Tekijänoikeudet

Noudatamme paikallisia tekijänoikeuslakeja ja kunnioitamme tekijänoikeuksien omistajien oikeuksia, joten emme salli mainoksia, joissa on luvatta käytetty tekijänoikeuksin suojattua sisältöä. Jos sinulla on laillinen oikeus käyttää tekijänoikeuksin suojattua sisältöä, pyydä sertifiointi mainostusta varten. Jos havaitset luvatonta sisältöä, lähetä tekijänoikeuksiin liittyvä valitus.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisätietoja käytäntöjen rikkomisen seurauksista.

Tekijänoikeuksin suojattu sisältö

Luvattomat sivustot tai ohjelmistot, jotka keräävät, kopioivat tai tarjoavat käytettäväksi tekijänoikeudella suojattua sisältöä

Esimerkkejä: sivustot, ohjelmistot tai työkalurivit, jotka mahdollistavat ääniopastusten, sähkökirjojen, animen, pelien, elokuvien, mp3-soittoäänien, musiikin, ohjelmistojen, TV-ohjelmien tai itsenäisten artistien, levy-yhtiöiden tai muiden sisällöntuottajien teosten luvattoman suoratoiston, jakamisen, kopioimisen tai lataamisen.

Sivustot tai sovellukset, jotka helpottavat tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta jakelua verkon ulkopuolella

Esimerkkejä: sivustot, jotka jakavat tekijänoikeudella suojattujen CD-levyjen, DVD-levyjen tai ohjelmistojen luvattomia fyysisiä kopioita

Ohjelmistot, sivustot tai työkalut, jotka poistavat tekijänoikeudella suojatusta materiaalista DRM-tekniikan tai muulla tavalla kiertävät tekijänoikeuden (riippumatta siitä, onko tarkoitettu käyttö laillinen)

Esimerkkejä: tuotteet tai palvelut (esim. Blu-ray- tai DVD-sisällön purkuohjelmat, poltto-ohjelmat ja muuntimet), jotka mahdollistavat tekijänoikeudella suojatun sisällön käytön siten, että DRM-tekniikka poistetaan tai kierretään äänisisällössä, videoissa, sähkökirjoissa tai ohjelmistossa.

Vianetsintä: Tekijänoikeuksin suojattu sisältö
  1. Lähetä meille tekijänoikeuksia koskevat asiakirjat. Jos uskot, että sinulla on laillinen oikeus mainostaa tekijänoikeuksin suojattua sisältöä, täytä tekijänoikeuksia koskevien asiakirjojen verkkolomake. Tutkimme lomaketta ja ilmoitamme sitten, voimmeko näyttää mainoksiasi.
  2. Poista tekijänoikeuksin suojattu sisältö mainoksen kohteesta. Jos et voi korjata mainoksen kohdetta, päivitä mainokselle uusi, tämän käytännön mukainen kohde.
  3. Muokkaa mainosta. Poista kaikki tekijänoikeuksin suojattu sisältö. Jos mainoksesi on jo käytännön mukainen mutta olet muuttanut mainoksen kohdetta, muokkaa mainosta ja tallenna se. Tämän jälkeen mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi.

Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset on kuitenkin tarkistettava muita tarkemmin, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Jos et pysty korjaamaan tai et halua korjata näitä rikkomuksia, poista mainoksesi. Näin voit välttää tilisi myöhemmän jäädyttämisen hylättyjen mainosten suuren määrän vuoksi.

DMCA-valitus

Jos Google saa mainoksen tai sen kohteen sisältöä koskevan DMCA-valituksen, mainos voidaan hylätä.

DMCA-valituksen toimintaperiaate

Mikä on DMCA-laki?

DMCA-laki on Yhdysvaltojen tekijänoikeuslaki, joka hyväksyttiin lokakuussa 1998. Lisätietoja DMCA-laista osoitteessa http://www.copyright.gov/legislation/dmca.pdf .

Mitä DMCA-ilmoitukset ovat?

DMCA-ilmoitukset ovat tekijänoikeusrikkomussyytöksiä, joita ovat tehneet tekijänoikeuden haltijat DMCA-lain notice-and-takedown-menetelmän mukaisesti. Googlen käytäntö on vastata syytöksiin tekijänoikeusrikkomuksista.

Kuka voi tehdä DMCA-ilmoituksen?

Vain tekijänoikeuden haltija tai hänen valtuuttamansa edustaja voi tehdä DMCA-rikkomusilmoituksen.

Miltä DMCA-ilmoitus näyttää?

Katso esimerkki DMCA-ilmoituksesta .

Jos mainokseni on hylätty DMCA-rikkomuksen vuoksi, voidaanko ne lähettää uudelleen?

Jotta voit lähettää mainoksesi uudelleen hyväksyttäviksi, sinun tulee tehdä vastailmoitus, joka täyttää kaikki DMCA-lain vaatimukset. Voit tehdä vastailmoituksen täyttämällä DMCA-vastailmoituslomakkeen .

Muista, että voit joutua korvaamaan aiheutuneet vahingot (kulut ja asianajajien palkkiot mukaan lukien), jos annat väärää tietoa siitä, että tuote tai toiminta ei loukkaa muiden tekijänoikeuksia. Jos et ole varma, loukkaako tietty materiaali muiden tekijänoikeuksia, suosittelemme ottamaan yhteyttä asianajajaan. Jos lähetät mainoksesi uudelleen tekemättä hyväksyttävää DMCA-vastailmoitusta, tilisi voidaan keskeyttää toistuvien rikkomusten vuoksi.

Hylkääkö Google mainokseni, jos tekijänoikeuksia koskeva oikeudenkäynti on kesken?

Jos toimitat hyväksyttävän DMCA-vastailmoituksen, mutta kyseisen sisällön tekijänoikeutta vaativa henkilö käynnistää oikeustoimet sinua vastaan, Google ei hyväksy mainoksiasi uudelleen, ennen kuin oikeuskäsittely on päättynyt sinun hyväksesi.

Tarvitsetko apua?

Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä:
Ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen