Uppdatering av policyn för politiskt innehåll (november 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Den 27 november 2023 uppdaterar Google avsnittet Regionala begränsningar i policyn för politiskt innehåll för att förtydliga villkoren gällande Indonesien och Japan.

I Indonesien är följande inte tillåtet på Googles plattformar:

annonser som innehåller politiska kandidater eller partier som ställer upp för val i Indonesien.

I Japan är följande inte tillåtet på Googles plattformar:

Utanför en valkampanjsperiod som har tillkännagetts av den japanska regeringen:

• annonser som innehåller ett politiskt parti, en partiledare eller en kandidat till ett förtroendeuppdrag och som inbegriper en uppmaning, eller som leder användare till en målsida med en uppmaning, om att rösta i ett val.

Under en valkampanjsperiod som har tillkännagetts av den japanska regeringen:

• annonser som innehåller ett politiskt parti, en partiledare eller en kandidat till ett förtroendeuppdrag och som inbegriper en uppmaning om att rösta i ett val
  • annonser som innehåller en kandidat till ett förtroendeuppdrag och som förespråkar politiska partiers eller befattningshavares politiska ståndpunkter.

(Publicerat den 27 oktober 2023)