Om prosessen for gjennomgang av annonser

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Annonser skal være sikre og passe for alle. Derfor gjennomgår vi alle annonser for å kontrollere at de er i tråd med retningslinjene for Google Ads. Vi gjennomgår de fleste annonser i løpet av én virkedag.

Annonsene dine er under evaluering

Sjekk annonsestatusen, og få hjelp hvis det er nødvendig. Vi gjennomgår de fleste annonser i løpet av én virkedag, men mer krevende evalueringer kan ta lengre tid.

Slik fungerer evalueringen av annonser

Når du har opprettet eller endret en annonse eller et element, starter gjennomgangen automatisk. Vi gjennomgår innholdet i annonsen, deriblant overskriften, beskrivelsen, søkeordene, destinasjonen og eventuelle bilder og videoer.

Hvis annonsen består gjennomgangen, endres statusen til «Kvalifisert», og annonsen blir kjørt. Statusen blir endret til «Ikke godkjent» hvis evalueringen avdekker brudd på retningslinjene i annonsen. Med denne statusen kan ikke annonsen vises i det hele tatt. Du mottar et varsel om bruddet eller bruddene på retningslinjene samt informasjon om hva du må gjøre.

Finn ut hvordan du sjekker statusen for annonser.

Annonsestatusen er «Under evaluering»

I løpet av evalueringsprosessen er annonsestatusen «Under evaluering». Vi gjennomgår de fleste annonser i løpet av én virkedag, men mer krevende evalueringer kan ta lengre tid. Google forbeholder seg retten til å prioritere gjennomgang av annonser og nye evalueringer for å sikre stabilitet i systemene våre. Vi kan også begrense annonseleveringen midlertidig for å sikre at retningslinjene blir overholdt. Hvis annonsen er under evaluering i over to virkedager, kan du sjekke annonsestatusen.

Hvor lang tid tar det å evaluere annonser?

• De fleste annonsene blir evaluert i løpet av én virkedag. Hvis det kreves en mer omfattende gjennomgang av annonsen, kan det imidlertid ta lengre tid.
  • Hvis annonsen din er under evaluering i over to hele virkedager, kan du kontakte oss for å få mer informasjon.
  • Google forbeholder seg retten til å prioritere gjennomgang av annonser og nye evalueringer for å sikre stabilitet i systemene våre. Vi kan også begrense annonseleveringen midlertidig for å sikre at retningslinjene blir overholdt.
Slik kan du starte annonsevisning på bestemte datoer

Hvis du vil at annonsen skal evalueres innen en bestemt dato, bør du sende inn annonsen i god tid før denne datoen. Hvis du vil unngå at en annonse blir publisert så snart den tilordnes statusen «Kvalifisert», må du sette annonsen, kampanjen eller annonsegruppen på pause. Vi evaluerer alle annonser – uansett om de kjøres eller er satt på pause. Finn ut hvordan du setter annonser på pause eller gjenopptar kjøringen av dem

Hvis du planlegger å lansere en ny nettside samtidig som du kjører annonsen, må denne nettsiden være ferdig før annonsen kan evalueres.

Slik sørger du for at den nye siden er skjult frem til lanseringsdatoen:

Ikke lag linker til den nye siden på resten av nettstedet ditt. Dersom du har linker til den nye siden, kan siden bli indeksert i ulike søkemotorer, og den kan da bli vist i søkeresultater.

Konfigurer robots.txt-filen på nettstedet ditt. Du kan bruke robots.txt-filen på nettstedet ditt til å gi søkemotorene beskjed om å ikke indeksere siden. Fjern endringen når siden er lanseringsklar. Finn ut mer om konfigurering av robots.txt-filen