Verificació d'operacions empresarials

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Què és la verificació d'operacions empresarials?

A fi de garantir una experiència d'anunci segura i fiable per als usuaris, és possible que Google demani als anunciants que completin el programa de verificació de l'anunciant. Com a part d'aquest programa, és possible que us demanem que verifiqueu informació sobre les vostres operacions empresarials. Això pot incloure detalls sobre la vostra empresa, com ara:

• El model de negoci (per exemple, distribuïdor autoritzat, afiliat o proveïdor directe de béns i serveis).
  • La informació de registre de l'empresa.
  • Els tipus de productes o serveis que oferiu.
  • Les pràctiques empresarials.
  • La relació que teniu amb les marques anunciades o amb tercers, si escau.

Google utilitzarà la informació que proporcioneu per verificar les vostres operacions empresarials i mostrar en cada anunci que publiqueu una comunicació que inclogui el vostre nom, o el de l'empresa que representeu, i la vostra ubicació. Obteniu més informació sobre la transparència publicitària.

Qui ha de completar la verificació d'operacions empresarials?

Tots els anunciants que s'hagin seleccionat per completar la verificació d'operacions empresarials. Rebran una notificació per correu electrònic i al compte quan se'ls hagi seleccionat.

Aquí teniu alguns exemples de casos en què se us pot seleccionar per completar la verificació d'operacions empresarials:

• Si mostreu anuncis en consultes relacionades amb marques o en consultes d'usuaris de sectors i verticals empresarials susceptibles d'ús abusiu, de frau i d'estafes (com ara viatges, serveis d'atenció al client o d'assistència tècnica i serveis financers).
  • Si el vostre comportament publicitari s'ha identificat com a poc clar o el contingut del vostre anunci es considera potencialment enganyós.
  • Si el vostre compte s'ha suspès a causa d'una infracció de les polítiques de Google Ads. Pot ser que se us requereixi que completeu aquesta verificació com a part del procés de correcció de les infraccions i d'apel·lació contra la suspensió dels comptes. El vostre compte romandrà suspès fins que no es completi correctament el programa de verificació.

Cal que la persona responsable de completar la verificació sigui un administrador del compte que estigui familiaritzat amb les operacions empresarials i les pràctiques publicitàries del compte de Google Ads.

En determinades circumstàncies, és possible que posem en pausa els comptes dels anunciants immediatament un cop iniciat el programa de verificació de l'anunciant. Això vol dir que els anuncis dels anunciants no es podran difondre fins que no puguin completar el programa correctament. Obteniu més informació sobre els motius pels quals el vostre compte es pot posar en pausa immediatament per a la verificació de l'anunciant aquí.

Heu de completar correctament tots els requisits del programa de verificació de l'anunciant perquè es reprengui la difusió d'anuncis al vostre compte. Els anunciants no han de crear cap altre compte durant el procés de verificació ni després si no el superen. Si ho fan, aquest compte també es posarà en pausa.

Com puc completar la verificació d'operacions empresarials?

Els anunciants poden iniciar les verificacions, supervisar-ne l'estat i el progrés, i consultar els motius pels quals no s'han superat (si escau) al seu compte de Google Ads. Consulteu la guia pas a pas a continuació.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Guia pas a pas

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació i, després, a Verificació de l'anunciant. També podeu accedir a aquesta pàgina des de les indicacions i les notificacions que hi ha al compte.

Il·lustra on es poden verificar les operacions empresarials a Google Ads.

1. Comproveu si es mostra un dels passos següents a la secció "El vostre estat" de la pàgina. Això indica que heu de completar la verificació d'operacions empresarials.
    • Verifiqueu les vostres operacions empresarials
    • Verifiqueu les operacions empresarials del vostre client

Si no es mostra cap d'aquests passos a la pàgina, és probable que no se us requereixi que completeu la verificació d'operacions empresarials.

1. Feu clic a Comença, al costat del pas, i empleneu el formulari de sol·licitud.

Tingueu en compte el següent quan empleneu el formulari de sol·licitud:

• Heu de proporcionar tota la documentació rellevant necessària perquè es pugui validar la vostra identitat. Per exemple, si sou una organització, heu de facilitar un registre d'empresa. També pot ser que se us demani que proporcioneu una llicència si al vostre vertical (p. ex., assistència sanitària, lloguer de cotxes o finances) les empreses han d'estar inscrites en un registre.
  • Assegureu-vos de proporcionar el mateix nom o país en totes les vostres respostes i documentació.
  • Heu de facilitar informació suficient sobre qui proporciona el producte o el servei al client final. Si sou distribuïdor o un professional del màrqueting d'afiliació, faciliteu els detalls (p. ex., el nom, les dades de contacte i la documentació en què s'estableixi la relació) de l'empresa que proporciona el producte o el servei al client final.
  • Heu d'incloure detalls sobre totes les relacions implicades en la cadena de valor de la vostra empresa (p. ex., agències de màrqueting que accedeixen al vostre compte de Google Ads, proveïdor de serveis final, o allotjador o propietari del domini). A continuació, heu d'enviar la documentació rellevant per validar cada relació (p. ex., un acord o un contracte oficials, o un document amb capçalera de l'empresa que expliqui la relació empresarial).
  • Heu d'assegurar-vos que les respostes que indiqueu al formulari de verificació siguin coherents entre elles i amb la informació que heu proporcionat al compte de Google Ads. Per exemple, indiqueu un lloc web que sigui vàlid i estigui associat al vostre compte de Google Ads.
  • Heu de comprovar que no hi hagi cap problema tècnic amb la documentació que proporcioneu. Google no accepta documents comprimits, enllaços a carpetes ni captures de pantalla de pàgines web. A més, els documents s'han de poder llegir clarament i no han de tenir punts brillants ni text borrós.

Què passa si no completo la verificació d'operacions empresarials abans de la data límit?

El compte de Google Ads es posarà en pausa si no completeu correctament abans de la data límit la verificació d'operacions empresarials i totes les altres verificacions sol·licitades en el marc del programa de verificació de l'anunciant (si escau). En determinades circumstàncies, és possible que posem en pausa els vostres comptes de Google Ads immediatament un cop iniciat el programa de verificació d'operacions empresarials. Això vol dir que els vostres anuncis no es podran difondre fins que no completeu correctament el programa.

He rebut una notificació en què s'indica que la verificació de les meves operacions empresarials ha fallat. Què vol dir això?

Si no podem verificar les vostres operacions empresarials després de revisar els documents que heu proporcionat, us enviarem una notificació per correu electrònic i inclourem indicacions al compte a fi d'explicar-vos els motius pels quals la verificació ha fallat. Consulteu a continuació les explicacions dels motius de cada error.

La informació no és coherent o no coincideix amb la del vostre compte de Google Ads

La informació que heu enviat al formulari de verificació no coincideix amb la que consta als documents que heu enviat. Aquests són alguns dels motius habituals de les incoherències:
  • El nom de l'organització enviat no coincideix exactament amb el nom de l'organització que consta al document de registre enviat.
  • El nom enviat no coincideix exactament amb el nom que consta al document d'identitat oficial amb foto enviat.

A més, les respostes que doneu al formulari de verificació no han de contradir la informació existent al vostre compte de Google Ads.

Aquests són alguns dels motius habituals de les incoherències:

• Els detalls mencionats al formulari de verificació (p. ex., el nom i adreça de l'empresa que es mostren a la comunicació, etc.) no coincideixen amb el nom que hi ha al vostre compte de Google Ads.
  • El lloc web indicat no és vàlid o no està associat al vostre compte de Google Ads (és a dir, el lloc web no està associat a cap dels anuncis del vostre compte).

No hi ha prou informació sobre les relacions empresarials associades al vostre compte

Al formulari de verificació que vau enviar, vau indicar que la vostra empresa té relació amb altres empreses, o es va identificar l'existència d'una relació durant la revisió, però no ens vau facilitar prou informació per ajudar-nos a validar aquesta relació.
Quan empleneu el formulari de verificació, heu d'incloure detalls sobre totes les relacions implicades en la cadena de valor de la vostra empresa, com ara:
  • Les agències de màrqueting que accedeixen al vostre compte de Google Ads.
  • El proveïdor de serveis final, si és diferent.
  • El propietari del domini, si és diferent.
  • Altres parts que puguin estar implicades en el compte de Google Ads (per exemple, que hi iniciïn la sessió).

També necessitem que ens faciliteu informació per validar cada relació. Envieu documentació rellevant, com ara:

• Documentació que demostri la relació amb altres marques o parts implicades, com ara un acord o contracte oficials.
  • Un document amb capçalera de l'empresa que expliqui la relació empresarial amb el propietari de la marca.
  • Altra documentació vàlida, com ara una factura o un correu electrònic de l'altra empresa que ens ajudi a validar les vostres afirmacions.

Si els documents anteriors no estan disponibles, proporcioneu un identificador únic i un lloc web de verificació en què es pugui confirmar la relació.

Nota: no dubteu a amagar o editar qualsevol informació personal o de propietat.

No hi ha prou informació sobre el proveïdor de productes o serveis

La informació que ens vau fer arribar amb el formulari de verificació és insuficient per permetre'ns entendre qui proporciona els productes o serveis als clients finals.
Per exemple: si sou distribuïdor o un professional del màrqueting d'afiliació, feu-nos arribar detalls de l'empresa que proporciona els productes i serveis al client final, com ara:
  • Nom.
  • Dades de contacte.
  • Documentació que demostri la relació amb altres marques o parts implicades, com ara un acord o contracte oficials.
Nota: no dubteu a amagar o editar qualsevol informació personal o de propietat.

No hi ha prou documentació sobre la vostra identitat ni la vostra llicència

Quan vau enviar el formulari de verificació, se us va demanar que us identifiquéssiu com a organització, particular o empresa no registrada.

En funció de com us identifiqueu, us demanarem que ens proporcioneu documentació addicional per validar la vostra identitat.

Si sou una organització, assegureu-vos que proporcioneu documentació com ara:

• El registre de l'empresa o els registres de l'administració pública.
  • Les llicències necessàries perquè l'empresa pugui operar (en el cas dels verticals que requereixen que les empreses estiguin inscrites en un registre, com ara l'assistència sanitària, el lloguer de cotxes, les finances, etc.).

Si sou un particular o una empresa no registrada, proporcioneu la documentació que s'indica al formulari de verificació.

Nota: no dubteu a amagar o editar qualsevol informació personal o de propietat.

Problemes amb els documents enviats

Comproveu que la documentació enviada compleixi els criteris següents:

• Els documents tenen un format acceptable: PDF, JPG, JPEG o PNG.
  • Els documents sol·licitats són acceptables i vàlids.
  • Els documents estan signats i datats.
  • Els documents s'han penjat en color si el document original és en color.
  • S'han proporcionat totes les pàgines del document.

Els documents següents no s'accepten per al procés de verificació:

• Documents comprimits o enllaços a carpetes.
  • Documents il·legibles o borrosos. Els documents s'han de poder llegir clarament i no han de tenir punts brillants ni text borrós.
  • Captures de pantalla de pàgines web.
Nota: no dubteu a amagar o editar qualsevol informació personal o de propietat.

No s'ha pogut verificar la vostra identitat

No hem pogut verificar la vostra identitat per un o més dels motius següents:
  • El nom de l'organització enviat no coincideix exactament amb el nom de l'organització que consta al document de registre enviat.
  • El nom enviat no coincideix exactament amb el nom que consta al document d'identitat oficial amb foto enviat.
  • El nom de la comunicació que s'indica al formulari de verificació no coincideix amb el que consta al vostre compte de Google Ads.
  • El país que figura al perfil de pagaments no coincideix amb el que consta al document de registre o al document d'identitat oficial enviats.

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.