Updates van het Beleid voor financiële producten en services (juli 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In juli 2022 updatet Google het Beleid voor financiële producten en services om het bereik en de vereisten te verduidelijken voor advertenties voor cryptocurrency-gerelateerde bedrijven en services.

Vanaf 7 juli 2022 kunnen adverteerders die cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles aanbieden, en die Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea en de Filipijnen targeten, adverteren voor deze producten en services als ze aan de volgende vereisten voldoen en door Google zijn gecertificeerd. Adverteerders die cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles aanbieden en die de Verenigde Arabische Emiraten, Hongkong en Thailand targeten, mogen ook voor die producten en services adverteren als ze aan de volgende vereisten voldoen en door Google zijn gecertificeerd. Adverteerders die zich door Google willen laten certificeren, moeten aan de volgende vereisten voldoen, afhankelijk van het land dat ze targeten:

Frankrijk (cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles)

• Adverteerders moeten bij de AMF (Autorité des Marchés Financiers) zijn geregistreerd als serviceprovider van digitale activa (Digital Asset Service Provider, DASP). Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Duitsland (cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles)

• Adverteerders moeten de juiste licentie voor de geadverteerde activiteiten hebben, zoals een licentie voor de verlening van financiële makelaarsdiensten, een licentie als multilaterale handelsfaciliteit en/of een bedrijfslicentie voor cryptobewaring, verkregen van de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Filipijnen (cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles)

• Adverteerders moeten een autorisatiecertificaat verkrijgen als bedrijf dat financiële services verleent van de Filipijnse Centrale Bank (BSP). Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Zuid-Korea (cryptocurrencybeurzen en -portefeuilles)

• Adverteerders moeten een rapport als serviceprovider van virtuele activa (Virtual Asset Service Provider, VASP) indienen bij de commissaris van de Koreaanse Financiële inlichtingenunit (Korea Financial Intelligence Unit, KoFIU). Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Verenigde Arabische Emiraten (cryptocurrencybeurzen)

• Adverteerders moeten een licentie voor de exploitatie van een multilaterale handelsfaciliteit hebben, verkregen van de regelgevende instantie voor financiële services (Financial Services Regulatory Authority, FSRA). Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Hongkong (cryptocurrencybeurzen)

• Adverteerders moeten zich 'inschrijven' voor de licentieregeling en een licentie van type 1 (handel in effecten) en een licentie van type 7 (verlening van geautomatiseerde handelsservices) hebben verkregen van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong. Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Thailand (cryptocurrencybeurzen)

• Adverteerders moeten de relevante bedrijfslicentie voor digitale activa verkrijgen van de Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand. Ook aan andere lokale wettelijke vereisten moet worden voldaan.

Alle adverteerders moeten voldoen aan de lokale wetgeving in elke regio die hun advertenties targeten. Dit beleid is wereldwijd van toepassing op alle accounts die voor deze financiële producten adverteren. Lees meer informatie over certificering voor beperkte financiële producten.

Bij schending van dit beleid krijgt u een voorafgaande waarschuwing voordat uw account wordt opgeschort. We sturen u ten minste 7 dagen vóór de accountopschorting een waarschuwing.

(Gepost in mei 2022)