Tekniset vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Display & Video 360 ‑käyttäjien on noudatettava tätä Google Ads ‑käytäntöä. Tietoa muista rajoituksista on Display & Video 360:n ohjekeskuksessa.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Mainostajien on noudatettava tiettyjä teknisiä vaatimuksia, jotta mainokset pysyvät selkeinä ja toimivat moitteettomasti.

Seuraavassa osiossa on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Yksi verkkosivusto mainosryhmää kohden

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Punainen x-merkki Usean näkyvän URL-osoitteen verkkotunnuksen käyttö yhdessä mainosryhmässä

Esimerkki: kahden sellaisen näkyvän URL-osoitteen käyttö, joita isännöidään eri sivustoilla.
Vianetsintäominaisuus: Yksi verkkosivusto mainosryhmää kohden
Illustrating one domain per ad group

Jos mainoksesi hylättiin, mainosryhmäsi mainosten näkyvissä URL-osoitteissa tai avainsanojen URL-osoitteissa saattoi olla useampi kuin yksi ylätason verkkotunnus. Muista, että myös keskeytetyissä mainoksissa on käytettävä samaa verkkotunnusta kuin kyseisen mainosryhmän muissa mainoksissa ja avainsanoissa.

Toimi seuraavasti:

Kun mainosryhmäsi sisältää vain aktiivisia ja keskeytettyjä mainoksia, jotka käyttävät samaa verkkotunnusta, pyydä tarkistusta. Selvitämme tämän jälkeen, voimmeko hyväksyä mainoksesi ja aloittaa sen näyttämisen.

1. Siirry Mainokset-välilehdelle ja katso Tila-saraketta. Vie hiiri Hylätty-kohdan vieressä olevan valkoisen puhekuplan Mainoksen hylkäyksen ohjekupla päälle.
  2. Klikkaa Lähetä kampanjani uudelleen tarkistettavaksi. Muista, että linkki tulee näkyviin vain, jos mainoksesi on hylätty tiettyjen rikkomusten vuoksi.
  3. Lähetä kampanjasi kelvolliset hylätyt mainokset uudelleen tarkistettaviksi noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.

Kelpaamaton HTML5-mainos

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki HTML5-mainokset, jotka eivät toimi oikein tai näyttävät tyhjiltä

Esimerkkejä: Sisällön upottaminen alikehyksiin, resurssien lataaminen ei-hyväksytyistä kolmannen osapuolen lähteistä, muiden kuin Googlen fonttien käyttäminen sekä ääni- tai videotagien lisääminen

Vianetsintäominaisuus: Kelpaamaton HTML5-mainos
  1. Tunnista ongelma. Tarkista mainos ja sen sisältö ja selvitä Google Ads HTML5 Validator ‑työkalun avulla, mikä saa mainoksen näyttämään toimimattomalta tai tyhjältä.
  2. Muokkaa mainosta. Kun olet korjannut ongelman, lataa mainos uudelleen. Mainos lähetetään sitten tarkistettavaksi.

Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Tilin rajoitukset

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Punainen x-merkki Tileihin liittyvien rajoitusten ylittyminen mainosten ja muun sisällön osalta

Punainen x-merkki Liiallisen sisällön lähettäminen useiden tilien kautta

Punainen x-merkki Kampanjamääritykset, jotka kuormittavat järjestelmiämme kohtuuttoman paljon

Tutustumalla tileihin liittyviin rajoituksiin saat lisätietoa siitä, miten paljon sisältöä hyväksymme mainostajilta. Et välttämättä voi luoda uusia kampanjoita, mainoksia tai elementtejä, ennen kuin poistat ylimääräisen sisällön.

Ei-tuettu kieli

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Punainen x-merkki Mainoksen tai klikkauksen kohteen sisällössä käytettävää kieltä ei tueta kielikohdistuksessa

Esimerkki: Kielet, joita ei tueta Google Adsin kielikohdistuksessa

Huom. Mainoksissa ja klikkauksen kohteissa voi käyttää kielikohdistuksessa käytettävissä olevia kieliä. Joihinkin mainosmuotoihin, kuten arvosteluelementteihin, liittyy kuitenkin erilaisia kielirajoituksia. Varmista, että näissä mainosmuodoissa käytettävä sisältö on kirjoitettu hyväksytyllä kielellä.

Video ei käytettävissä

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Videot, joiden tilaksi on lähettämisen jälkeen vaihdettu "poistettu"

Punainen x-merkki Videot, joiden tilaksi on lähettämisen jälkeen vaihdettu "yksityinen"

Punainen x-merkki Videot, joissa on merkintä "live-ensiesitys"

Punainen x-merkki Videot, jotka on merkitty vain sponsoreille tai jäsenille tarkoitetuiksi

Lue lisää hylätyn mainoksen tai elementin korjaamisesta.Varmista, että videota ei ole poistettu tai merkitty yksityiseksi. Jos käyttämäsi videoiden hosting-palvelu ei ole käytettävissä, lataa video YouTubeen.

Pääsyoikeuksiltaan rajoitettu video

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Videot, joille YouTube on asettanut ikärajoituksen

Lue, miten voit tehdä valituksen videolle asetetusta ikärajoituksesta.

Punainen x-merkki Videot, joissa on YouTuben tai sisällön omistajan tekemän ilmoituksen mukaan immateriaaliomaisuuden väärinkäyttöä

Punainen x-merkki Videot, joihin liittyy YouTuben sisältörajoituksia

Maantieteellisesti rajoitettu video

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Videot, jotka eivät ole käytettävissä mainoksen kohdemaassa

Esimerkkejä: Videon estäminen tietyillä alueilla lataamisen jälkeen

Videosisältöä muutettu

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Videot, jotka ovat muuttuneet mainosyksikön luomisen jälkeen

Ratkaise tämä luomalla uusi mainos sen jälkeen, kun videosisältö on muuttunut.

Kelpaamaton videomuoto

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Videoiden lataaminen sellaisessa muodossa, jota ei tueta Google Adsissa tai YouTubessa

Esimerkki: Videotiedoston lataaminen dvdproj (iDVD-projektitiedosto) ‑muodossa

Jos et voi muuntaa videota hyväksyttyyn muotoon, lataa jokin toinen video, joka on käytännön mukainen. Katso YouTube-latauksissa tuetut videomuodot.

Kelpaamaton skripti

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Punainen x-merkki Google Ads ‑skriptien käyttö Google Adsia koskevien rajoitusten ohittamiseen tai muuhun liiketoimintaan liittymättömään tarkoitukseen

Esimerkki: Skriptien käyttö toimintokiintiöiden ohittamiseen

Punainen x-merkki Ei-tuettujen menetelmien käyttö Google Ads ‑skriptien käyttöönottoon

Huom. Sallitut menetelmät on lueteltu skriptejä koskevassa dokumentaatiossa.

Punainen x-merkki Skriptien liiallinen käyttö tai väärinkäyttö kohtuuttomat pyyntömäärät mukaan lukien

Punainen x-merkki Skriptit, jotka muokkaavat, häiritsevät tai poistavat käytöstä Google Ads ‑käyttöympäristön ominaisuuksia tai heikentävät Google Ads ‑käyttöympäristön tehokkuutta tai toimintaa

Punainen x-merkki Skriptejä koskevien parhaiden käytäntöjen noudattamatta jättäminen lukemalla tietoja yli miljoonasta kohteesta (kuten avainsanasta tai mainoksesta) tai muokkaamalla yli sataa tuhatta kohdetta päivässä

Huom. Parhaat käytännöt on kuvattu skriptejä koskevassa dokumentaatiossa.

Tarkista, ettei skriptejä käytetä väärin tai liiallisesti. Muokkaa skriptejä niin, että ne ovat käytäntöjen mukaisia.

Google Ads ‑skriptikäytäntöjen noudattamisen valvonta

Skriptien tarkistusoikeus

Google voi valvoa ja tutkia kaikkien Google Ads ‑ohjelmien toimintaa. Tällaisiin tutkimuksiin voi sisältyä se, että Google käsittelee ohjelmaasi, tarkistaa sen ja käyttää sitä esimerkiksi Googleen tai sen käyttäjiin liittyvien suojausongelmien tunnistamiseen. Googlen pyynnöstä sinun on myönnettävä Googlelle kaikkien Google Ads ‑ohjelmiesi käyttöoikeus (vaikka ohjelmia säilytettäisiin Google Adsin ulkopuolella) kahden arkipäivän kuluessa pyynnön esittämisestä.

Näitä valvontatoimia tai tarkistuksia ei saa häiritä eikä Google Ads ‑ohjelmien toimintaa saa yrittää salata Googlelta millään tavalla.

Rikkomuksista ilmoittaminen ja rikkomusten seuraamukset

Jos toimit näiden käytäntöjen vastaisesti, Google ilmoittaa asiasta niiden käyttäjien sähköpostiosoitteisiin, joilla on Oman asiakaskeskuksesi tai Google Ads ‑tilisi ylläpitäjän käyttöoikeudet. Sinulta saatetaan myös pyytää lisää yhteystietoja. Jos et korjaa rikkomuksia kahden arkipäivän kuluessa ilmoituksen saapumisesta, Google voi jäädyttää kaikki hallinnoijan tilisi tai Google Ads ‑tilisi skriptit ja laskea enimmäismääriäsi.

Jos Googlella on lisäksi syytä epäillä, että olet rikkonut käytäntöjä merkittävällä tavalla (jos esimerkiksi käytät skriptejä tavalla, joka muokkaa, häiritsee tai poistaa käytöstä Google Ads ‑käyttöympäristön ominaisuuksia tai heikentää Google Ads ‑käyttöympäristön tehokkuutta tai toimintaa), Google voi jäädyttää kaikki Oman asiakaskeskuksesi tai Google Ads ‑tilisi skriptit ilman ennakkoilmoitusta.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen .