Krav til anropsannonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Anropsannonser er tekstannonser som inneholder et telefonnummer og er utformet slik at brukeren oppfordres til å ringe den aktuelle bedriften i stedet for å klikke seg videre til bedriftens nettsted. Disse annonsene vises bare på mobiltelefoner. Anropsannonser er underlagt standardretningslinjene for Google Ads og kravene nedenfor.

Krav til bedriftsnavn i anropsannonser

Vi tillater ikke

et ukorrekt bedriftsnavn eller et bedriftsnavn som ikke tydelig representerer den markedsførte bedriften eller skiller den fra lignende bedrifter

reklamespråk i feltet for bedriftsnavn

Eksempler: «Kjøp sko fra Aria» eller «Salg på hjemmetjenester fra Aria»

Det finnes et stort utvalg av bedriftsnavn, og det tas derfor spesielle hensyn til følgende:

Domenebaserte bedriftsnavn: Du kan bruke domenenavnet ditt som bedriftsnavn hvis du bruker mellomrom på riktig måte. www.aria-eiendom.no kan for eksempel skrives som «Aria Eiendom» i annonsen.

Forhandlere og autoriserte forhandlere: Hvis du er en (autorisert) forhandler av et produkt eller en tjeneste, må du angi dette på riktig måte. Hvis du for eksempel driver en filial av Aria Auto i Arendal, kan bedriftsnavnet være «Aria Auto Arendal».

Presentasjon av bedriftens navn i telefonsamtaler

Dette gjelder for alle anropsannonser:

Ikke tillatt Når annonsører tar imot telefonsamtaler fra brukere som har klikket på en anropsannonse, må de innlede alle samtaler med å oppgi bedriftsnavnet sitt nøyaktig slik det er oppført i anropsannonsene de viser.

Finn ut hvordan du kan korrigere annonser eller elementer som ikke ble godkjent.

Relaterte retningslinjer og vanlige årsaker til avslag

Google Ads-retningslinjene nedenfor er spesielt relevante for anropsannonser. Når annonser ikke godkjennes, skyldes det ofte brudd på disse retningslinjene. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Uakseptable telefonnumre

Telefonnumre i annonser og elementer må være riktige, i bruk og relevante for bedriften som markedsføres. Du finner mer informasjon i retningslinjene for uakseptable telefonnumre.

Ubekreftede telefonnumre

Telefonnumre må bekreftes av Google før de kan brukes i annonser og elementer. Dette krever vi for å sikre en god brukeropplevelse. Du finner mer informasjon i retningslinjene for ubekreftede telefonnumre.

Seksuelt innhold

Google begrenser seksuelt innhold i visse tilfeller for å sikre at annonsene er relevante og trygge for brukerne. Du finner mer informasjon i retningslinjene om seksuelt innhold.

Tilbud som ikke er tilgjengelige

Produkter og tjenester skal ha riktig pris, være enkle å finne på annonsedestinasjonen og samsvare med overskriftene og beskrivelsene. Du finner mer informasjon i retningslinjene for tilbud som ikke er tilgjengelige.

Varemerker

Google kan fjerne annonser eller elementer etter klager fra varemerkeeiere. Annonsørene har ansvar for å bruke varemerker riktig i annonsetekst, appressurser og bedriftsinformasjon. Du finner mer informasjon i retningslinjene for varemerker.