Politikkerne vedrørende Google Ads API

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Google Ads API giver udviklere mulighed for at udvikle værktøjer, der hjælper annoncører med at administrere deres Google Ads-konti og -kampagner på en mere effektiv og kreativ måde. Formålet med vores politikker er at sikre, at API'en bruges på måder, som understøtter og forbedrer Google Ads, og som samtidig sikrer annoncørerne en letgennemskuelig og ensartet brugeroplevelse.

Vi forbeholder os retten til når som helst og af en hvilken som helst årsag at anmode om en gennemgang af din brug af API'en for at sikre os, at du overholder vilkårene og betingelserne for Google Ads API samt følgende politikker og krav:

Generelle API-relaterede politikker

Brug af Google Ads API

Du må kun bruge Google Ads API til oprettelse og administration af Google Ads-kampagner eller til rapportering.

Du må kun bruge API-funktionerne på den måde, der er beskrevet i din token-applikation. Hvis dine behov ændrer sig og du ønsker at ændre din brug af API (f.eks. ved at tilføje oprettelses- eller administrationsfunktioner i et rapporteringsværktøj), skal du udfylde denne værktøjsændringsformular.

Ubrugte tokens

Google forbeholder sig retten til at deaktivere dit API-token, hvis det ikke bruges inden for en periode på 90 dage. Hvis dit token bliver deaktiveret på grund af manglende brug, kan du til enhver tid ansøge om at få det aktiveret igen.

Påkrævet minimumfunktionalitet

Påkrævet minimumfunktionalitet henviser til de funktioner og lignende, som visse værktøjsudviklere skal tilbyde, når de bruger Google Ads API. De funktioner, der er samlet under begrebet påkrævet minimumfunktionalitet, er grupperet i tre kategorier: Oprettelsesfunktioner, administrationsfunktioner og rapporteringsfunktioner. Se reglerne vedrørende påkrævet minimumfunktionalitet.

Hvorvidt der stilles krav om, at du overholder disse regler, afhænger af, hvordan du bruger Google Ads API:

Krav mht.
oprettelsesfunktioner
Krav mht.
administrationsfunktioner
Krav mht.
rapporteringsfunktioner
Værktøj med alle funktioner
(annoncører, bureauer og andre tredjeparter bruger dit værktøj til komplet administration af deres Google Ads-konti)
RMF gælder RMF gælder RMF gælder
Kun rapportering
(bureauer eller slutannoncører har kun adgang til et rapporteringsbetjeningspanel)
RMF gælder ikke RMF gælder ikke RMF gælder
Kun intern brug
(kun individuelle annoncører eller bureauer, dvs. ingen tredjeparter, har adgang til værktøjet)
RMF gælder ikke RMF gælder ikke RMF gælder ikke

Bemærk! RMF gælder kun for tokens, der giver standardadgang (se API-prislisten for at få flere oplysninger om standardadgang).

Hvis dit værktøj har begrænset eller specialiseret funktionalitet og ikke kan bruges til oprettelse og administration af kampagner, annoncegrupper og annoncer, er det ikke kvalificeret til status som et værktøj med alle funktioner. I så fald gælder reglerne vedrørende påkrævet minimumfunktionalitet i forbindelse med oprettelse og administration ikke. Kontakt vores team med ansvar for overholdelse af politikkerne vedrørende Google Ads API, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit værktøj er underlagt politikken vedrørende påkrævet minimumfunktionalitet. Vores team med ansvar for overholdelse af politikkerne vedrørende Google Ads API afgør, hvorvidt dit værktøj er et værktøj med alle funktioner. Dit værktøj bliver muligvis evalueret igen, hvis funktionaliteten ændres markant.

Politikken vedrørende RMF sikrer, at annoncørerne har adgang til funktioner og til de udførlige effektivitetsdata, der kan findes i Google Ads, uanset hvilken værktøjskombination de vælger at bruge. Listen over RMF indeholder politikker og dokumentationsressourcer til udviklere vedrørende hver enkelt funktion. Kontakt vores team med ansvar for overholdelse af politikkerne vedrørende API, hvis du har andre spørgsmål angående de konkrete krav mht. en bestemt funktion.

Hvis du overtræder vores politik vedrørende påkrævet minimumfunktionalitet, kan du blive pålagt overtrædelsesgebyrer, og du risikerer, at dit token nedgraderes som beskrevet på API-prislisten.

Obligatoriske erklæringer og andre krav

Dette afsnit om obligatoriske offentliggørelser og andre krav gælder for disse grupper:

• Bureauer og andre tredjeparter, der administrerer kampagner på vegne af slutannoncører og stiller softwareværktøjer til rådighed for disse annoncører
  • Softwareudviklere, der stiller værktøjer til rådighed for bureauer og tredjeparter

Hvis du er slutannoncør eller på anden vis bruger Google Ads API udelukkende til interne formål, gælder politikkerne i dette afsnit ikke for dig.

Obligatoriske erklæringer

Ansvarlighed er et centralt princip i Google Ads. Uanset hvilket værktøj annoncørerne bruger, skal de have mulighed for at finde frem til effektiviteten i Google Ads. I nedenstående krav forklares det, hvordan du sikrer dig, at din rapportering om og administration af Google Ads-data er letforståelig for annoncørerne.

Offentliggørelse af uoverensstemmelser: Hvis du stiller et værktøj med alle funktioner til rådighed for dine slutannoncørkunder (og hvis de pågældende kunder også bruger dit værktøj til administration af andre annoncesystemer end Google Ads), skal dine kunder gøres opmærksomme på de indbyrdes forskelle mellem systemerne, inden de foretager ændringer på deres konti.

Hvis du via dit API-værktøj tilbyder masseredigering, -kopiering, -import eller -eksport af Google Ads-kampagnedata til eller fra en anden annonceplatform, skal du gøre dine kunder opmærksomme på eventuel inkompatibilitet mellem platformene, så der ikke er risiko for overførsel af uoverensstemmende eller fejlbehæftede data. Du skal også give kunderne mulighed for at foretage justeringer og/eller annullere dataoverførsler med henblik på at løse problemet med eller undgå en sådan inkompatibilitet.

Eksempel: Lad os sige, at dit API-værktøj giver kunderne mulighed for at importere data, der ikke er fra Google Ads, i Google Ads, men at de data, der ikke er fra Google Ads, ikke er tilgængelige på samme granularitetsniveau som Google Ads-data (eksempelvis hvis den anden annonceplatform kun tillader målretning på byniveau i modsætning til Google Ads, hvor der er mulighed for målretning på postnummerniveau). I så fald skal du gøre dine kunder opmærksomme på denne uoverensstemmelse, inden dataimporten er fuldført, og give dem mulighed for at annullere importen eller ændre kampagnedataene, før de fortsætter.

Eksempel: Lad os sige, at dit API-værktøj giver kunderne mulighed for at eksportere Google Ads-data til en anden annonceplatform, men at en bestemt datavariabel defineres anderledes på den anden platform end i Google Ads (eller at datavariablen slet ikke er tilgængelig). I så fald skal du gøre dine kunder opmærksomme på denne inkompatibilitet, inden dataeksporten er fuldført, og give dem mulighed for at annullere eksporten eller ændre kampagnedataene, før de fortsætter.

Dataforsinkelse: Hvis din rapportering af Google Ads-effektivitetsdata til slutannoncører eller andre kunder er mere end 24 timer forsinket, skal du tydeligt gøre dine kunder opmærksomme på denne forsinkelse.

Googles politik vedrørende tredjeparter: Bureauer og andre tredjeparter, der køber eller administrerer Google-annoncering på vegne af slutannoncørkunder, skal overholde Googles politik vedrørende tredjeparter.

Deling af og rapportering om Google Ads-data og data fra andre annonceplatforme: Som indehaver af et bureau eller en anden juridisk enhed, der køber eller administrerer Google-annoncering på vegne af slutannoncørkunder, skal du indhente skriftligt samtykke fra dine kunder, før du sælger, videredistribuerer, viderelicenserer eller på anden vis offentliggør, overdrager eller overfører data, der er specifikke for deres Google Ads-konti (herunder søgeord, bud, kampagneindstillinger eller effektivitetsdata).

Annoncører, der bruger dit værktøj, skal endvidere gives præcise oplysninger om Google Ads, herunder oplysninger om, hvordan der kan skelnes mellem Google Ads-data og data fra andre annonceplatforme. Hvis der via dit værktøj er adgang til rapporteringsdata fra andre annonceplatforme, skal du rapportere om Google Ads-dataene og de data, der ikke er fra Google Ads, hver for sig. Hvis der er adgang til Google Ads-data på et mere granuleret niveau end samlede data eller data fra andre annonceplatforme (eksempelvis hvis andre kilder kun giver adgang til geografisk rapportering på by- eller delstatsniveau i modsætning til Google Ads, hvor der er mulighed for geografisk rapportering på postnummerniveau), skal du rapportere om Google Ads-dataene på det mest granulerede niveau. Du må gerne rapportere om samlede effektivitetsdata (ved at kombinere Google Ads-data med data, der ikke er fra Google Ads), forudsat at der også er nem adgang til de Google Ads-specifikke data.

Eksempel: Hvis der via dit værktøj er adgang til data om geografisk annonceringseffektivitet fra flere forskellige annonceplatforme (eksempelvis AdCenter, Yahoo og Yandex), skal der også være særskilt adgang til Google Ads-rapporten Geografisk effektivitet og de dertilhørende obligatoriske felter.

Andre krav

Funktionalitet på tværs af platforme

Denne politik vedrørende funktionalitet på tværs af platforme gælder for dem, der opfylder følgende betingelser:

• Dem, der udvikler softwareværktøjer, som bruges af slutannoncører, bureauer eller andre tredjeparter, der administrerer kampagner på vegne af slutannoncørkunder.
  • Dem, hvis software giver brugerne mulighed for at kopiere, importere, eksportere eller optimere kampagneindstillinger på tværs af annoncenetværk og -platforme.

Hvis du er slutannoncør eller på anden vis bruger Google Ads API udelukkende til interne formål, gælder denne politik ikke for dig.

Hvis du giver brugerne af din software mulighed for at kopiere, importere, eksportere eller optimere kampagneindstillinger både i Google Ads og på en anden annonceplatform, skal brugerne have mulighed for at kopiere, importere, eksportere eller optimere i begge retninger (f.eks. kopiering fra Google Ads til Yahoo og omvendt).

Eksempel: Hvis dit værktøj giver brugerne mulighed for at kopiere kampagneindstillinger og andre data fra Google Ads og eksportere eller optimere disse indstillinger til Yahoo, Bing Ads og Yandex, skal dit værktøj også give brugerne mulighed for at kopiere kampagneindstillinger og andre data fra disse platforme og eksportere eller optimere tilbage til Google Ads.

Kundernes mulighed for fravalg

Dine slutannoncørkunder skal have adgang til en nem og hurtig metode til at ophøre med at bruge dit værktøj til administration af deres Google Ads-kampagner. Inden for tre hverdage efter modtagelsen af en slutannoncørkundes meddelelse om, at vedkommende ønsker at ophøre med at bruge dit værktøj, skal du give den pågældende kunde mulighed for at fjerne sine Google Ads-kampagners tilknytning til dine tjenester og dit udviklertoken, så vedkommende igen får fuld kontrol over sine Google Ads-konti.

Datasikkerhed

Du skal, inden for rimelighedens grænser, træffe alle relevante forholdsregler med henblik på at sikre, at annoncørers Google Ads API-data altid opbevares i et sikkert miljø i henhold til almindeligt acceptable sikkerhedsstandarder for virksomhedsdata. Derudover skal fortroligheden af alle data, der overføres via Google Ads API, sikres ved hjælp af SSL-kryptering på mindst 128 bit. Overførsel direkte til Google skal finde sted med mindst samme sikkerhedsniveau som den protokol, der accepteres af Google Ads API-serverne.

Forbudt praksis

Scraping af data fra TargetingIdeaService eller TrafficEstimatorService

TIS (TargetingIdeaService) og TES (TrafficEstimatorService) hjælper annoncører og bureauer med programmatisk generering af søgeord og optimering af deres Google Ads-søgeord og -budgivningsstrategier. Du må ikke indsamle data fra TIS eller TES med henblik på andre formål end oprettelse eller administration af Google Ads-kampagner. Hvis du er uafhængig Google Ads-udvikler eller indehaver af et reklamebureau og gerne vil give dine kunder adgang til TIS- eller TES-data via dit eksterne API-værktøj, skal du opfylde samtlige krav med hensyn til påkrævet minimumfunktionalitet (kampagneoprettelse, -administration og -rapportering).

Scraping af data fra Google Søgning eller køb af dataudtræk

Du må ikke foretage udtræk fra Google-søgeresultatsider eller nogen anden Google-ejendom, og du må heller ikke indirekte skaffe dig adgang til Google-dataudtræk fra en tredjepart. Hvis du har tænkt dig at offentliggøre en rapport, som indeholder søgedata, der er indhentet fra andre lovlige kilder end Google, skal rapporten indeholde oplysninger om datakilden og dine konkrete dataindsamlingsmetoder.

Ekstra tokens

Hvis du stiller værktøjer til rådighed for slutannoncører eller andre tredjepartskunder, må du ikke stille krav om, at de selv skal ansøge om at få et Google Ads API-token for at kunne bruge dit værktøj. Desuden bliver slutannoncørers ansøgninger om sådanne tokens afvist.

Generelt tildeler vi kun ét Google Ads API-token pr. juridisk enhed. Kontakt os, hvis du har behov for flere.

Tilladelse til automatisk brug af dit API-token

Du må ikke give bureauer, slutannoncører eller andre tredjeparter lov til at bruge dit Google Ads API-token (eller din egen API) på en måde, der giver de pågældende tredjeparter mulighed for at undgå at ansøge om deres eget Google Ads API-token. Enhver form for automatisk eller programmatisk brug af Google Ads fra bureauers eller slutannoncørkunders side indebærer et krav om, at de bruger deres eget Google Ads API-token, og du må ikke give indirekte adgang til dit API-token via de API'er, du stiller til rådighed. Slutbrugerne af dit værktøj skal logge ind manuelt (der må ikke være automatisk adgang) for at kunne bruge værktøjet til at foretage manuelle eller programmatiske ændringer på deres konti.

Eksempel: Hvis du stiller et værktøj til rådighed, som giver bureauer og slutannoncører licens til annonceadministrationssoftware, må du ikke udvikle din egen API, som giver dine kunder adgang til Google Ads API via automatiske eller programmatiske computerscripts.

Bemærk! Denne politik begrænser ikke din egen programmatiske eller automatiske brug af Google Ads API. Den forhindrer dig blot i at give tredjeparter adgang til Google Ads API på en programmatisk eller automatisk måde ved hjælp af dit API-token (i stedet for at de ansøger om deres eget API-token).

Overtrædelse af Google Ads-politikkerne

Som bruger af Google Ads API skal du og alle andre, der benytter dit værktøj (f.eks. slutannoncører), overholde Google Ads-politikkerne samt vilkårene og betingelserne for Google Ads.

Eksempel: Hvis den managerkonto, der er knyttet til dit Google Ads API-udviklertoken, bliver suspenderet på grund af politikovertrædelser, skal du omgående løse problemerne på den suspenderede konto for fortsat at kunne bruge Google Ads API.

Uautoriseret brug af Googles branding og varemærker

Som bruger af Google Ads API er du forpligtet til at overholde retningslinjerne for brug af Googles brands.

Eksempel: Dit Google Ads API-værktøj må ikke efterligne Google Ads-brugerfladens udseende og funktioner eller på anden vis forlede andre til at tro, at dit værktøj er et Google-produkt.

Forstyrrelse af Google-aktiviteter

Hos Google forbeholder vi os retten til at overvåge og gennemgå alle former for Google Ads API-aktivitet for at sikre, at vores vilkår og betingelser samt disse politikker overholdes. Du har ikke lov til at forstyrre en sådan overvågning eller gennemgang, og du må ikke på anden vis forsøge at skjule din Google Ads API-aktivitet for Google. Enhver forstyrrelse betragtes som en overtrædelse af disse politikker.

Din Google Ads API-klient (som defineret i vores vilkår og betingelser) må på ingen måde forstyrre eller gøre forsøg på at forstyrre Google Ads API-funktionaliteten. Det tildelte udviklertoken for hver enkelt Google Ads API-klient skal overdrages til Google som beskrevet i Google Ads API-specifikationen.

Håndhævelse af politikker

Kontaktoplysninger

Du skal sørge for, at kontaktoplysningerne i din MCC-kontos API-center altid er opdaterede. Vi anbefaler, at du angiver et alias (for alle relevante API-kontaktpersoner) som den mailadresse, du kan kontaktes på. Den mailadresse, der er registreret i API-centret, fungerer som den primære kontaktmetode i tilfælde af overtrædelsesrelaterede problemer. Manglende besvarelse af anmodninger eller meddelelser fra API-teamet udgør en overtrædelse af disse politikker og kan medføre nedgradering af din status fra standardadgang til grundlæggende adgang eller deaktivering af dit API-token. Om nødvendigt skal du endvidere give os yderligere kontaktoplysninger på anmodning.

Demokonto

På anmodning fra Google skal du stille en demokonto til dit API-værktøj til rådighed inden for syv dage fra anmodningsdatoen. Demokontoen skal være en liveversion af dit værktøj eller en demoversion med samme funktionalitet som liveversionen, så vi kan gennemgå den for at kontrollere, at vores politikker er overholdt. Hvis du ikke stiller en demokonto til rådighed, eller hvis du gør forsøg på at tilvejebringe en falsk liveversion af dit værktøj, udgør det en overtrædelse af disse politikker.

Meddelelse om overtrædelser og gebyrer for manglende overholdelse

Hvis du overtræder disse politikker, sender Google en meddelelse til den mailadresse, der er registreret for din Google Ads API-konto, og du har i så fald muligvis et vist tidsrum, inden for hvilket du kan råde bod på de aktuelle overtrædelser, uden at der pålægges gebyrer. Google sender dig muligvis en advarsel, inden der opkræves gebyrer for manglende overholdelse i henhold til de satser, der er anført på Google Ads API-prislisten.

Overtrædelse af disse politikker kan også få yderligere konsekvenser, f.eks. nedgradering af din status fra standardadgang til grundlæggende adgang, indførelse af lavere kvoter for din brug af Google Ads API eller deaktivering af dit Google Ads API-token.

Kontakt os