Retningslinjer for Google Ads API

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Med Google Ads API kan utviklere lage verktøy som gjør det enklere for annonsører å administrere Google Ads-kontoene og -kampanjene sine mer effektivt og kreativt. Hensikten med retningslinjene våre er å sørge for at API-et brukes på måter som støtter og forbedrer Google Ads, i tillegg til at løsningen er oversiktlig og konsekvent for annonsørene.

Vi kan når som helst og av hvilken som helst grunn be om en gjennomgang av din bruk av API-et for å sikre at den er i tråd med vilkårene for Google Ads API og disse retningslinjene:

Generelle retningslinjer for API-et

Bruk av Google Ads API

Du kan bare bruke Google Ads API til å opprette, administrere og rapportere om Google Ads-kampanjer.

Du kan bare bruke API-funksjonaliteten i tråd med det som er beskrevet i tokensøknaden din. Hvis behovene dine endrer seg og du ønsker å endre bruken av API-et (f.eks. ved å legge til funksjonalitet for oppretting eller administrering i et rapporteringsverktøy), må du fylle ut skjemaet for endringer i verktøyet.

Ubrukte tokener

Google kan deaktivere API-tokenet ditt hvis du ikke har brukt det på 90 dager. Hvis tokenet deaktiveres fordi det ikke er brukt, kan du når som helst søke på nytt.

Minstekrav til funksjonalitet

Minstekrav til funksjonalitet (MTF) er funksjonaliteten bestemte verktøyutviklere må tilby når de bruker Google Ads API. Slik funksjonalitet er inndelt i tre kategorier: opprettelse, administrasjon og rapportering. Les reglene for obligatorisk minstefunksjonalitet.

Kravene som stilles, avhenger av hvordan du bruker Google Ads API:

Krav til
opprettelse
Krav til
administrasjon
Krav til
rapportering
Komplett funksjonalitet
(annonsører, byråer og andre tredjeparter har tilgang til komplett funksjonalitet for administrering av Google Ads-kontoene sine via verktøyet)
MTF gjelder MTF gjelder MTF gjelder
Bare rapportering
(byråer og sluttannonsører får bare tilgang til en rapporteringsoversikt)
MTF gjelder ikke MTF gjelder ikke MTF gjelder
Bare til intern bruk
(brukes bare av enkeltbyråer eller - annonsører – ingen tredjeparter har tilgang til verktøyet)
MTF gjelder ikke MTF gjelder ikke MTF gjelder ikke

Vær oppmerksom på at MTF bare gjelder for tokener for standard tilgang (du finner mer informasjon om standard tilgang i prislisten).

Hvis verktøyet ditt har svært begrenset, spesialisert funksjonalitet og ikke kan brukes til å opprette og administrere kampanjer, annonsegrupper og annonser, er det ikke sikkert at det kvalifiserer som verktøy med komplett funksjonalitet. I slike tilfeller gjelder ikke MTF for oppretting og administrering. Hvis du er usikker på om MTF-retningslinjene gjelder for verktøyet ditt, kan du ta kontakt med teamet for Google Ads API-regler. Teamet for Google Ads API-regler avgjør om verktøyet ditt har komplett funksjonalitet eller ikke. Det kan hende at verktøyet ditt blir evaluert på nytt hvis funksjonaliteten endres betydelig.

MTF-retningslinjene sikrer at annonsørene har tilgang til funksjonene og de detaljerte resultatdataene i Google Ads, uavhengig av hvilken kombinasjon av verktøy de velger å bruke. MTF-listen inneholder retningslinjer samt dokumentasjon for utviklere for hver enkelt funksjon. Hvis du har spørsmål om de spesifikke kravene for en bestemt funksjon, kan du kontakte teamet for API-samsvar.

Hvis du bryter MTF-retningslinjene, kan du bli belastet med gebyrer for manglende samsvar, og tokenet ditt kan bli nedgradert i tråd med API-prislisten.

Obligatorisk varsling og annet ansvar

Denne delen gjelder følgende grupper:

• byråer og andre tredjeparter som administrerer kampanjer på vegne av og leverer verktøy til sluttannonsører
  • programvareutviklere som tilbyr verktøy til byråer og tredjeparter

Hvis du er sluttannonsør eller bare bruker Google Ads API til interne formål, gjelder ikke retningslinjene i denne delen for deg.

Obligatorisk varsling

Ansvar er en av grunnpilarene i Google Ads. Vi ønsker at annonsørene skal ha god oversikt over hvilke resultater de oppnår med Google Ads – uavhengig av hvilket verktøy de bruker. Nedenfor forklarer vi kravene til åpenhet overfor annonsører når du rapporterer og administrerer Google Ads-data.

Manglende samsvar: Hvis du leverer et komplett verktøy til sluttannonsører (og disse kundene også bruker verktøyet ditt til å administrere andre annonseringsløsninger enn Google Ads), må kundene ha full oversikt over forskjellene mellom de enkelte systemene før de foretar endringer i kontoene sine.

Hvis kundene får tilgang til masseredigering, -kopiering, -import eller -eksport av Google Ads-kampanjedata til eller fra en annen annonseplattform ved hjelp av API-verktøyet ditt, må du varsle kundene om manglende kompatibilitet mellom disse plattformene, slik at kundene ikke opplever feil eller uriktige dataoverføringer. Du må også gi kundene muligheten til å gjøre justeringer eller avbryte dataoverføringer for å rette opp eller unngå manglende kompatibilitet.

Eksempel: Sett at brukerne får muligheten til å importere data til Google Ads fra andre plattformer, men at dataene fra de andre plattformene ikke har samme detaljnivå som Google Ads-dataene (f.eks. at Google Ads tillater målretting etter postnummer, mens den andre annonseplattformen bare har målretting på bynivå). Du må varsle om dette avviket og gi kundene muligheten til å avbryte importen eller endre kampanjedataene før importen fullføres.

Eksempel: Sett at brukerne får muligheten til å eksportere Google Ads-data til en annen annonseplattform ved hjelp av API-verktøyet ditt, men at en bestemt datavariabel defineres ulikt i de to plattformene (eller at den aktuelle datavariabelen bare er tilgjengelig i Google Ads). Du må varsle om den manglende kompatibiliteten og gi kunden muligheten til å avbryte eksporten eller endre kampanjedataene før eksporten fullføres.

Forsinkede data: Hvis rapporteringen av Google Ads-resultatdata til sluttannonsører eller andre kunder er mer enn 24 timer forsinket, må du gi tydelig beskjed om dette til kundene.

Googles retningslinjer for tredjeparter: Byråer og andre tredjeparter som kjøper eller administrerer Google-annonsering på vegne av sluttannonsører, må overholde Googles retningslinjer for tredjeparter.

Deling og rapportering av Google Ads-data og data fra andre annonseringsplattformer: Byråer og andre enheter som kjøper eller administrerer Google-annonsering på vegne av sluttannonsører, må innhente skriftlig samtykke fra kundene før de selger, videredistribuerer, underlisensierer eller på andre måter videreformidler eller overfører data som spesifikt er knyttet til Google Ads-kontoene deres (deriblant søkeord, bud, kampanjeinnstillinger og resultatdata).

Annonsører som bruker verktøyet ditt, må få detaljert informasjon om Google Ads og om muligheten til å skille mellom Google Ads-data og data fra andre annonseplattformer. Hvis verktøyet ditt inneholder rapporteringsdata fra andre annonseringsplattformer, må Google Ads-dataene rapporteres separat fra de andre dataene. Hvis Google Ads-data er tilgjengelig på et mer detaljert nivå enn sammenslåtte data eller data fra andre annonseplattformer (f.eks. hvis Google Ads tilbyr geografisk rapportering etter poststed, mens andre kilder bare har geografisk rapportering etter by eller et høyere nivå), må Google Ads-dataene rapporteres så detaljert som mulig. Du kan rapportere samlede resultatdata (der Google Ads-data kombineres med data fra andre plattformer) såfremt de Google Ads-spesifikke dataene også er lett tilgjengelige.

Eksempel: Hvis verktøyet ditt genererer sammenslåtte geografiske resultatdata fra flere annonseringsplattformer (f.eks. AdCenter, Yahoo og Yandex), må det også generere rapporter om geografisk resultat fra Google Ads, inkludert obligatoriske felt.

Annet ansvar

Funksjonalitet på flere plattformer:

Disse retningslinjene gjelder for

• dem som utvikler programvareverktøy som brukes av sluttannonsører, byråer eller andre tredjeparter som administrerer kampanjer på vegne av sluttannonsører
  • dem som leverer programvare der brukerne kan kopiere, importere, eksportere eller optimalisere kampanjeinnstillinger for ulike annonsenettverk og plattformer

Hvis du representerer en sluttannonsør eller bare bruker Google Ads API til interne formål, gjelder ikke disse retningslinjene for deg.

Hvis du gir brukerne av programvaren din muligheten til å kopiere, importere, eksportere eller optimalisere kampanjeinnstillinger mellom Google Ads og en annen annonseplattform, skal brukerne ha muligheten til å kopiere, importere, eksportere eller optimalisere i alle retninger (f.eks. kopiere fra Google Ads til Yahoo og omvendt).

Eksempel: Sett at verktøyet ditt har funksjonalitet for å kopiere kampanjeinnstillinger og andre data fra Google Ads og deretter eksportere og optimalisere disse innstillingene og dataene til Yahoo, Bing Ads og Yandex. I så fall skal brukerne også ha muligheten til å kopiere kampanjeinnstillinger og andre data fra disse plattformene og eksportere eller optimalisere dem tilbake til Google Ads.

Avslutning av kundeforhold:

Når en sluttannonsør ikke lenger ønsker å administrere Google Ads-kampanjene sine ved hjelp av verktøyet ditt, skal oppsigelsesprosessen være enkel og rask. Innen 3 virkedager etter at du mottar oppsigelsen fra en sluttannonsør, skal sluttannonsøren kunne koble Google Ads-kampanjene sine fra tjenestene dine og utviklertokenet ditt. Deretter skal sluttannonsøren ha eksklusiv kontroll over Google Ads-kontoene sine.

Datasikkerhet:

Du må iverksette rimelige tiltak for at annonsørenes Google Ads API-data alltid skal være lagret i et trygt miljø og i samsvar med allment aksepterte sikkerhetsstandarder for bedriftsdata. I tillegg må alle data som overføres ved hjelp av Google Ads API, sikres ved hjelp av 128-biters eller sikrere SSL-kryptering. For direkteoverføringer med Google må sikkerhetsløsningen tilsvare eller være bedre enn protokollen som godtas av Google Ads API-tjenerne.

Praksis som ikke er tillatt

Skraping på TargetingIdeaService eller TrafficEstimatorService

Ved hjelp av TargetingIdeaService (TIS) og TrafficEstimatorService (TES) kan annonsører og byråer opprette søkeord programmatisk og optimalisere søkeordene og budstrategiene sine i Google Ads. Du kan ikke samle inn data fra TIS eller TES til andre formål enn å opprette og administrere Google Ads-kampanjer. Hvis du representerer et annonsebyrå eller en uavhengig Google Ads-utvikler og du ønsker å gi kundene tilgang til data fra TIS eller TES gjennom det eksterne API-verktøyet ditt, må du oppfylle alle minstekrav til funksjonalitet (kampanjeoppretting, -administrering og -rapportering).

Skraping på Google Søk eller kjøp av skrapede data

Du kan ikke skrape data fra Google-søkeresultatsider eller andre områder som tilhører Google. Du kan heller ikke hente inn skrapede Google-data fra tredjeparter. Hvis du har planer om å publisere en rapport med søkedata som er hentet inn fra andre legitime kilder enn Google, må kilden til dataene og informasjon om de spesifikke innsamlingsmetodene som er brukt, være oppført i rapporten.

Ekstra tokener

Hvis du tilbyr verktøy til sluttannonsører eller andre tredjepartskunder, kan du ikke pålegge dem å søke om sitt eget Google Ads API-token for å kunne bruke verktøyet ditt. Vi avslår søknader om slike tokener fra sluttannonsører.

Vanligvis tildeler vi bare ett Google Ads API-token per bedriftsenhet. Kontakt oss hvis du har behov for flere tokener.

Automatisert bruk av API-tokenet ditt

Du kan ikke gi byråer, sluttannonsører eller andre tredjeparter muligheten til å bruke Google Ads API-tokenet ditt (eller API-et ditt) på en måte som innebærer at disse tredjepartene ikke behøver å søke om sitt eget Google Ads API-token. Dersom sluttannonsører eller byråer bruker Google Ads på en automatisert eller programmatisk måte, må de bruke sitt eget Google Ads API-token. Derfor kan du ikke gi indirekte tilgang til API-tokenet ditt via API-er du tilbyr. Når sluttbrukerne av verktøyet ditt skal gjøre manuelle eller programmatiske endringer i kontoene sine, må de logge på verktøyet manuelt.

Eksempel: Hvis du er en verktøyleverandør som lisensierer programvare for annonseadministrasjon til byråer og sluttannonsører, kan du ikke utvikle ditt eget API som gir kundene tilgang til Google Ads API via automatiske eller programmatiske skript.

Merk deg at disse retningslinjene ikke begrenser din egen automatiserte eller programmatiske bruk av Google Ads API. De forhindrer bare at du gir tredjeparter automatisert eller programmatisk tilgang til Google Ads API ved hjelp av API-tokenet ditt (i stedet for at de søker om å få sitt eget API-token).

Brudd på retningslinjene for Google Ads

Som bruker av Google Ads API må du og alle andre som bruker verktøyet ditt (f.eks. sluttannonsører), overholde retningslinjene for Google Ads og vilkårene for Google Ads.

Eksempel: Hvis managerkontoen knyttet til Google Ads API-utviklertokenet ditt blir suspendert på grunn av brudd på retningslinjene, må du korrigere feilene i den suspenderte kontoen umiddelbart for å kunne fortsette å bruke Google Ads API.

Uautorisert bruk av Googles varemerker og merkevarebygging

Som bruker av Google Ads API må du overholde Googles retningslinjer for bruk av merkevarer.

Eksempel: Google Ads API-verktøyet ditt kan ikke være en etterligning av Google Ads-brukergrensesnittet eller på andre måter gi inntrykk av å være et Google-produkt.

Hindring av Google-aktiviteter

Google kan overvåke og granske all aktivitet i Google Ads API for å sikre samsvar med vilkårene og disse retningslinjene. Du kan ikke hindre slik overvåkning eller granskning eller på andre måter forsøke å holde aktiviteten din i Google Ads API hemmelig for Google. Slik manipulering betraktes som brudd på disse retningslinjene.

Google Ads API-kundene dine (slik disse er definert i vilkårene) skal ikke manipulere eller forsøke å manipulere funksjonaliteten i Google Ads API. Hver enkelt Google Ads API-kunde må sende sitt tilordnede utviklertoken til Google, slik dette er beskrevet i spesifikasjonene for Google Ads API.

Sanksjoner ved brudd på retningslinjene

Kontaktinformasjon

Du må sørge for at kontaktinformasjonen i API-senteret i MCC-kontoen din til enhver tid er oppdatert. Vi anbefaler at du oppgir et alias (med alle relevante API-kontaktpersoner) som e-postadresse for kontakt. For kontakt som gjelder spørsmål om brudd på retningslinjene bruker vi primært e-postadressene som er oppført i API-senteret. Manglende svar på forespørsler eller varsler fra API-teamet representerer et brudd på disse retningslinjene og kan medføre at statusen din nedgraderes fra «standard tilgang» til «grunnleggende tilgang», eller at API-tokenet ditt sies opp. Ved forespørsel må du også oppgi mer kontaktinformasjon dersom dette trengs.

Testkonto

Ved forespørsel fra Google må du tilby en testkonto for API-verktøyet ditt innen 7 dager etter at du mottar forespørselen. Testkontoen må være en publisert versjon av verktøyet eller en testversjon med tilsvarende funksjonalitet som den publiserte versjonen, slik at vi kan vurdere om verktøyet er i tråd med retningslinjene våre. Hvis du ikke tilbyr noen testversjon, eller hvis testversjonen ikke gjenspeiler det publiserte verktøyet, regnes dette som et brudd på disse retningslinjene.

Varsling og gebyrer ved brudd på retningslinjene

Hvis du bryter disse retningslinjene, sender Google et varsel til e-postadressen som står oppført i Google Ads API-kontoen din. Som regel har du noe tid på deg til å korrigere bruddene på retningslinjene før du pålegges sanksjoner. Google kan sende deg en advarsel før vi belaster deg et gebyr for brudd på retningslinjene i tråd med satsene du finner oppgitt i prislisten for Google Ads API.

Brudd på disse retningslinjene kan også gi flere konsekvenser, for eksempel at statusen din nedgraderes fra «standard tilgang» til «grunnleggende tilgang», at det innføres andre kvoter på bruken din av Google Ads API, eller at Google Ads API-tokenet ditt blir sagt opp.

Kontakt oss