Päivityksiä poliittista sisältöä koskevaan käytäntöön (syyskuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Päivitämme poliittista sisältöä koskevaa käytäntöämme marraskuun 2023 puolivälissä. Käytäntöön tulevan vaatimuksen mukaan kaikkien todennettujen vaalimainostajien, joiden toiminta-alueella todennus on pakollinen, on ilmoitettava mainoksissaan näkyvästi, mikäli niissä on keinotekoista sisältöä, joka kuvaa epäaidolla tavalla oikeita tai todellisen näköisiä ihmisiä tai tapahtumia. Ilmoituksen on oltava selkeä ja huomiota herättävä, ja se on sijoitettava kohtaan, josta käyttäjät todennäköisesti huomaavat sen. Käytäntö koskee kuva-, video- ja audiosisältöä.

Näitä ilmoitusvelvollisuutta koskevia vaatimuksia ei sovelleta, jos keinotekoinen sisältö on luotu tai sisältöä on muutettu tavalla, jolla ei ole merkitystä mainoksessa esitettyjen väitteiden kannalta. Tällaisia tapoja ovat muun muassa editointi (esim. kuvan koon muuttaminen ja rajaaminen sekä värien tai kirkkauden säätäminen), virheiden korjaaminen (esim. punasilmäisyyden poistaminen) tai taustan muokkaaminen niin, ettei tulosta voi pitää realistisena kuvauksena todellisista tapahtumista.

Esimerkkejä mainossisällöstä, joka edellyttää selkeää ja näkyvää ilmoitusta:

• Mainos, jossa oleva keinotekoinen sisältö antaa sen vaikutelman, että henkilö sanoo tai tekee jotakin, mitä hän ei ole sanonut tai tehnyt
  • Mainos, jossa oleva keinotekoinen sisältö muuttaa oikeasta tapahtumasta kuvattua tallennetta tai luo realistisen kuvan tapahtumasta esittämällä kohtauksia, joita ei todellisuudessa ole tapahtunut

(Julkaistu syyskuussa 2023)