Gmail-mainoksia koskevan sisältökäytännön muutokset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Gmail-mainoskampanjat ovat nyt vain luku ‑tilassa, eli mainostajat eivät voi luoda uusia Gmail-kampanjoita tai tehdä muutoksia aiemmin luotuihin kampanjoihin. Tämä koskee myös aiemmin luotuihin Gmail-mainoksiin tehtäviä muutoksia.

Jos haluat mainostaa Gmailissa jatkossakin, sinun kannattaa luoda Discovery-kampanja. Discovery-mainosten avulla voit laajentaa tavoittavuuttasi Gmailista muille Googlen omistamille alustoille, jotka tavoittavat kolme miljardia ihmistä joka kuukausi ja joita ovat muun muassa YouTube ja Discover. Lue lisää Discovery-mainosten luomisesta ja hoitamisesta.

Pyrimme yhtenäistämään mainosten kohdistustuotteidemme käytäntöjä. Tästä syystä Gmail-mainosten sisältökäytäntö päivitetään Googlen kiinnostuksiin perustuvan mainonnan sisältökäytäntöjen mukaiseksi. Päivitys tehdään vuoden 2016 toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Käytännön päivityksen yhteydessä nykyiset Gmail-mainosten kiellettyä sisältöä koskevat käytännöt poistetaan. Jatkossa Gmail-mainoksiin sovelletaan kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytäntöjä kokonaisuudessaan.

Päivitykset otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti.

Muutoksen vaikutus Gmail-mainoksiin

Muutoksen myötä useita Gmail-mainosten sisältökäytäntöjä lievennetään. Jatkossa mainostajat voivat luoda Gmail-mainosmateriaalia, joka kuuluu seuraaviin sisältöluokkiin:
  • alkoholiin liittyvä sisältö
  • vartalo- tai persoonallisuustyypin perusteella kohdistettu sisältö
    • Esimerkkejä: ikääntymisen hidastaminen, juonteet, ryppyjen esto, plus-koot ja muodokas.
    • Huomaa kuitenkin, että käyttäjän loukkaaminen (kuten lihavuudella nöyryyttäminen) on kiellettyä myös kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytännössä.
  • ruokavalioon ja kuntoiluun liittyvät laihdutustuotteet ja -palvelut
    • Huomaa kuitenkin, että Google Adsin harhaanjohtavien ja epärealististen mainosten käytännön mukaan on edelleen kiellettyä mainostaa laihdutustuotteita lupaamalla käyttäjille epätodennäköisiä tuloksia.
  • tietosuojaongelmien tutkintaan liittyvät tuotteet ja palvelut
    • Esimerkki: ”Voimme auttaa sinua löytämään varastettuja tietoja.”
  • julkisten tietojen lähteet tai henkilöön tai omaisuuteen liittyvät julkiset tiedot
    • Esimerkki: ”Ilmainen haku julkisista rekistereistä.”
  • hengellisiin kykyihin ja opastukseen liittyvät tuotteet tai palvelut
    • Esimerkkejä: mystiikka, selvännäkijät ja magia.

Merkittävät muutokset kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytäntöön

Ennen kuin Gmail-mainoksiin aletaan soveltaa kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytäntöjä, näiden käytäntöjen sisältöä ja rakennetta muokataan.

Muutosten tavoitteena on tehdä kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytännöistä mainostajien ja käyttäjien kannalta entistä käytännöllisempiä, selkeämpiä ja avoimempia. Muutosten myötä

• sisältökäytännöt on perusteltu entistä avoimemmin
  • selkeyttäviä esimerkkejä on lisätty
  • käytännöt on määritelty aiempaa tarkemmin.

Otamme käyttöön myös uusia kiinnostuksiin perustuvan mainonnan sisältökäytäntöjä. Niiden perusteella jatkossa on kiellettyä kohdistaa mainoksia käyttäjille alla ilmoitettujen tietojen perusteella. Myöskään mainoksen sisällössä ei saa viitata näihin aiheisiin. Kun Gmail-mainoksiin aletaan soveltaa kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytäntöä, Gmail-mainoksissa ei saa olla näitä aiheita koskevaa sisältöä:

• henkilökohtaiset vaikeudet, jotka liittyvät hyväksikäyttöön tai traumaattisiin kokemuksiin
    • esimerkkejä: turvakodit ja rikosten uhrien asianajopalvelut
  • käyttäjän kuuluminen mahdollisesti marginaalisiin yhteiskunnallisiin ryhmiin
    • esimerkkejä: maahanmuuttopalvelut ja pakolaisten oikeuspalvelut
  • käyttäjän mahdollinen transsukupuolisuus
    • esimerkkejä: sukupuolenkorjausta käsittelevät aiheet ja tiedot transsukupuolisten oikeuksia puolustavista asianajajista.
Kun uusi kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytäntö astuu voimaan, myös käytännön kuvaus päivitetään muutosten mukaiseksi.

(Julkaistu huhtikuussa 2016)