Om sperring av Display & Video 360-kontoer som følge av brudd på retningslinjene

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Som det fremgår i vilkårene for annonsering, forbeholder Google seg retten til å nekte annonselevering eller sperre annonsekontoer når det er nødvendig. Vi tar juridiske krav og brukernes sikkerhet svært alvorlig. Hvis annonsører utsetter Google eller brukerne eller samarbeidspartnerne våre for risiko, kan vi sperre både annonsør- og partnerkontoer i Display & Video 360. Dette er helt nødvendig for at vi skal ha et sunt og bærekraftig økosystem for digital annonsering der brukernes sikkerhet er satt i høysetet.

Vi bruker både automatiske og manuelle evalueringer for å identifisere og fjerne annonser som bryter retningslinjene og er skadelige for brukere og Google Ads-økosystemet generelt. Teknologien vi bruker for å håndheve retningslinjene, kan være basert på algoritmer og maskinlæring modellert på avgjørelser tatt av menneskelige evaluerere, slik at vi kan beskytte brukerne og holde annonseplattformene trygge. Innhold som bryter med retningslinjene, blir fjernet av de automatiske modellene våre eller – i tilfeller som krever mer nyansert evaluering – rapportert for videre gjennomgang av erfarne medarbeidere og analytikere. Dette skjer bare når det er vanskelig å vurdere innholdet bare ved hjelp av algoritmene, for eksempel hvis konteksten for annonsen må tolkes. Deretter slås resultatene fra disse manuelle evalueringene sammen med eksisterende opplæringsdata for å finstemme modellene basert på maskinlæring.

Årsakene til at vi sperrer kontoer

Med programretningslinjene for plattformer og vilkårene og retningslinjene for Google Ads ønsker vi å legge til rette for trygge og positive opplevelser for både brukere, publisister og annonsører. Vi kan sperre annonsør- og partnerkontoer i Display & Video 360 hvis vi avdekker brudd på vilkårene eller retningslinjene.

Hvis vi ser at en annonsør står bak et grovt brudd på retningslinjene (defineres nedenfor), kan vi sperre annonsørkontoen umiddelbart og uten forhåndsvarsel. Kontoen forblir sperret helt til en eventuell ankesak tas til følge. Vi kan også sperre andre annonsørkontoer etter manuelle undersøkelser eller som følge av matching basert på kjente heuristikker.

Hva utgjør et grovt brudd på retningslinjene?

Et grovt brudd på retningslinjene er et brudd som er så alvorlig at det er i strid med lov og rett eller utgjør betydelig skade for brukerne våre eller økosystemet for digital annonsering. Grove brudd på retningslinjene er ofte et resultat av at annonsørens aktiviteter samlet sett er i strid med Display & Video 360-retningslinjene, eller at ett overtramp er så alvorlig at vi ikke kan la brukerne eksponeres for slik aktivitet lenger. Grove brudd fører til at den aktuelle annonsørkontoen sperres umiddelbart. Derfor er kontosperring forbeholdt tilfeller der dette er den eneste effektive løsningen for å forhindre ulovlig aktivitet og/eller at brukerne tar betydelig skade.

Hva slags brudd på retningslinjene regnes som grove?

Hvordan avdekkes brudd på retningslinjene for Display & Video 360?

Vi bruker både automatiske og manuelle evalueringer for å avdekke brudd på Google-retningslinjene. Informasjon fra en rekke kilder blir gjennomgått, blant annet annonsene og kontoene dine, innholdet ditt, forbrukervurderinger, klager fra brukere samt juridiske føringer og kjennelser.

Hva skjer hvis det blir oppdaget grove brudd på retningslinjene?

Et grovt brudd på retningslinjene fører til at den aktuelle Display & Video 360-annonsørkontoen sperres umiddelbart og uten forhåndsvarsel. For at annonsøren skal kunne annonsere hos oss igjen, må denne avgjørelsen bli anket og anken tatt til følge.

Hvordan blir annonsører varslet om kontosperring?

Når vi sperrer en annonsørkonto, får annonsøren et kontovarsel med oversikt over alle retningslinjene det er funnet brudd på i kontoen.

Kan kontosperringer ankes?

Ja. Hvis du mener at det har skjedd en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, kan du sende inn en anke. Både partnere og annonsører kan registrere ankesaker. Når vi har gjennomgått anken din og truffet en beslutning, opplyser vi deg om utfallet på e-post. Hvis anken ikke tas til følge, kan du anke på nytt ved å sende inn et nytt skjema. Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, for eksempel hvis det er skjedd en feil. Derfor er det viktig at du er ærlig og tar deg tid til å gi en grundig og nøyaktig forklaring.

Kan annonsører få tilgang til de sperrede kontoene sine?

Det kan ikke vises annonser via sperrede kontoer. Annonsørene har imidlertid fortsatt tilgang til sperrede kontoer og eventuelle tilhørende rapporter.

Kan partnerkontoer sperres som følge av grove brudd på retningslinjene?

Ja, vi kan sperre partnerkontoen helt og holdent hvis relaterte annonsører gjentatte ganger eller kontinuerlig står bak grove brudd på retningslinjene. Hvis hele partnerkontoen sperres, varsles partneren om dette i kontoen sin, og vedkommende kan også sende inn en anke.