Update van het Beleid voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk (december 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Opmerking: Dit wijzigingslogboek is op 22 november 2022 gecorrigeerd om de gevolgen voor insolventiefunctionarissen correct weer te geven.

Op 6 december 2022 wordt het Beleid voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk van Google Ads geüpdatet.

Deze beleidsupdate bevat twee wijzigingen die moeten bijdragen tot een gezonder ecosysteem voor advertenties voor financiële services.

Services voor schulden

Ten eerste zullen services voor schulden vanaf dat moment binnen het toepassingsgebied van het Beleid voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk vallen, zodat adverteerders voor services voor schulden die het Verenigd Koninkrijk targeten de verificatie voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk moeten doorlopen. Na deze wijziging is voor insolventiefunctionarissen regulering door een erkende beroepsorganisatie niet langer voldoende om in het Verenigd Koninkrijk advertenties voor services voor schulden te laten lopen.

Exempt Professional Firms (vrijgestelde professionele bedrijven) en Recognized Investment Exchanges (erkende beleggingsmaatschappijen)

Ten tweede worden de vereisten voor de verificatie voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk van Google Ads geüpdatet zodat adverteerders die als Exempt Professional Firms (vrijgestelde professionele bedrijven) en Recognised Investment Exchanges (erkende beleggingsmaatschappijen) zijn opgenomen in het Financial Services Register (register voor financiële services) van de Britse Financial Conduct Authority (FCA), moeten worden geverifieerd als door de FCA goedgekeurde adverteerders. Vrijgestelde professionele bedrijven en erkende beleggingsmaatschappijen kunnen een verificatieaanvraag indienen en, nadat zij deze verificatie hebben afgerond, beginnen met het adverteren voor financiële services in het Verenigd Koninkrijk.

Geüpdatete verificatievereisten voor bedrijven die door de FCA zijn goedgekeurd:

Adverteerders die reclame maken voor gereguleerde financiële services en die in aanmerking willen komen voor FCA-verificatie voor het Verenigd Koninkrijk (1) moeten zijn goedgekeurd door de FCA of in het register voor financiële services (Financial Services Register) van de FCA zijn opgenomen als vrijgesteld professioneel bedrijf (Exempt Professional Firm) of erkende beleggingsmaatschappij (Recognised Investment Exchange), en (2) moeten het Google-programma voor identiteitsverificatie doorlopen.

Neem deze beleidsupdate door om na te gaan of uw advertenties onder het toepassingsgebied van het beleid vallen. Als dat zo is, start en voltooi de verificatie van deze advertenties dan voor de handhaving begint of verwijder deze advertenties voor diezelfde datum.

Bij schending van dit beleid krijgt u vooraf een waarschuwing voordat uw account wordt opgeschort. We sturen minstens zeven dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing. Meer informatie over opgeschorte accounts vindt u hier.

Op 16 januari 2023 wordt begonnen met de volledige handhaving van dit beleid.

(Gepost op 5 oktober 2022)