Oppdatering av retningslinjene for finansielle produkter og tjenester (april 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I april 2023 oppdaterer Google retningslinjene for finansielle produkter og tjenester for å tydeliggjøre omfanget av retningslinjene og kravene som stilles til annonsering av kryptovaluta-relaterte bedrifter og tjenester.

Fra og med 28. april 2023 kan annonsører som ønsker å markedsføre fysiske kryptolommebøker i Bahrain, Canada, De forente arabiske emirater, Filippinene, Finland, Frankrike, Hongkong, Indonesia, Israel, Japan, Sør-Korea, Thailand, Tyskland og USA, annonsere for disse produktene og tjenestene forutsatt at de innfrir kravene nedenfor og er sertifisert av Google.

Hensikten med fysiske kryptolommebøker er å tilby sikker oppbevaring av private nøkler for kryptovalutaer, NFT-er («non-fungible token») eller andre kryptobaserte ressurser, men de kan ikke brukes til for eksempel kjøp, salg, bytte eller omsetning av kryptoressurser.

Vi forventer at alle annonsører overholder lovgivningen i alle områdene de målretter annonser mot. Disse retningslinjene er globale og gjelder for alle kontoer som markedsfører slike finansielle produkter. Se mer om dette i artikkelen Om sertifisering i forbindelse med finansielle produkter som er underlagt begrensninger.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

(Lagt ut i februar 2023)