Uppdatering av policyn för begränsade annonsformat och annonsfunktioner (augusti 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I augusti uppdateras Google Ads-policyn för begränsade annonsformat och annonsfunktioner med ett nytt krav gällande användning av klickspårartjänster. Från och med veckan som börjar den 28 augusti får annonsörskonton som använder klickspårare för första gången endast använda certifierade klickspårare i funktionen Spårningsmall. Annars kan deras annonser bli avvisade. Annonsörer som har använt klickspårare före den 28 augusti kan fortsätta använda funktionen Spårningsmall utan begränsningar tills vidare.

Leverantörer av klickspårartjänster kan ansöka om certifiering av sina klickspårare. Läs igenom vägledningen för certifiering på den här webbplatsen innan du ansöker. Vissa leverantörer av klickspårartjänster som uppfyller riktlinjerna för certifiering har certifierats automatiskt. Här är listan över dessa klickspårare. Alla leverantörer av klickspårare som slutför certifieringen läggs till på listan.

(Upplagt den 27 juni 2023)