Opdatering af politikken vedrørende politisk indhold (september 2023)

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

I midten af november 2023 opdaterer vi vores politik vedrørende politisk indhold, så der stilles krav om, at alle annoncører, der er blevet verificeret til at køre valgannoncer i regioner, hvor verificering er obligatorisk, skal vise en tydelig erklæring, hvis der er syntetisk indhold i deres annoncer, dvs. misvisende afbildning af virkelige eller realistisk udseende personer eller begivenheder. Denne tydelige erklæring skal være placeret et iøjnefaldende sted, hvor brugerne nemt kan få øje på den. Den opdaterede politik kommer til at gælde for billed-, video- og lydindhold.

Annoncer med syntetisk indhold, der er ændret eller genereret på en sådan måde, at det ikke har nogen væsentlig betydning i forhold til de påstande, der fremsættes i annoncen, er fritaget fra disse deklarationskrav. Dette omfatter redigeringsteknikker såsom tilpasning af billedstørrelse, beskæring, korrektion af farve og lys, udbedring af fejl og mangler (f.eks. fjernelse af "røde øjne") samt baggrundsredigering, der ikke resulterer i en realistisk afbildning af faktiske begivenheder.

Her er nogle eksempler på annonceindhold, der udløser krav om en klar og tydelig erklæring på en iøjnefaldende placering (listen er ikke udtømmende):

• En annonce med syntetisk indhold, der giver indtryk af, at en person siger eller gør noget, selvom det rent faktisk ikke er tilfældet
  • En annonce med syntetisk indhold, hvor optagelser af en virkelig begivenhed er blevet ændret, eller hvor der genereres en realistisk skildring af en begivenhed via visning af fiktive scener

Opslået i september 2023