Päivitys harhaanjohtamista koskevaan käytäntöön (maaliskuu 2024)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google päivittää harhaanjohtamista koskevan käytännön Sopimattomat bisneskäytännöt ‑osiota maaliskuussa 2024 lisäämällä siihen seuraavan esimerkin: käyttäjien houkutteleminen rahan tai tietojen antamiseen esiintymällä julkisuuden henkilönä tai toisena brändinä tai yrityksenä tai antamalla ymmärtää, että mainostajalla on yhteys julkisuuden henkilöön tai toiseen brändiin tai organisaatioon tai että mainostaja on saanut joltakin näistä suosituksen. Päivitettyä käytäntöä aletaan soveltaa Ranskan ulkopuolella oleviin mainostajiin maaliskuussa 2024. Ranskassa mainostajien on alettava noudattaa käytäntöä huhtikuussa 2024.

Suhtaudumme tämän käytännön rikkomuksiin erittäin vakavasti ja pidämme tällaisia rikkomuksia törkeinä. Jos havaitsemme tämän käytännön rikkomuksia, jäädytämme Google Ads ‑tilisi välittömästi ja ilman ennakkovaroitusta. Tämän jälkeen et voi enää mainostaa Googlessa.

Tutustu käytäntöön ja selvitä, onko sinulla päivitetyn käytännön vastaisia mainoksia. Tällaiset mainokset tulee poistaa ennen sinua koskevaa voimaantulopäivää.

(Julkaistu 15.2.2024)