Krav til tekstannonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Tekstannonser er den mest grunnleggende formen for Google-annonser, og de danner grunnlaget for annonseelementer. Tekstannonser er underlagt de vanlige retningslinjene for Google Ads. Nedenfor finner du informasjon om problemer knyttet til Google Ads-retningslinjene som ofte forekommer for dette formatet.

Relaterte retningslinjer og vanlige årsaker til avslag

Google Ads-retningslinjene nedenfor er spesielt relevante for tekstannonser, og brudd på dem er ofte årsaken til at annonser ikke godkjennes.

Redaksjonelle krav

Standardkravene knyttet til klarhet, rettskrivning og bruk av stor forbokstav og symboler gjelder for alle annonser. Du finner mer informasjon i de redaksjonelle retningslinjene.

Merk: Vær oppmerksom på retningslinjene for stil og stavemåte, som er laget for å bidra til tydelige og profesjonelle annonser. I tekstannonser kan du for eksempel ikke begynne på nettadressen i beskrivelsesfeltet, bruke feltet for visningsadresse som en ekstra tekstlinje eller ha tekst som ser avkuttet eller ufullstendig ut. Vær også oppmerksom på tegngrensene for språk med dobbel tegnbredde.

Uklar relevans

All informasjon må være relevant for produktet eller tjenesten du annonserer for. For eksempel må alle annonsefeltene som sendes inn, representere den samme annonsøren og være relevante for produktet som markedsføres. Du finner mer informasjon i retningslinjene for uklar relevans.

Upassende innhold

Google verdsetter mangfold og respekt for andre. Derfor tillater vi ikke innhold som er støtende for brukere eller upassende på andre måter. Du finner mer informasjon i retningslinjene for upassende innhold.

Seksuelt innhold

Google begrenser seksuelt innhold i visse tilfeller for å sikre at annonsene er relevante og trygge for brukerne. Du finner mer informasjon i retningslinjene for seksuelt innhold.

Varemerker

Google kan fjerne annonser eller elementer etter klager fra varemerkeeiere. Annonsørene har ansvar for å bruke varemerker på riktig måte i annonsetekst, elementer og bedriftsinformasjon. Du finner mer informasjon i retningslinjene for varemerker.