Rajoitetut mainosmuodot ja ominaisuudet

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Oikeus käyttää Google Adsin edistyneitä mainosmuotoja ja ominaisuuksia riippuu monista tekijöistä. Tietyt mainosmuodot ja ominaisuudet eivät ole kaikkien mainostajien käytettävissä, ennen kuin he ovat täyttäneet tietyt vaatimukset tai saaneet sertifioinnin niiden käyttöä varten.

Sertifiointiprosessin yhteydessä saatamme pyytää sinulta asiakirjoja (kuten käyttölupia ja henkilötodistusta), joilla voidaan varmistaa, että sinulla on valtuudet käyttää tuotteen ominaisuuksia, tai saatamme tarkistaa, että tililläsi ei ole havaittu käytäntörikkomuksia tietyllä aikavälillä. Lisäksi kaikkiin mainosmuotoihin ja ominaisuuksiin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä.

Seuraavat mainosmuodot ovat rajoitettuja, ellei tilisi täytä niitä koskevia vaatimuksia.

HTML5-mainokset

HTML5-mainosten käyttöä koskevat vaatimukset

Pääset käyttämään HTML5-mainoksia Google Ads ‑tililläsi, kun tili täyttää seuraavat vaatimukset:

• Tili on ollut käytössä yli 90 päivää.
  • Mainontaan on käytetty tilin koko käyttöaikana yhteensä yli 9 000 USD.
  • Tilillä ei ole ollut käytäntörikkomuksia.

Muista, että yllä olevien vaatimusten täyttäminen ei aina takaa pääsyä HTML5-mainoksiin.

Jos HTML5-mainokset eivät ole käytettävissä tililläsi, voit hakea pääsyoikeutta tällä lomakkeella. Varmista ennen hakemuksen lähettämistä, että tilisi täyttää alla mainitut kelpoisuusehdot. Kerromme sinulle asian etenemisestä sähköpostitse seitsemän arkipäivän kuluessa hakemuksen lähettämisestä.

• Tilillä ei ole sääntörikkomuksia.
  • Tilin maksuhistoria on moitteeton.
  • Mainontaan on käytetty tilin koko käyttöaikana yhteensä yli 1 000 USD.

Jotta HTML5-mainokset ovat aina käytettävissäsi, sinun tulee varmistaa, että tilisi pysyy käytäntöjen mukaisena myös jatkossa.

Odotellessasi ratkaisua hakemukseesi voit käyttää esimerkiksi ladattuja AMP-HTML-mainoksia tai responsiivisia Display-mainoksia.

Muista noudattaa Display-mainosten teknisiä tietoja.

Klikkausseuranta

Klikkausseurannan käyttöä koskevat vaatimukset

Mainostajat saavat käyttää vain Googlen sertifioimia klikkausseurantapalveluja. Mainokset saatetaan hylätä sellaisilta mainostajilta, jotka käyttävät seurantamalliominaisuudessa muita kuin sertifioituja klikkausseurantapalveluja. Löydät sertifioidut klikkausseurantapalvelut täältä.

Mainostajat, jotka eivät halua käyttää klikkausseurantaa, voivat käyttää muita seurantavaihtoehtoja (esim. ottaa impressiopikselin käyttöön laskeutumissivulla).

Klikkausseurantapalvelun käyttöönotto seurantamallissa

Lisää seuraavan yhdyskäytävän URL-osoite seurantamallikentän sisältämään uudelleenohjausparametriin (joka näkyy alla lihavoituna) alla olevan esimerkin mukaisesti:

https://your.tracker.com/?creative={creative}&device={device}&gclid={gclid}&redirect={your.landing.page.url}

Parametrien tarkka muoto voi vaihdella eri klikkausseurantapalveluissa, joten kysy palveluntarjoajaltasi, mitä muotoa sinun tulisi käyttää.

Voit sisällyttää ensisijaiseen klikkausseurantapalveluusi yhden tai useampia klikkausseurantapalveluja. Käytännönmukaisuuden varmistamiseksi ensisijaisen klikkausseurantapalvelun ja kaikkien siihen sisällytettyjen klikkausseurantapalveluiden on oltava sertifioituja ja seuraavan yhdyskäytävän parametrin on oltava selkeästi määritelty.

Lue lisää seurantamallin käyttöönotosta.

Ohjeita ongelmatilanteisiin: Klikkausseuranta

Yleisiä ohjeita klikkausseurannan ongelmatilanteisiin

1. Jos haluat nähdä, miksi mainokset on hylätty, tarkista Mainokset-kohdassa näkyvä tila, vaikka klikkausseuranta olisi määritetty jossakin muualla (esim. kampanjatasolla).
  2. Klikkausseuranta lisätään aina seurantamallikenttään (URL-valinnoissa).
    1. Jos haluat tarkistaa, onko tietty klikkausseurantapalvelu sertifioitujen listalla, voit löytää sen tili-, kampanja-, mainosryhmätaso-, mainos- tai avainsanatasolta.
  3. Mainokset tarkastetaan uudelleen, kun niiden seurantamalli on vaihdettu ja tallennettu. Jos tililläsi on yli 100 000 mainosta, joihin tämä vaikuttaa, voit nopeuttaa prosessia lähettämällä tärkeimmät mainokset uudelleen tarkastettaviksi.

Klikkausseuranta – Ei tueta

Korjaa ongelma tekemällä jokin seuraavista:

• Poista klikkausseurantapalvelu Google Adsista ja harkitse sen sijaan laskeutumissivun seurantapikselin käyttöä.
  • Siirry käyttämään sertifioitua klikkausseurantapalvelua. Löydät asiakkaidemme käytettävissä olevat sertifioidut seurantapalvelut täältä.
  • Pyydä klikkausseurannan palveluntarjoajaasi hakemaan sertifiointia.
  • Kun mainoksiin on tehty muutoksia ja kyseiset muutokset on tallennettu, mainokset tarkastetaan uudelleen. Jos klikkausseurannan palveluntarjoajasi on sertifioitu sen jälkeen, kun mainoksesi on viimeksi lähetetty, lähetä ne uudelleen.
Hyvä muistaa: Mainokset, joissa käytetään ei-sertifioitua klikkausseurantapalvelua, hylätään.

Klikkausseuranta – Tietty parametri tarvitaan

Klikkausseurantapalvelu edellyttää lisämäärityksiä, jotta se olisi Googlen klikkausseurantaa koskevien vaatimusten mukainen. Ongelman voi korjata kahdella tavalla:

• Lue klikkausseurantapalvelun ohjeista lisää siitä, miten voit käyttää palvelua Google Adsin kanssa. Sinun on ehkä otettava jokin asetus käyttöön.
  • Muokkaa URL-osoite vaatimusten mukaiseksi käyttämällä hylkäyksen yhteydessä saamaasi palautetta:
    • Puuttuva parametri: Esimerkiksi jos seuranta-URL on https://tracker.example.com/track?sid=12345 ja siitä puuttuu hylkäyksen tietojen mukaan parametri &redirection_url={lpurl}, muokkaa seurantamallia niin, että se sisältää URL-osoitteen https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}
    • Poista parametri: Jos seuranta-URL on https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}&transparent=false ja siitä tulee hylkäyksen tietojen mukaan poistaa parametri "transparent", muokkaa seurantamallia niin, että se sisältää URL-osoitteen https://tracker.example.com/track?sid=12345&redirection_url={lpurl}

Parametri voi olla muodossa redirection_url= tai redirection_url=...&transparent=true riippuen kolmannen osapuolen palvelusta ja siitä, mille parametreille palvelu hakee Googlen sertifiointia.

Esimerkki:
Seuranta-URL: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/
tai
Seuranta-URL: https://tracker.com/?redirection_url=https://example.org/&force_transparent=true

Hyvä muistaa: Mainokset, joissa ei käytetä oikeita parametreja, hylätään.

Klikkausseuranta – Virheellinen polku

Klikkausseurantapalvelu voi tukea eri tapahtumien (impressioiden, klikkausten) seurantaa tai useita klikkaustyyppejä. Tämä hylkäys tarkoittaa, että palvelua käytetään väärän tapahtumatyypin seuraamiseen. Löydät lisätietoa klikkausseurantapalvelun ohjeista.

Hyvä muistaa: Varmista klikkausseurannan palveluntarjoajaltasi, mitkä polut Google on sertifioinut läpinäkyviksi. Jos URL-käytännöt ovat muuttuneet, pyydä palveluntarjoajaa lähettämään pyyntö uusien polkujen sertifioimiseksi ja vanhojen polkujen käytöstä poistamiseksi.

Klikkausseuranta – Kohde ei vastaa määritystä

Nämä hylkäykset voivat johtua seuraavista syistä:

• Klikkausseurannassa ja Lopullinen URL ‐kentässä määritellyt kohteet eivät vastaa toisiaan.
    • Esimerkiksi jos lopullinen URL on https://example.org/ ja klikkausseurannan URL-osoite https://click.tracker.com/?redir=https://web.dev/ ja hylkäyksen syynä on https://web.dev/, mainos hylätään, koska käyttäjät ohjataan muualle kuin lopulliseen URL-osoitteeseen. Muokkaa lopullista URL-osoitetta tai seurantamallia niin, että ne vastaavat haluamaasi kohdetta.
  • Mainostajan uudelleenohjauskohde sisältää sertifioimattoman klikkausseurantapalvelun.
    • Esimerkiksi jos lopullinen URL on https://example.org/ https://click.tracker1.com/?redir=https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/ ja hylkäyksen syynä on https://different-clicktracker.com/?url=https://example.org/, mainos hylätään, koska different-clicktracker.com ei ole sertifioitu.
    • Kaikkien käytettyjen klikkausseurantapalveluiden on oltava sertifioituja, ja tämä vaatimus koskee kaikkia seurantamallin ja lopullisen URL-osoitteen välisiä klikkausseurantapalveluja.

Kun muutokset on tehty, mainostaja voi lähettää mainokset uudelleen tarkastettaviksi tekemällä valituksia omatoimisesti.

Hyvä muistaa: Varmista aina, että seurantamallisi on määritetty niin, että se vastaa tarkasti seurantapalvelussasi määriteltyä kohdetta. Mainostajat voivat sisällyttää seurantamalliinsa toisen klikkausseurantapalvelun, kunhan molemmat seurantapalvelut on sertifioitu hakulomakkeen kautta.

Klikkausseuranta – Seurantamallia ei voi jäsentää

Ratkaisu: Poista erikoismerkit, jotka saattavat estää seurantapalvelussasi määritellyn URL-osoitteen jäsentämisen. Tarkista myös, että määritelty URL-osoite on verkkosivu eikä IP-osoite tai täsmälinkki.

Hyvä muistaa: IP-osoitteita (12.34.45.56) ja täsmälinkkejä (tel://) ei tueta.

Klikkausseurantapalvelun sertifiointi

Jos olet klikkausseurannan palveluntarjoaja ja täytät sertifiointiohjelman säännöissä korostettuina näkyvät vaatimukset, voit hakea sertifiointia. Sertifioinnin saamisen jälkeen mainostajat voivat käyttää sertifioitua klikkausseurantapalvelua mainonnassaan.

Löydät kaikki sertifioidut klikkausseurannan palveluntarjoajat täältä.