Uppdatering av policyn för begränsade annonsformat och annonsfunktioner (september 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Som vi har meddelat tidigare uppdaterar Google sin policy för begränsade annonsformat och annonsfunktioner med ett nytt krav gällande användning av klickspårartjänster. I det meddelandet uppgav vi att från och med veckan som börjar den 28 augusti gäller att annonsörskonton som använder klickspårare för första gången endast får använda dem i funktionen Spårningsmall. Annars kan deras annonser bli avvisade. I dag meddelar vi att vi förlänger denna period till den 11 september 2023. Policyn börjar tillämpas den 11 september 2023 och tillämpas fullt ut efter cirka fyra veckor. Annonsörer som har använt tredje parts klickspårare före den 11 september kan fortsätta använda funktionen Spårningsmall utan begränsningar tills vidare.

(Upplagt i augusti 2023)