Update van het Beleid voor gepersonaliseerde advertenties (februari 2024)

Nieuwe beperkingen voor gepersonaliseerde advertenties in verband met consumentenfinanciën

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In februari 2024 updatet Google het Beleid voor gepersonaliseerde advertenties en voert hierbij nieuwe beperkingen in voor gepersonaliseerde advertenties die verband houden met financiële producten en services voor consumenten. Specifiek werken we het gedeelte 'Leningen in gepersonaliseerde advertenties' van het Google-beleid uit, zodat dit ook 'Consumentenfinanciën in gepersonaliseerde advertenties' omvat. Het betreffende geüpdatete gedeelte van het beleid luidt:

'In de Verenigde Staten en Canada kunnen de volgende gevoelige interessecategorieën niet worden getarget op doelgroepen op basis van gender, leeftijd, ouderlijke status, burgerlijke staat of postcode:

Consumentenfinanciën in gepersonaliseerde advertenties

Aanbiedingen in verband met leningen of producten of services in verband met krediet, leningen, bancaire producten en services of bepaalde services op het gebied van financiële planning en financieel beheer.

Voorbeelden: creditcards en leningen, waaronder hypotheekleningen, autoleningen, leningen voor apparaten, kortlopende leningen, bankrekeningen en producten voor het beheer van schulden.'

Op 28 februari 2024 beginnen we met de handhaving van dit beleid. Het kan ongeveer zes weken duren voordat de handhaving helemaal op niveau is.

Bij schending van dit beleid krijgt u een voorafgaande waarschuwing voordat we uw account opschorten. We sturen minstens zeven dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing. Meer informatie over opgeschorte accounts vindt u hier.

(Gepost op 28 november 2023)