Een campagne indienen voor beleidsreview

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Als er beleid op uw advertentie van toepassing is dat geen betrekking heeft op de bestemming, kunt u de advertentie rechtstreeks bewerken op de pagina 'Advertenties en extensies'. Als u van mening bent dat we een fout hebben gemaakt of als u de bestemming heeft aangepast, kunt u rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar maken tegen de beleidsbeslissing.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en zoek de afgekeurde advertentie of extensie.
  3. Plaats in de kolom 'Status' de muisaanwijzer op de status 'Afgekeurd'.
  4. Klik indien beschikbaar op de link Bezwaar maken.

Opmerking: Als deze link niet wordt weergegeven, staat het bijbehorende beleid niet toe dat campagnes worden ingediend. U moet in elke advertentie kleine bewerkingen doorvoeren en opslaan om een beoordeling te activeren.

5. Selecteer onder 'Reden voor bezwaar' de optie Beslissing over geschil of Wijzigingen aangebracht om te voldoen aan het beleid.
  6. Selecteer bij 'Het bezwaar heeft betrekking op' de advertenties waarvoor u bezwaar wilt maken.
  7. Klik op Verzenden.

Status van bezwaar bekijken

Nadat u bezwaar heeft gemaakt, kunt u de beoordelingsstatus altijd bekijken in 'Beleidsbeheerder'.

1. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  2. Klik onder 'Instellingen' op Beleidsbeheerder.
  3. Op het tabblad 'Bezwaargeschiedenis' vindt u de gegevens van alle advertenties waarvoor u bezwaar heeft gemaakt.
    • De kolom 'Status' geeft aan of het bezwaar nog in behandeling of al voltooid is.
    • De kolom 'Resultaten' toont de resultaten van het bezwaar, inclusief voor hoeveel advertenties de beleidsstatus na de beoordeling is geüpdatet.

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over ons beleid, kunt u ons dat laten weten: Neem contact op met Google Ads-support