Oppdatering av retningslinjene for finansielle produkter og tjenester (desember 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I desember 2021 skal Google oppdatere retningslinjene for finansielle produkter og tjenester for å tydeliggjøre omfanget av retningslinjene og kravene som stilles til annonsering for bedrifter og tjenester relatert til kryptovaluta.

Fra og med 15. desember 2021 kan annonsører som ønsker å markedsføre kryptovalutabørser og -lommebøker, målrette annonser for slike produkter og tjenester mot Israel og Japan, forutsatt at de innfrir kravene nedenfor og er sertifisert av Google. Annonsører som ønsker å markedsføre kryptovalutabørser i Canada, kan annonsere for disse produktene og tjenestene forutsatt at de innfrir kravene nedenfor og er sertifisert av Google. For å bli Google-sertifisert må annonsører innfri kravene nedenfor som gjelder i landene de skal målrette annonser mot:

• Israel (kryptovalutabørser og -lommebøker)
    • Annonsører må enten være (a) lisensiert av CMISA (רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון) som leverandør av finansielle tjenester eller (b) lisensiert av Israels sentralbank (בנק ישראל) som bankvirksomhet. Andre lokale juridiske krav må også overholdes.
  • Canada (kryptovalutabørser)
    • Annonsører må være registrert både som pengetjenestebedrift (såkalt money services business) hos FINTRAC (CANAFE), og som markedsplass eller investeringsmegler hos de aktuelle provinsielle verdipapirmyndighetene. Andre lokale juridiske krav må også overholdes.
  • Japan (kryptovalutabørser og -lommebøker)
    • Annonsører må være registrert som tjenesteleverandør til kryptovalutabørser hos finanstilsynet (金融庁) i Japan (FSA). Andre lokale juridiske krav må også overholdes.

Vi tillater ikke

annonser for kryptoemisjoner (ICO-er), desentraliserte finansløsninger (såkalte DeFi-protokoller) eller andre former for markedsføring av kjøp, salg eller omsetning av kryptovalutaer eller relaterte produkter

• Eksempler (listen er ikke uttømmende): forhåndssalg av ICO-er eller offentlige tilbud, lån i kryptovaluta, kryptoemisjoner på desentraliserte børser (IDO), tokeniserte likviditetspooler, lommebøker som ingen enhet er vert for, samt uregulerte desentraliserte apper (DApp)

annonsedestinasjoner der utstedere av kryptovalutaer eller relaterte produkter blir samlet eller sammenlignet

• Eksempler (listen er ikke uttømmende): signaler knyttet til omsetning av kryptovaluta, investeringsråd i forbindelse med kryptovaluta samt nettsteder tilhørende aggregatorer eller samarbeidspartnere som inneholder relatert innhold eller anmeldelser av meglere

Vi forventer at alle annonsører overholder lovgivningen i alle områdene de målretter annonser mot. Disse retningslinjene er globale og gjelder for alle kontoer der slike finansielle produkter markedsføres. Du finner mer informasjon i artikkelen Om sertifisering i forbindelse med finansielle produkter som er underlagt begrensninger.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi gir minst sju dagers forvarsel før vi sperrer kontoer.

(Lagt ut i oktober 2021)