Update van het Beleid voor politieke content (mei 2023)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In mei 2023 updatet Google de definitie van Australische verkiezingsadvertentie, die vanaf dan ook betrekking zullen hebben op het volgende:

• Een Australische federale politieke partij, een kandidaat voor het Australische Huis van Afgevaardigden of de Australische Senaat, een huidig verkozen federale ambtsdrager in het Australische Huis van Afgevaardigden of de Australische Senaat, of een referendum of plebisciet dat is uitgevoerd door de Australian Electoral Commission.
  • Een politieke partij op staats- of territoriumniveau, een kandidaat voor een verkozen ambt op staats- of territoriumniveau, een huidig verkozen ambtsdrager op staats- of territoriumniveau, of een referendum of plebisciet dat is uitgevoerd door een verkiezingscommissie op staats- of territoriumniveau, uit een van de volgende staten en territoriums:
    • Australian Capital Territory
    • Nieuw-Zuid-Wales
    • Northern Territory
    • Queensland
    • Zuid-Australië
    • Tasmanië
    • Victoria
    • West-Australië

Alle adverteerders die Australische verkiezingsadvertenties willen laten lopen, moeten worden geverifieerd door Google. Een adverteerder moet de verificatie voor Australische verkiezingsadvertenties afronden om Australische verkiezingsadvertenties in Australië te laten lopen.

Bekijk dit artikel voor meer informatie.

(Gepost in april 2023)