Hintaelementtejä koskevat vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Hintaelementit sisältävät jäsenneltyjä tietoja, joiden avulla käyttäjät voivat päättää, mitä mainosta he klikkaavat. Hintaelementteihin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä ja alla olevia vaatimuksia.

Otsikkoa ja kuvausta koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Hintatiedot otsikossa tai kuvauksessa

Huom. Tämä käytäntö ei koske paikallisten lakien edellyttämiä hintatietoja. Tällaiset tiedot on aina sisällytettävä otsikkoon tai kuvaukseen lain määräämällä tavalla.

Mainosteksti otsikossa tai kuvauksessa

Esimerkki: sana "Ale" otsikossa ja ilmaus "Maksuton toimitus" kuvauksessa

URL-osoitteita koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Elementtien URL-osoitteet, jotka eivät johda samaan lopullisen URL-osoitteen verkkotunnukseen kuin niihin liittyvät tekstimainokset

Bränditietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin brändien nimiä

Otsikot, joissa mainitaan sellaisia brändejä, jotka eivät kuulu yrityksesi valikoimaan

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin otsikossa mainitun brändin tietoja

Tapahtumatietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät tiettyjen tapahtumien tietojen lisäksi mitä tahansa muita tietoja

Huom. Tapahtumien otsikot saavat sisältää tietoja tapahtuman päivämäärästä, sijainnista, tyypistä tai esiintyjästä.

Kuvaukset, jotka sisältävät otsikossa mainitun tapahtuman tietojen lisäksi mitä tahansa muita tietoja

Sijainnin tietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin yrityksellesi tärkeiden sijaintien nimiä

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin otsikossa mainitun sijainnin tietoja

Lähiympäristöä koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin jonkin kaupungin tai alueen alialueita tai piirejä

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin otsikossa mainitun lähialueen tietoja

Tuotekategoriatietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin tuoteluokkien nimiä

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin tietoja otsikossa mainitusta tuoteluokasta

Ohjeita ongelmatilanteisiin: Tuotekategoriatietoja koskevat vaatimukset

1.  Lue edellä olevasta käytännöstä, mitä asioita emme salli. Varmista, että Tuotekategoria-otsikossa mainitaan ainoastaan tuotekategoria eikä yksittäisiä tuotteita tai brändinimiä. Varmista, että kuvaus sisältää lisätietoa ainoastaan kyseisestä tuotekategoriasta.
  2. Muokkaa elementtiä niin, että se on käytännön mukainen.
  • Siirry Elementit-sivulle ja vie hiiri muokattavan elementin päälle.
  • Klikkaa elementin vieressä olevaa kynäkuvaketta, niin voit muokata sitä.
  • Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Muokkauksen ja tallennuksen jälkeen elementti menee tarkastettavaksi. Useimmat mainokset tarkastetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkastuksessa voi mennä kauemmin. Kun olemme varmistaneet, että olet tehnyt elementtiin tarvittavat muutokset, elementti hyväksytään ja se voi alkaa näkyä.

Jos et voi korjata näitä rikkomuksia tai et halua tehdä sitä, poista laajennus. Näin voit välttää tilisi jäädyttämisen myöhemmin hylättyjen laajennusten suuren määrän vuoksi.

Palvelutietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin palveluiden tyyppejä

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin tietoja otsikossa mainitusta palvelusta

Palvelukategoriatietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin palveluluokkia

Huom. Luokkien on kuvattava useita eri palveluita, jotka liittyvät toisiinsa, kuten Hammashoito tai Autohuolto.

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin otsikossa mainitun palveluluokan tietoja

Ohjeita ongelmatilanteisiin: Palvelukategoriatietoja koskevat vaatimukset
  1. Lue edellä olevasta käytännöstä, mitä asioita emme salli. Varmista, että Palvelukategoria-otsikossa mainitaan ainoastaan palvelukategoria eikä kategoriaan kuuluvien yksittäisten palveluiden nimiä. Varmista, että kuvaus sisältää lisätietoa ainoastaan kyseisestä palvelukategoriasta.
  2. Muokkaa elementtiä niin, että se on käytännön mukainen.
    • Siirry Elementit-sivulle ja vie hiiri muokattavan elementin päälle.
    • Klikkaa elementin vieressä olevaa kynäkuvaketta, niin voit muokata sitä.
    • Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Muokkauksen ja tallennuksen jälkeen elementti menee tarkastettavaksi. Useimmat mainokset tarkastetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkastuksessa voi mennä kauemmin. Kun olemme varmistaneet, että olet tehnyt elementtiin tarvittavat muutokset, elementti hyväksytään ja se voi alkaa näkyä.

Jos et voi korjata näitä rikkomuksia tai et halua tehdä sitä, poista laajennus. Näin voit välttää tilisi jäädyttämisen myöhemmin hylättyjen laajennusten suuren määrän vuoksi.

Palvelutasotietoja koskevat vaatimukset

Tämä ei ole sallittua:

Otsikot, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin jonkin palvelun tasoja

Kuvaukset, jotka sisältävät mitä tahansa muuta kuin otsikossa mainitun palvelutason tietoja

Vianetsintä: Palvelutasotietoja koskevat vaatimukset
  1. Lue edellä olevasta käytännöstä, mitä asioita emme salli. Varmista, että Palvelutaso-otsikossa mainitaan ainoastaan jonkin palvelun taso (kuten kolmen tähden hotelli) eikä yksittäisiä palveluita. Varmista, että kuvaus sisältää ainoastaan lisätietoja kyseisestä palvelutasosta.
  2. Muokkaa laajennusta, jotta se noudattaa käytäntöä.
    • Siirry Elementit-sivulle ja vie hiiri muokattavan elementin päälle.
    • Klikkaa elementin vieressä olevaa kynäkuvaketta, niin voit muokata sitä.
    • Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Muokkauksen ja tallennuksen jälkeen elementti menee tarkastettavaksi. Useimmat mainokset tarkastetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkastuksessa voi mennä kauemmin. Kun olemme varmistaneet, että olet tehnyt elementtiin tarvittavat muutokset, elementti hyväksytään ja se voi alkaa näkyä.

Jos et voi korjata näitä rikkomuksia tai et halua tehdä sitä, poista laajennus. Näin voit välttää tilisi jäädyttämisen myöhemmin hylättyjen laajennusten suuren määrän vuoksi.

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti hintaelementtejä. Mainosten hylkääminen johtuu usein näiden käytäntöjen vastaisesta toiminnasta. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Vähäinen relevanssi

Kaikkien tietojen on oltava olennaisia mainostettavan tuotteen tai palvelun kannalta. Lähetettävien mainoskenttien on esimerkiksi edustettava samaa mainostajaa ja liityttävä mainostettavaan tuotteeseen. Lue lisää vähäistä relevanssia koskevasta käytännöstä.

Oikeakielisyys

Yleiset selkeyteen, oikeinkirjoitukseen, kirjainkokoon ja symbolien käyttöön liittyvät vaatimukset koskevat kaikkia mainoksia. Lue lisää oikeakielisyyttä koskevasta käytännöstä.

Tarjoukset, jotka eivät ole saatavilla

Mainoksessa mainittujen hintojen on oltava paikkansapitäviä, tuotteiden ja palveluiden on vastattava otsikoita ja kuvauksia, ja niiden oltava helposti löydettävissä sivulta, jolle mainos johtaa. Lue lisää ei-saatavilla olevia tarjouksia koskevasta käytännöstä.

Tavaramerkit

Google saattaa poistaa mainoksia tai elementtejä tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, elementeissä ja yritystiedoissa. Lue lisää tavaramerkkikäytännöstä.