Tekniset vaatimukset

Mainostajien on noudatettava tiettyjä teknisiä vaatimuksia, jotta mainokset pysyvät selkeinä ja toimivat moitteettomasti.

Seuraavassa osiossa on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisätietoja käytäntöjen rikkomisen seurauksista.

Yksi verkkosivusto mainosryhmää kohden

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Usean näkyvän URL-osoitteen verkkotunnuksen käyttö yhdessä mainosryhmässä

Esimerkki: kahden sellaisen näkyvän URL-osoitteen käyttö, joita isännöidään eri sivustoilla.
Vianetsintäominaisuus: Yksi verkkosivusto mainosryhmää kohden
Illustrating one domain per ad group

Jos mainoksesi hylättiin, mainosryhmäsi mainosten näkyvissä URL-osoitteissa tai avainsanojen URL-osoitteissa saattoi olla useampi kuin yksi ylätason verkkotunnus. Muista, että myös keskeytetyissä mainoksissa on käytettävä samaa verkkotunnusta kuin kyseisen mainosryhmän muissa mainoksissa ja avainsanoissa.

Toimi seuraavasti:

Kun mainosryhmäsi sisältää vain aktiivisia ja keskeytettyjä mainoksia, jotka käyttävät samaa verkkotunnusta, pyydä tarkistusta. Selvitämme tämän jälkeen, voimmeko hyväksyä mainoksesi ja aloittaa sen näyttämisen.

1. Siirry Mainokset-välilehdelle ja katso Tila-saraketta. Vie hiiri Hylätty-kohdan vieressä olevan valkoisen puhekuplan Mainoksen hylkäyksen ohjekupla päälle.
  2. Klikkaa Lähetä kampanjani uudelleen tarkistettavaksi. Muista, että linkki tulee näkyviin vain, jos mainoksesi on hylätty tiettyjen rikkomusten vuoksi.
  3. Lähetä kampanjasi kelvolliset hylätyt mainokset uudelleen tarkistettaviksi noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.

Kelpaamaton HTML5-mainos

Tämä ei ole sallittua:

HTML5-mainokset, jotka eivät toimi oikein tai näyttävät tyhjiltä

Esimerkkejä: Sisällön upottaminen alikehyksiin, resurssien lataaminen ei-hyväksytyistä kolmannen osapuolen lähteistä, muiden kuin Googlen fonttien käyttäminen sekä ääni- tai videotagien lisääminen

Vianetsintäominaisuus: Kelpaamaton HTML5-mainos
  1. Tunnista ongelma. Tarkista mainos ja sen sisältö ja selvitä Google Ads HTML5 Validator ‑työkalun avulla, mikä saa mainoksen näyttämään toimimattomalta tai tyhjältä.
  2. Muokkaa mainosta. Kun olet korjannut ongelman, lataa mainos uudelleen. Mainos lähetetään sitten tarkistettavaksi.

Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Tilin rajoitukset

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Tileihin liittyvien rajoitusten ylittyminen mainosten ja muun sisällön osalta

Liiallisen sisällön lähettäminen useiden tilien kautta

Kampanjamääritykset, jotka kuormittavat järjestelmiämme kohtuuttoman paljon

Perehdy tileihin liittyviin rajoituksiin ja lue tietoja siitä, miten paljon sisältöä hyväksymme mainostajilta. Et ehkä voi luoda uusia kampanjoita, mainoksia tai laajennuksia, ennen kuin poistat ylimääräisen sisällön.

Ei-tuettu kieli

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Mainoksen tai kohteen sisällössä käytettävää kieltä ei tueta kielikohdistuksessa

Esimerkki: Käytettävää kieltä ei tueta Google Adsin kielikohdistuksessa

Huom. Mainoksissa ja mainosten kohteissa voi käyttää kielikohdistuksessa käytettävissä olevia kieliä. Joihinkin mainosmuotoihin, kuten arvostelulaajennuksiin, liittyy kuitenkin erilaisia kielirajoituksia. Varmista, että näissä mainosmuodoissa käytettävä sisältö on kirjoitettu hyväksytyllä kielellä.

Video ei käytettävissä

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Videot, jotka on poistettu tai merkitty yksityisiksi tai jotka eivät jostakin myystä syystä ole yleisön käytettävissä

Videot, jotka eivät ole käytettävissä mainokselle määritetyssä kohdemaassa

Lue lisätietoja hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamisesta. Varmista, että videota ei ole poistettu tai merkitty yksityiseksi. Jos oma videoverkkopalvelusi ei ole käytettävissä, lataa video YouTubeen.

Kelpaamaton videomuoto

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Videoiden lataaminen sellaisessa muodossa, jota ei tueta Google Adsissa tai YouTubessa

Lue lisätietoja hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamisesta. Jos et voi muuntaa videota sallittuun muotoon, lataa uusi käytäntöjen mukainen video. Lisätietoja on YouTube-latausten tuettujen videomuotojen luettelossa.

Kelpaamaton skripti

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Google Ads ‑skriptien käyttö Google Adsia koskevien rajoitusten ohittamiseen tai muuhun liiketoimintaan liittymättömään tarkoitukseen

Esimerkki: Skriptien käyttö toimintokiintiöiden ohittamiseen

Ei-tuettujen menetelmien käyttö Google Ads ‑skriptien käyttöönottoon

Huom. Sallitut menetelmät on lueteltu skriptejä koskevassa dokumentaatiossa.

Skriptien liiallinen käyttö tai väärinkäyttö kohtuuttomat pyyntömäärät mukaan lukien

Skriptit, jotka muokkaavat, häiritsevät tai poistavat käytöstä Google Ads ‑käyttöympäristön ominaisuuksia tai heikentävät Google Ads ‑käyttöympäristön tehokkuutta tai toimintaa

Skriptejä koskevien parhaiden käytäntöjen noudattamatta jättäminen lukemalla tietoja yli miljoonasta kohteesta (kuten avainsanasta tai mainoksesta) tai muokkaamalla yli sataa tuhatta kohdetta päivässä

Huom. Parhaat käytännöt on kuvattu skriptejä koskevassa dokumentaatiossa.

Tarkista, ettei skriptejä käytetä väärin tai liiallisesti. Muokkaa skriptejä niin, että ne ovat käytäntöjen mukaisia.

Google Ads ‑skriptikäytäntöjen noudattamisen valvonta

Skriptien tarkistusoikeus

Google voi valvoa ja tutkia kaikkien Google Ads ‑ohjelmien toimintaa. Tällaisiin tutkimuksiin voi sisältyä se, että Google käsittelee ohjelmaasi, tarkistaa sen ja käyttää sitä esimerkiksi Googleen tai sen käyttäjiin liittyvien suojausongelmien tunnistamiseen. Googlen pyynnöstä sinun on myönnettävä Googlelle kaikkien Google Ads ‑ohjelmiesi käyttöoikeus (vaikka ohjelmia säilytettäisiin Google Adsin ulkopuolella) kahden arkipäivän kuluessa pyynnön esittämisestä.

Näitä valvontatoimia tai tarkistuksia ei saa häiritä eikä Google Ads ‑ohjelmien toimintaa saa yrittää salata Googlelta millään tavalla.

Rikkomuksista ilmoittaminen ja rikkomusten seuraamukset

Jos toimit näiden käytäntöjen vastaisesti, Google ilmoittaa asiasta niiden käyttäjien sähköpostiosoitteisiin, joilla on Oman asiakaskeskuksesi tai Google Ads ‑tilisi ylläpitäjän käyttöoikeudet. Sinulta saatetaan myös pyytää lisää yhteystietoja. Jos et korjaa rikkomuksia kahden arkipäivän kuluessa ilmoituksen saapumisesta, Google voi jäädyttää kaikki hallinnoijan tilisi tai Google Ads ‑tilisi skriptit ja laskea enimmäismääriäsi.

Jos Googlella on lisäksi syytä epäillä, että olet rikkonut käytäntöjä merkittävällä tavalla (jos esimerkiksi käytät skriptejä tavalla, joka muokkaa, häiritsee tai poistaa käytöstä Google Ads ‑käyttöympäristön ominaisuuksia tai heikentää Google Ads ‑käyttöympäristön tehokkuutta tai toimintaa), Google voi jäädyttää kaikki Oman asiakaskeskuksesi tai Google Ads ‑tilisi skriptit ilman ennakkoilmoitusta.

Tarvitsetko apua?

Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä:
Ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen