Oppdatering av retningslinjer for tredjeparter kommer snart

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Googles retningslinjer for tredjeparter gjelder for tredjeparter som kjøper eller administrerer Google-annonsering på vegne av kundene sine. Disse retningslinjene er annerledes enn retningslinjene for Google Ads. Hvis du bruker Googles annonseringsprodukter for å markedsføre bare dine egne varer og tjenester, gjelder ikke retningslinjene for tredjeparter for deg.

Hva endres?

Google lanserer nye retningslinjer for tredjeparter i november 2014. Du som er tredjepartspartner, kan forvente følgende fra de nye retningslinjene:
  • tydeligere informasjon om hva Google forventer av tredjepartene
  • mer innsikt i årsaken til at de ulike retningslinjene er etablert
  • mer informasjon om hva som skjer hvis du bryter retningslinjene
  • to nye krav for å øke åpenheten og tredjepartspartnernes ansvar

Nye krav til åpenhet

De nye retningslinjene våre for tredjeparter innbefatter følgende nye krav til åpenhet:

Administrasjonsavgifter
Tredjepartene krever ofte en administrasjonsavgift for de verdifulle tjenestene de leverer. Sluttannonsørene bør vite om de kommer til å bli belastet med disse avgiftene. Hvis du tar en administrasjonsavgift utover kostnadene for Google Ads eller AdWords Express, må du informere kundene om dette. Du må i det minste informere nye kunder skriftlig før hvert første salg og påpeke denne avgiften på kundefakturaene.

Kunde-ID-er for Google Ads eller AdWords Express
Det er viktig at annonsørene har muligheten til å kontakte Google direkte hvis de har spørsmål knyttet til en tredjepartspartner. Google må kunne undersøke og hjelpe annonsørene på riktig måte, og derfor krever vi at du oppgir kunde-ID-ene til kundene dine for Google Ads- eller AdWords Express-kontoene deres når du blir bedt om det. Her kan du lese om hvordan du finner en Google Ads-kunde-ID eller en AdWords Express-kunde-ID.

Hva denne endringen betyr for deg:

Nesten alle tredjepartspartnerne som overholder Googles nåværende retningslinjer for tredjeparter, overholder også de nye retningslinjene når de oppfyller de nye kravene til åpenhet som er beskrevet ovenfor. Vi anbefaler at du gjennomgår de nye retningslinjene for tredjeparter for å gjøre deg kjent med de ulike kravene. Samtidig anbefaler vi at du forbereder organisasjonen din slik at dere kan oppgi kunde-ID-ene for Google-annonsering når kundene ber om dem. Du må også proaktivt varsle nye kunder om eventuelle administrasjonsavgifter du krever for Googles annonseringstjenester.