Webbplatsinformation

Med webbplatsinformation kan annonsörerna beskriva funktioner för en specifik produkt eller beskriva produktsortimentet eller tjänsterna som företaget erbjuder. Standardpolicyerna för Google Ads och kraven nedan gäller för webbplatsinformation.

Skiljetecken och symboler i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Skiljetecken och symboler i informationstext som inte fyller något annat syfte än att dra uppmärksamhet till annonsen

Exempel: Utropstecken, skiljetecken i början av texten, symbolen ►, utryckssymboler

Åtgärda: skiljetecken och symboler i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Observera att kraven här är mer restriktiva än kraven i riktlinjerna för annonstext. Till exempel tillåts inga utropstecken i webbplatsinformation.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Upprepning av webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden för webbplatsinformation som upprepas i samma rubrik eller i olika rubriker

Gör så här: Upprepning av webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Titta efter webbplatsinformation där text från annan webbplatsinformation upprepas.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Flera objekt i värde

Följande är inte tillåtet:

Ange fler än ett objekt för varje värde

Exempel: Lägga till en kommaavgränsad lista i ett värdefält, sätta två relaterade objekt i ett värdefält

Obs! Lägg till ett nytt värdefält för varje objekt som du vill ta med i tillägget. Google Ads kommaavgränsar automatiskt objekten.

Åtgärda: flera objekt i värde
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Titta efter webbplatsinformation med fler än ett objekt i ett värde.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Kampanjbudskap i värde

Följande är inte tillåtet:

Kampanjtext i webbplatsinformation

Exempel: Rea eller Gratis frakt

Åtgärda: kampanjbudskap i värde
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Titta efter webbplatsinformation som innehåller marknadsföringstext i ett eller flera värden.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Faciliteter i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte anger praktiska egenskaper eller faciliteter som gäller en byggnad eller en plats

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Bekvämligheter: skidförvaring, pool, restaurang

Bekvämligheter: Wi-Fi, frukost, pool, gym, spa
Bekvämligheter:bästa komfortbetyg, 100 % nöjdhetsgaranti
Åtgärda: faciliteter i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Faciliteter bara är användbara egenskaper eller faciliteter som gäller en byggnad eller en plats.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Varumärken i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är varumärken som annonsören faktiskt erbjuder

Beskrivning av antal varumärken som annonsören erbjuder

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Varumärken: Huawei, Nexus, Chromebook Varumärken: över 200 märken, billiga märkesprodukter

Varumärken: billiga Huawei, nya Nexus-mobiler, exklusiv Chromecast
Åtgärda: varumärken i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Varumärken bara är namn på tillgängliga varumärken.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Kurser i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte anger specifika kurser som erbjuds av kursarrangörer eller som marknadsför fullständiga utbildningsprogram

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Kurser: linjär algebra, kreativt skrivande, datastruktur Kurser: pol.mag, fil.kand, MD
Åtgärda: kurser i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Kurser motsvarar separata kurser och inte är fullständiga utbildningsprogram.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Utbildningsprogram i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är studiekurser som bedrivs vid traditionella utbildningsinstitutioner eller via webben

Kursens längd eller annan ytterligare information om kursen

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Utbildningsprogram: redovisning, biologi, psykologi Utbildningsprogram: 2 år, 4 år, master, högskoleexamen
Åtgärda: utbildningsprogram i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Utbildningsprogram innehåller namn på utbildningsprogram och ingen annan information om programmet.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Resmål i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är namn på städer, stater, länder, kontinenter, besöksmål, kulturarvsplatser eller turistattraktioner

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Resmål: Las Vegas, New York, Tokyo, Rom, Cancún, Paris Resmål: Hotell i 200 städer, Besök Paris
Resmål: Taj Mahal, Red Fort, Qutb Minar Resmål: Taj Mahal-sightseeingpaket, Besök New Delhi
Åtgärda: resmål i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Resmål bara är namn på städer, regioner eller länder.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Utvalda hotell i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är namn på hotell som annonsören erbjuder bokningstjänster för

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Utvalda hotell: Vildmarkshotellet, Sjöstugan, Gudruns B&B Utvalda hotell: 10 % rabatt på Sjöstugan, lägsta pris på Gudruns B&B
Åtgärda: utvalda hotell i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Utvalda hotell bara är hotellnamn som annonsören erbjuder bokningstjänster för.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Försäkringstyper i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är specifika försäkringstyper

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Försäkringstyper: ansvarsförsäkring, vagnskadeförsäkring, helförsäkring

Täckning: individuell livränteförsäkring, grupplivförsäkring
Försäkringstyper: Offerter på alla typer av försäkringar, Spara pengar nu
Åtgärda: försäkringstyper i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Försäkringstyper bara är olika försäkringstyper.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Modeller i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är specifika modeller av en produkt eller en produktserie

Namn på tillverkare, butiker eller återförsäljare

Modellår, specifikationer, pris, skick eller andra beskrivningar

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Modeller: Corolla, Camry, Prius

Modeller: Corolla L, Corolla LE, Corolla Premium, Corolla LE Plus
Modeller: 2016 års modeller i lager, erbjudanden på modeller från 2015

Modeller: Toyota, Honda, Ford, Chevy

Modeller: Corolla 2014, Camry 2016, Avalon 2014
Modeller: Nexus 5x, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL Modeller: bra erbjudanden på Pixel, köp Pixel nu

Modeller: Pixel 5.0-tumsdisplay, 143 gram, 32 eller 128 GB
Åtgärda: modeller i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Modeller endast är namn på bilmodeller och inte namn på tillverkare eller återförsäljare.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Områden i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är stadsdelar eller områden inom en ort

Namn på städer, länder eller lägenhetsbyggnader

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Områden: Centrum, Stenåsen, Södermalm, Stureby

Områden: Majorna, Enskede, Botkyrka
Områden: Sundsvall, Östersund

Områden: lägenheter i SOFO, hus i Nacka, bostäder i Solna
Åtgärda: områden i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Områdenär namn på stadsdelar eller områden i en stad.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Tjänstkatalog i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är specifika tjänster som en leverantör utför mot betalning

Värden som beskriver produktfunktioner och egenskaper

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Tjänster: oljebyte, hjulbalansering, bilglas

Tjänster: flytthjälp, biltransport, förvaringstjänster, bortskaffning av skräp
Tjänster: recensioner, offerter, betyg

Tjänster: bästa priserna, jämför fem kreditkort
Åtgärda: tjänstkatalog i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Tjänster är specifika tjänster som erbjuds av annonsören.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Program i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är namn på föreställningar eller faktiska tv-program

Information om föreställningen, tiden eller beskrivning av en föreställning eller lokal

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Föreställningar: Resan ut, Tornerspel, Tjosan – en fars Föreställningar: kl. 10, kl. 16 och kl. 21, biljett krävs
Åtgärda: program i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Program är namn på framträdanden eller tv-program.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Stilar i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är varianter av en specifik kategori

Obs! Förväxla inte kategorin med de stilar som hör till samma kategori. Till exempel är ”cocktail” och ”ärmlös” stilar av klänningar, men själva ordet ”klänningar" är en kategori och ska inte anges som en stil.

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Stilar: öronlapp, chesterfield, stressless, rokoko, skinn

Stilar: slätvävd, jute, randig, tuftad, massiv, mönstrad
Stilar: sportkläder, yogakläder, löparskor, träningsjackor

Stilar: trendiga väskor, låsbara väskor, tygväskor

Stilar: underkläder, spetsklänningar, tvådelade set
Åtgärda: stilar i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Stilar är namn på stilar i samma kategori.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Typer i webbplatsinformation

Följande är inte tillåtet:

Värden som inte är varianter av en produktkategori

Exempel
Tillåtet Tillåtet Inte tillåtet Inte tillåtet
Typer: plafonder, taklampor, vägglampor

Typer: LED, glödlampor, halogen, fluorescerande, lysrör
Typer: röd, blå, grön
Åtgärda: typer i webbplatsinformation
  1. Läs policyn ovan för information om vad vi inte tillåter. Se till att värdena under rubriken Typer är namn på produkter i samma kategori.
  2. Redigera ditt tillägg så att det följer policyn.
    • Håll muspekaren över det tillägg som du vill redigera på sidan Tillägg.
    • Klicka på pennikonen vid tillägget som du vill redigera.
    • Klicka på Spara när du är klar.

När du har redigerat och sparat tillägget skickas det in för granskning. Vi granskar de flesta tillägg inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs en mer omfattande granskning. När vi ser att du har redigerat tillägget kan vi godkänna det och det kan börja visas.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort ditt tillägg. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av för många ej godkända tillägg.

Relaterade policyer och vanliga orsaker till underkännanden

Följande Google Ads-policyer är särskilt relevanta för webbplatsinformation och är ofta förknippade med underkännanden.

Upprepningar

Vi vill att våra annonser ska vara professionella och tillåter därför inte att ord eller fraser upprepas på ett överdrivet eller plojartat sätt. Mer information finns i riktlinjerna för annonstext. Observera att detta skiljer sig något åt från policyn för upprepningar i webbplatsinformation ovan och gäller för all annonstext som upprepas i din webbplatsinformation.

Varumärken

Google kan komma att ta bort annonser och tillägg vid klagomål från varumärkesägare. Annonsörerna ansvarar själva för att användningen av varumärken är korrekt i annonstext, tillgångar och företagsinformation. Mer information finns i varumärkespolicyn.