Krav för Gmail-annonser

Med Gmail-annonser kan du rikta in dig på användare med avancerade inriktningssignaler och ett meddelandeliknande annonsformat med stor genomslagskraft. Användare ser en minimerad annons på flikarna Kampanjer och Socialt i sina Gmail-konton. Den minimerade annonsen expanderas till en annons som kan utformas för att uppnå en rad olika mål (och du kan använda inbäddade formulär eller inbäddad video). Du kan även ta med länkar till en extern webbplats, till en appmarknadsplats eller en klicka för att ringa-knapp.

Gmail-annonser måste följa standardpolicyerna för Google Ads, policyerna för anpassad annonsering och kraven nedan.

Datainsamling i Gmail-annonser

Följande är inte tillåtet:

Insamling av användarspecifik statistik.

Obs! Detta omfattar pixelplaceringar och koppling till användarens webbläsarcookie när användaren befinner sig i Gmail, före ett klick som tar användaren ut ur Gmail. Insamling av användarstatistik efter klicket tillåts enligt webbplatsens sekretesspolicy.

Ingen länk till annonsörens sekretesspolicy i inbäddade formulär.

Begära att användarna anger information som vi inte tillåter att du samlar in i ett inbäddat formulär.

Lista med formulärfält som tillåts

Följande formulärsfält tillåts i HTML-formulär i Gmail-annonser

Grundläggande info Tillåtna formulärfält
Kategori Namn (förnamn, efternamn)
Adress
Stad
Delstat
Postnummer
Land
E-postadress
Telefonnummer
Ålder
13–18
18–24
25–34
35–44
45–54
55–64
65 eller äldre
Kön
Bästa tiden att ringa
Intresserad av program eller produkt
Utbildning Examensår
Högsta utbildningsnivå
Plats och yrkesregister Önskad plats för tjänst
Typ av tjänst
Ekonomi/försäkringar
intervaller för valutafält:
0–149 999 kr
150 000–249 999 kr
250 000–399 999 kr
400 000–599 999 kr
600 000–749 999 kr
750 000–999 999 kr
1 000 000+ kr
Lånebelopp (intervall)
Valuta
Typ av ekonomi (lån, inteckning, kreditkort)
Hushållets inkomst (intervall)
Investerbara tillgångar (intervall)
Belopp för livförsäkring (intervall)
Militär
Äger eller hyr (bil, hus, etc.)
Betygsätt din kredit
mycket dålig
dålig
medel
bra
utmärkt
Hur mycket är ditt hus värt? (intervall)
Motorfordon Bilmärke-/modell
Resor Ursprung eller destination
Datum för avfärd/återkomst
B2B Företag
Jobb
Titel
Antal anställda
1–10
10–50
50–100
100–500
fler än 500

Visning av tredjepartsannonser i Gmail-annonser

Följande är inte tillåtet:

Annonsvisning eller visningsspårning från tredje part.

Animation i Gmail-annonser

Följande är inte tillåtet:

Animerade bilder eller effekter.

Relaterade policyer och vanliga orsaker till underkännanden

Följande Google Ads-policyer är särskilt relevanta för Gmail-annonser och är ofta förknippade med underkännanden. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Anpassade annonser

Annonsörer som använder Gmail-annonser måste följa vår policy för anpassade annonser. De får inte använda policykategorier för anpassade annonser för att rikta in Gmail-annonser på användare eller marknadsföra sina produkter eller tjänster. Detta gäller även Gmail-annonser som inte är inriktade på användare med sökord.

Insamling och användning av data

Alla annonser och tillägg måste följa policyerna för insamling och användning av data, som styr hur mycket information du får samla in och de specifika sätt som du får använda den på.

Barnförbjudet innehåll

Google vill att annonserna ska vara relevanta och säkra för användarna och begränsar därför barnförbjudet innehåll i vissa fall. Mer information finns i policyn om barnförbjudet innehåll.

Vilseledande innehåll

All information ska vara korrekt och beskriva det du marknadsför. Mer information finns i policyn för vilseledande innehåll. Till exempel ska företagsnamnet tydligt representera företaget som marknadsförs.

Oklar relevans

All information ska vara relevant för det du marknadsför. Till exempel måste informationen i alla fält i annonsmaterialet som skickas in gälla samma annonsör och beröra den marknadsförda produkten. Mer information finns i policyn om oklar relevans.

Redaktionella krav

Standardkraven för tydlighet, korrekt stavning samt användning av stora bokstäver och symboler gäller alla annonser. Mer information finns i riktlinjerna för annonstext.

Varumärken

Google kan komma att ta bort annonser och tillägg vid klagomål från varumärkesägare. Annonsörerna ansvarar själva för att användningen av varumärken är korrekt i annonstext, tillgångar och företagsinformation. Mer information finns i varumärkespolicyn.

Om någon av dina annonser är märkt med ”Godkänd (begränsad)” kan du läsa om hur den här statusen påverkar var din annons kan visas.