Uppdatering av policyn gällande myndighetstjänster och officiella tjänster (januari 2023)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I slutet på mars 2023 uppdateras Google Ads-policyn gällande myndighetsdokument och officiella tjänster på följande sätt:

• Policyn övergår till en fullständig lista över kategorier som berörs.
  • Vi tar med regionspecifika undantag av kategorier.
  • Vi tar med myndighetsutfärdade id-handlingar för företag i policyn.
  • Vi tillåter myndighetsauktoriserade leverantörer och fasar ut kravet för ”underleverantörer”.

Vi börjar tillämpa policyuppdateringen 31 mars 2023. Den tillämpas sedan fullt ut över en period på cirka sex veckor.

Eftersom den uppdaterade policyn innehåller en fullständig lista över kategorier som berörs tillhandahåller vi en länk till den uppdaterade policyn i stället för att ta med den i den här ändringsloggen.

Vår nuvarande policy för myndighetsdokument och myndighetstjänster innehåller en lista över professionella tjänster som inte begränsas av policyn. Denna lista finns inte med i den nya policyn eftersom den nya policyn i stället innehåller en fullständig lista över dokument och tjänster som omfattas av policyn. Om ett dokument eller en tjänst inte anges i policyn omfattas de inte av den.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

Läs igenom denna policyuppdatering för att kontrollera om någon av dina annonser omfattas av policyn. Ta i så fall bort sådana annonser före den 31 mars 2023.

(Upplagt den 31 januari 2023)