Wijzigingen in het inhoudsbeleid voor Gmail-advertenties

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Gmail-advertentiecampagnes zijn nu alleen-lezen. Dit betekent dat adverteerders geen nieuwe Gmail-campagnes meer kunnen maken en geen wijzigingen kunnen aanbrengen in bestaande campagnes. Dit geldt ook voor bewerkingen in bestaande Gmail-advertenties.

Als u advertenties wilt blijven weergeven in Gmail, kunt u het best een Discovery-campagne maken. Met Discovery-advertenties kunt u uw bereik van Gmail uitbreiden naar andere platforms van Google, die elke maand 3 miljard mensen bereiken en YouTube en Discover omvatten. Meer informatie over hoe u Discovery-advertenties maakt en beheert

Aangezien we producten voor advertentietargeting consistenter willen maken, wordt het inhoudsbeleid voor Gmail-advertenties eind mei of begin juni 2016 geüpdatet en aangepast aan het inhoudsbeleid van Google ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren. Wanneer we deze wijziging doorvoeren, wordt het huidige inhoudsbeleid ten aanzien van verboden content voor Gmail-advertenties verwijderd en vallen Gmail-advertenties volledig onder ons inhoudsbeleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren.

Dit is een algemene beleidswijziging.

Wat dit voor u betekent met betrekking tot Gmail-advertenties

Bepaalde inhoudsbeleidsregels voor Gmail-advertenties worden versoepeld, zodat adverteerders Gmail-advertenties kunnen maken voor de volgende contentcategorieën:
  • Content met betrekking tot alcoholmerken
  • Content met betrekking tot targeting op lichaamstype en persoonlijkheid
    • Voorbeelden: anti-veroudering, fijne lijntjes, anti-rimpel, grote maten, rondingen
    • Houd er rekening mee dat een negatieve benadering van de gebruiker, bijvoorbeeld door middel van 'fat shaming', nog steeds niet is toegestaan op basis van het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren.
  • Producten en services die gewichtsverlies door middel van diëten en lichaamsbeweging promoten
    • Houd er rekening mee dat producten voor gewichtsverlies die de gebruiker proberen te verleiden met onwaarschijnlijke resultaten, nog steeds niet zijn toegestaan op basis van het Google Ads-beleid ten aanzien van misleidende of onrealistische promoties.
  • Producten en services om gehackte beveiliging te onderzoeken
    • Voorbeeld: 'We kunnen u helpen gestolen gegevens te vinden.'
  • Bronnen van openbare gegevens met betrekking tot een persoon of entiteit
    • Voorbeeld: 'Gratis zoekfunctie voor openbare gegevens'
  • Producten en services met betrekking tot spirituele krachten en begeleiding
    • Voorbeelden: mystiek, paranormale begaafdheid, magie

Wat u moet weten over aankomende wijzigingen in het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren

Voordat het inhoudsbeleid voor Gmail-advertenties wordt aangepast aan het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren, ondergaat dat beleid ook enige beleids- en ontwerpwijzigingen.

Deze wijzigingen zijn bedoeld om het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren toegankelijker, duidelijker en begrijpelijker te maken voor adverteerders en gebruikers. De volgende wijzigingen worden doorgevoerd:

• Meer transparantie met betrekking tot waarom we elk inhoudsbeleid voeren.
  • Extra beleidsvoorbeelden voor meer duidelijkheid.
  • Meer details in onze beleidsdefinities.

Daarnaast introduceren we nieuwe inhoudsbeleidsregels ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren, waardoor adverteerders de volgende informatie niet langer mogen gebruiken om advertenties te targeten op gebruikers. Ook mag de content van de advertentie niet zijn gerelateerd aan de volgende onderwerpen. Wanneer het beleid voor Gmail-advertenties wordt aangepast aan het beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren, gelden deze beleidsregels ook voor Gmail-advertenties:

• Moeilijke persoonlijke omstandigheden met betrekking tot misbruik en trauma
    • Voorbeelden: opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld of ondersteuningsservices voor slachtoffers
  • De identiteit van de gebruiker met betrekking tot mogelijk gemarginaliseerde sociale groepen
    • Voorbeelden: immigratiediensten of juridische dienstverlening voor vluchtelingen
  • De identiteit van de gebruiker met betrekking tot transgender-identiteit
    • Voorbeelden: informatie over geslachtsverandering of advocaten gespecialiseerd in transgender-discriminatie
Nadat het nieuwe beleid ten aanzien van op interesses gebaseerd adverteren van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving geüpdatet op basis van deze wijzigingen.

(Gepubliceerd in april 2016)