.

Klicka här för att se en lista över certifierade leverantörer av klickspårare.