Päivitys: Uusi Google Adsin avoimuutta koskeva käytäntö (kesäkuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google julkaisee heinäkuussa 2023 uuden Google Adsin avoimuutta koskevan käytännön. Siinä kerrotaan, mitkä mainostajiin liittyvät tiedot Google tuo kaikkien käyttäjien saataville Ads Transparency Centerin ja mainosilmoitusten kautta ja miten kyseiset tiedot ovat saatavilla.

Google julkaisee Ads Transparency Centerissä ja mainosilmoituksissa mainostajasta tietoja, kuten nimen, sijainnin ja mainostajan tietyllä aikavälillä julkaisemat mainokset. Tiedot julkaistaan kaikista mainostajista, jotka mainostavat Googlen alustoilla (myös Google Haussa ja YouTubessa). Tämä koskee myös sellaisia mainostajia, joita ei ole vielä todennettu mainostajantodennusmenettelyn avulla.

Sovellettavien lakien noudattamiseksi Googlen täytyy mahdollisesti joissain maissa julkaista palvelujensa käyttäjille myös tiettyjä muita tietoja mainostajista ja näiden mainoskampanjoista. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi

• kohdistustiedot, kunkin mainoksen vastaanottajien kokonaismäärä ja mainoksen aihe.
  • Google tuo nämä tiedot saataville Ads Transparency Centeriin, ja ne ovat saatavilla myös julkisen APIn kautta.

Tarkemmat tiedot kerrotaan käytännössä.

(Julkaistu 8.6.2023)