Beperkte advertentie-indelingen en functies

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Er zijn meerdere factoren die toegang tot geavanceerde advertentie-indelingen en -functies in Google Ads bepalen. Bepaalde advertentie-indelingen en -functies zijn niet voor alle adverteerders beschikbaar. U kunt ze pas gebruiken nadat u hiervoor bent gecertificeerd of aan de specifieke vereisten heeft voldaan.

Certificering kan het verstrekken van documentatie omvatten, zoals ondersteunende licenties en identificatiedocumentatie om te bevestigen dat u gemachtigd bent voor toegang tot de productfuncties of dat u al enige tijd een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving heeft. Alle advertentie-indelingen en -functies vallen ook onder het standaard Google Ads-beleid.

De volgende advertentie-indelingen zijn beperkt, tenzij uw account aan de relevante vereisten voldoet.

HTML5-advertenties

Vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties

U kunt toegang tot HTML5-advertenties krijgen in uw Google Ads-account zodra uw account voldoet aan de volgende vereisten:

• Uw account is al meer dan 90 dagen open.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 9000 besteed.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.

Houd er rekening mee dat u niet gegarandeerd toegang tot HTML5-advertenties krijgt als u aan de bovenstaande vereisten voldoet.

Als HTML5-advertenties niet beschikbaar zijn in uw account, kunt u zich aanmelden voor toegang door het aanmeldingsformulier voor HTML5 in te vullen. Voordat u uw aanvraag indient, checkt u of uw account voldoet aan de onderstaande geschiktheidscriteria. Binnen 7 werkdagen na het indienen van uw aanvraag krijgt u een e-mail met een statusupdate.

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede betalingsgeschiedenis.
  • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 1000 besteed.

Zorg ervoor dat u ons beleid niet schendt en een goede reputatie op het gebied van beleidshandhaving behoudt, zodat u toegang tot HTML5-advertenties houdt.

In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade AMP HTML-advertenties of responsieve display-advertenties.

Zorg ervoor dat u de juiste specificaties voor display-advertenties volgt.

Kliktrackers

Vereisten voor het gebruik van kliktrackers

Adverteerders mogen alleen door Google gecertificeerde kliktrackers gebruiken. Advertenties van adverteerders die niet-gecertificeerde kliktrackers gebruiken in de functie Trackingtemplate kunnen worden afgekeurd. Bekijk hier de lijst met gecertificeerde kliktrackers.

Adverteerders die geen kliktrackers willen gebruiken, kunnen ook andere trackingopties gebruiken, zoals een vertoningspixel instellen op een landingspagina.

Uw kliktracker instellen in de trackingtemplate

Voeg de URL van de volgende hop toe aan de omleidingsparameter (vet gemarkeerd) in het veld Trackingtemplate, zoals in het voorbeeld hieronder:

https://your.tracker.com/?creative={creative}&device={device}&gclid={gclid}&redirect={your.landing.page.url}

De specifieke indeling van de parameter(s) kan per aanbieder van kliktrackingfunctionaliteit verschillen, dus werk samen met uw aanbieder om ervoor te zorgen dat de juiste indeling wordt gebruikt.

U kunt een of meer kliktrackers nesten in uw primaire kliktracker. Elke geneste kliktracker en de primaire kliktracker moeten zijn gecertificeerd en de parameter voor de volgende hop moet duidelijk zijn gedefinieerd om aan dit beleid te blijven voldoen.

Meer informatie over hoe u uw trackingtemplate instelt

Probleemoplosser: kliktrackers

Algemene stappen om problemen met kliktrackers op te lossen

1. Als u wilt weten waarom advertenties zijn afgekeurd, controleert u de status van advertenties, ook als de kliktracker ergens anders is ingesteld, zoals op campagneniveau.
  2. Er wordt altijd een kliktracker toegevoegd aan het veld Trackingtemplate (in URL-opties).
    1. Als u wilt nagaan of de kliktracker in de lijst met gecertificeerde kliktrackers staat, kunt u deze vinden op account-, campagne-, advertentiegroepniveau, advertentieniveau of zoekwoordniveau.
  3. Advertenties worden opnieuw beoordeeld nadat de trackingtemplate is gewijzigd en opgeslagen. Als uw account meer dan 100.000 getroffen advertenties heeft, dient u de belangrijkste opnieuw in voor beoordeling om het proces te versnellen.

Kliktracker: niet ondersteund

Selecteer een van de volgende opties om dit probleem op te lossen:

• Verwijder de kliktracker uit Google Ads en overweeg in plaats daarvan een trackingpixel voor de landingspagina te gebruiken.
  • Gebruik een gecertificeerde kliktracker: hier vindt u een lijst met gecertificeerde trackers die onze klanten kunnen gebruiken.
  • Vraag de provider van uw kliktracker om zichzelf aan te melden voor certificering.
  • Als er wijzigingen in advertenties worden aangebracht en opgeslagen, worden de advertenties opnieuw beoordeeld. Als uw provider van kliktrackers is gecertificeerd sinds uw advertenties voor het laatst zijn ingediend, dient u de advertenties opnieuw in.
Herinnering: Advertenties die een niet-gecertificeerde service voor kliktracking gebruiken, worden afgekeurd.

Kliktracker: specifieke parameter nodig

Uw kliktracker vereist verdere configuratie om te voldoen aan de Google-vereisten voor kliktrackers. U kunt dit probleem op 2 manieren oplossen:

• Raadpleeg de documentatie van uw kliktracker voor meer informatie over het gebruik van deze functie met Google Ads. Hiervoor moet u misschien een optie aanzetten.
  • Bewerk aan de hand van de feedback bij de afkeuring uw URL zodat deze aan het beleid voldoet:
    • Ontbrekende parameter: Als uw tracking-URL bijvoorbeeld https://tracker.example.com/track?sid=12345 is en bij de afkeuring staat dat de ontbrekende parameter &redirection_url={lpurl} is, bewerkt u uw trackingtemplate zodat deze https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl} bevat
    • Parameter verwijderen: Als uw tracking-URL https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}&transparent=false is en bij de afkeuring staat dat de te verwijderen parameter transparant is, bewerkt u uw trackingtemplate zodat deze https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl} bevat.

Dit kan eruitzien als redirection_url= of redirection_url=...&transparent=true, afhankelijk van de service van derden en welke parameters zijn gekozen voor certificering bij Google.

Voorbeeld:
Tracking URL: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/
of
Tracking URL: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/&force_transparent=true

Herinnering: Advertenties die niet de juiste parameter(s) gebruiken, worden afgekeurd.

Kliktracker: onjuist pad

Uw kliktracker ondersteunt misschien het bijhouden van verschillende gebeurtenissen (vertoningen, klikken) of ondersteunt meerdere typen klikken. Deze afkeuring geeft aan dat de kliktracker wordt gebruikt om het verkeerde gebeurtenistype bij te houden. Raadpleeg de documentatie van uw kliktracker voor meer informatie.

Herinnering: Neem contact op met de provider van uw kliktracker om na te gaan welke paden door Google als transparant zijn gecertificeerd. Als de URL-conventies zijn gewijzigd, opent u een verzoek om meer paden te certificeren en oude paden te beëindigen.

Kliktracker: bestemming komt niet overeen

Afkeuringen kunnen de volgende redenen hebben:

• De bestemmingen die zijn aangegeven in het veld voor de kliktracker en de uiteindelijke URL, komen niet overeen.
    • Als de uiteindelijke URL bijvoorbeeld https://example.org/ is, de URL van de kliktracker https://click.tracker.com/?redir=https://web.dev/ is en de reden voor afkeuring https://web.dev/ is, dan wordt de advertentie afgekeurd omdat gebruikers ergens anders dan naar de uiteindelijke URL worden gestuurd. Bewerk uw uiteindelijke URL of trackingtemplate zodat deze overeenkomen met uw beoogde bestemming.
  • Het omleidingsdoel van de adverteerder heeft een niet-gecertificeerde kliktracker.
    • Als de uiteindelijke URL bijvoorbeeld https://example.org/ is, de URL van de kliktracker https://click.tracker1.com/?redir=https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/ is en de reden voor de afkeuring https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/ is, dan wordt de advertentie afgekeurd omdat different-clicktracker.com niet is gecertificeerd.
    • Alle gebruikte kliktrackers moeten zijn gecertificeerd. Deze vereiste is van toepassing op elke kliktracker tussen de trackingtemplate en de uiteindelijke URL.

Nadat er wijzigingen zijn aangebracht, kan de adverteerder SSA gebruiken om advertenties opnieuw ter beoordeling in te dienen.

Herinnering: Zorg altijd dat uw trackingtemplate zo is ingesteld dat de aangegeven bestemming op uw tracker correct wordt weergegeven. Adverteerders kunnen nog een kliktracker in hun trackingtemplate nesten, op voorwaarde dat beide kliktrackers zijn gecertificeerd via het aanvraagformulier.

Kliktracker: trackingtemplate die niet kan worden geparseerd

Oplossing: Verwijder alle speciale tekens die de op uw tracker aangegeven URL kunnen blokkeren. Zorg ook dat er een webpagina wordt aangegeven in plaats van een IP-adres of deep link.

Herinnering: IP-adressen (12.34.45.56) en deep links (tel://) worden niet ondersteund.

Certificering van kliktrackers

Als u kliktrackingfunctionaliteit aanbiedt die voldoet aan de vereisten in de richtlijnen voor het certificeringsprogramma, kunt u een aanvraag indienen voor certificering. Na certificering mogen adverteerders advertenties weergeven die gecertificeerde kliktrackers gebruiken.

Klik hier voor een lijst met gecertificeerde aanbieders van kliktrackers.