Advertenties voor financiële services in Duitsland, Frankrijk, Indonesië en Spanje (oktober 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Nieuwe verificatievereisten voor bepaalde adverteerders van financiële services

Google updatet het beleid voor financiële producten en services en voert nieuwe verificatievereisten in voor Duitsland, Frankrijk, Indonesië en Spanje. Vanaf 24 januari 2023 beginnen we met de handhaving van dit beleid. Het kan ongeveer 4 weken duren voordat de handhaving volledig op niveau is. Zodra het beleid van kracht is, kunnen adverteerders die het nieuwe verificatieproces niet hebben afgerond, geen advertenties voor financiële services meer laten zien in deze landen. Google heeft eerder al verificatie voor advertenties voor financiële services ingevoerd in Australië, Brazilië, India, Portugal, Singapore, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.

Zodra het beleid van kracht is, moeten adverteerders die willen adverteren voor financiële services in Duitsland, Frankrijk, Indonesië of Spanje (1) verificatie van derden verkrijgen via onze externe nalevingspartner, G2, en dan (2) verificatie voor financiële services aanvragen bij Google. Als onderdeel van het verificatieproces door derden via G2 vraagt G2 adverteerders onder meer om informatie over het type financiële services dat ze bieden en of ze beschikken over een vergunning om deze services te bieden, evenals hun registratienummer. Adverteerders moeten aantonen dat ze van de relevante regelgevende instantie op het gebied van financiële services rechtstreeks toestemming hebben gekregen om activiteiten op het gebied van financiële services te verrichten of dat ze zijn vrijgesteld van die vereiste. Zodra ze via G2 door derden zijn geverifieerd, moeten adverteerders bij Google een aanvraag indienen voor de verificatie voor financiële services via de unieke verificatiecode van derden die ze hebben gekregen van G2. Onze nalevingspartner G2 start op 3 oktober 2022 met de verwerking van aanvragen rond verificatie voor financiële services.

Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de vereisten voor de verificatie voor financiële services en om de verificatie te starten.

Neem deze beleidsupdate door om na te gaan of uw advertenties onder het toepassingsgebied van het beleid vallen. Als dat zo is, start en doorloop dan de verificatie van deze advertenties voor de handhaving begint of verwijder deze advertenties voor diezelfde datum.

Bij schending van dit beleid krijgt u een waarschuwing voordat uw account wordt opgeschort. We sturen minstens 7 dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing. Meer informatie over opgeschorte accounts vindt u hier.

(Gepost op 3 oktober 2022)