Päivitys poliittista sisältöä koskevaan käytäntöön (syyskuu 2019)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google tekee poliittista sisältöä koskevaan käytäntöön seuraavat päivitykset:

Täsmennämme, että poliittista sisältöä koskevan käytännön rikkominen voi johtaa mainostajan tiliin ja poliittisiin mainoksiin liittyvien tietojen julkistamiseen tai luovuttamiseen asiasta vastaaville viranomaisille ja valvojille. Tämä päivitys tehdään syyskuussa 2019.

EU:ssa vaalimainoksiksi lasketaan jatkossa myös kaikki mainokset, joissa mainitaan kansanäänestyksessä äänestettävänä oleva kysymys, kansanäänestyksen kampanjaryhmä tai kutsu tulla äänestämään suvereeniudesta kansalliseen tai alueelliseen kansanäänestykseen. Tämä päivitys tehdään lokakuussa 2019.

Kaikkien EU:ssa vaalimainoksia näyttävien mainostajien on oltava Googlen vahvistamia. Mainostajat voivat hakea vahvistusta jo ennen käytännön päivitystä. Tietoja vahvistusvaatimuksista saat täältä.