Handelsmerken

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Display & Video 360-gebruikers moeten voldoen aan dit Google Ads-beleid. Ga naar het Helpcentrum van Display & Video 360 voor aanvullende beperkingen.

We houden ons aan lokale handelsmerkwetgeving en beschermen de rechten van eigenaren van handelsmerken. Daarom staan we geen advertenties toe die inbreuk maken op handelsmerkrechten. Adverteerders mogen in bepaalde situaties, zoals hieronder beschreven, wel gebruikmaken van handelsmerken die eigendom zijn van anderen, bijvoorbeeld als ze reseller zijn van een bepaald product. Als de eigenaar van een handelsmerk een klacht bij Google indient over het gebruik van het betreffende handelsmerk in Google Ads-advertenties, onderzoeken we de klacht en kunnen we het gebruik van het handelsmerk beperken.

Criteria van het Beleid voor handelsmerken

Bij de beoordeling van een door een eigenaar van een handelsmerk ingediende klacht overwegen we alle onderstaande criteria om te bepalen of het gebruik van het handelsmerk in advertenties moet worden beperkt.

Waar in de advertentie het handelsmerk wordt gebruikt

Het handelsmerk moet in de advertentie worden gebruikt (en niet alleen op de landingspagina van de advertentie).

We leggen in de volgende gevallen geen beperkingen op:

• Handelsmerken die worden gebruikt als zoekwoorden.
  • Handelsmerken die worden gebruikt in het secondleveldomein van de zichtbare URL van de advertentie.

Hoe het handelsmerk wordt gebruikt

We leggen in de volgende gevallen wel beperkingen op:

• Als het handelsmerk wordt gebruikt in een advertentie van een directe concurrent.
  • Als de advertentie het handelsmerk op een verwarrende, bedrieglijke of misleidende manier gebruikt.

We leggen in de volgende gevallen geen beperkingen op:

• Als de landingspagina van de advertentie waarin het handelsmerk wordt gebruikt hoofdzakelijk is bedoeld voor de verkoop (of het mogelijk maken van de verkoop) van producten of services, componenten, vervangende onderdelen of compatibele producten of services die vergelijkbaar zijn met het handelsmerk.

• Op de landingspagina moet duidelijk zijn aangegeven hoe klanten de producten of services kunnen aanschaffen. Ook moet de pagina commerciële informatie over de producten of services bevatten, zoals tarieven of prijzen.

• De advertentie en landingspagina moeten duidelijk aangeven of de adverteerder een reseller of informatieve site is.

• Als het primaire doel van de landingspagina van de advertentie waarin het handelsmerk wordt gebruikt het verstrekken van informatie is over producten of services die verband houden met het handelsmerk of een index van aan het handelsmerk gerelateerde zoekresultaten.
  • Als de advertentie het handelsmerk op een beschrijvende manier met de gebruikelijke betekenis gebruikt.

Een handelsmerkklacht indienen

Zie hoe u content op Google kunt melden als u eigenaar van een handelsmerk bent en een handelsmerkklacht wilt indienen.

Als we na beoordeling van een klacht vaststellen dat het gebruik van het handelsmerk in een advertentie moet worden beperkt, passen we de beperkingen doorgaans op doorlopende basis toe op alle advertenties die hetzelfde secondleveldomein gebruiken in hun uiteindelijke URL.

Bezwaar maken tegen een beperking vanwege het Beleid voor handelsmerken

Adverteerders die van mening zijn dat hun advertenties ten onrechte zijn beperkt op basis van dit beleid, kunnen een bezwaarschrift indienen door de instructies te volgen in de meldingen die aan deze beperkingen zijn gekoppeld. Als het account van een adverteerder advertenties bevat die in strijd zijn met het beleid en advertenties die niet in strijd zijn, kan de adverteerder de advertenties die een schending vormen verwijderen en een bezwaarschrift indienen om de beperking op te heffen voor de advertenties die niet in strijd zijn. Als diezelfde adverteerder op een later moment nieuwe advertenties maakt die het beleid schenden, worden de hierop volgende handelsmerkbeperkingen meestal in stand gehouden, ongeacht veranderingen in het account van de adverteerder.

Handelsmerkklachten die vóór 24 juli 2023 zijn ingediend

Sommige advertenties zijn misschien beperkt vanwege handelsmerkklachten die vóór 24 juli 2023 zijn ingediend. Zoals beschreven in het overzicht van wijzigingen in het Google Ads-beleid, worden deze beperkingen uitgefaseerd in 2024. Adverteerders kunnen een bezwaarschrift indienen door de instructies te volgen in de meldingen die aan de beperkingen zijn gekoppeld. Ook kan de eigenaar van het handelsmerk het account van de adverteerder machtigen door het formulier voor machtigingsverzoeken van derden in te vullen.

Als u verder nog vragen heeft nadat u deze beleidspagina heeft doorgenomen, kunt u de Google Ads-probleemoplosser voor handelsmerken gebruiken om de juiste bronnen te vinden.