Päivitys rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön (joulukuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google päivittää joulukuussa 2021 rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaa käytäntöä selventämällä sen soveltamisalaa ja vaatimuksia koskien kryptovaluuttaan liittyvän liiketoiminnan ja palvelutarjonnan mainontaa.

Mainostajat, jotka tarjoavat kryptovaluuttapörssejä ja ‑lompakoita ja kohdistavat niiden mainonnan Israeliin ja Japaniin, voivat 15.12.2021 alkaen mainostaa kyseisiä tuotteita ja palveluja, mikäli he täyttävät seuraavat vaatimukset ja heillä on Googlen mainontalupa. Mainostajat, jotka tarjoavat kryptovaluuttapörssejä ja kohdistavat niiden mainonnan Kanadaan, voivat myös mainostaa kyseisiä tuotteita ja palveluja, mikäli he täyttävät seuraavat vaatimukset ja heillä on Googlen mainontalupa. Saadakseen Googlen mainontaluvan mainostajan on täytettävä seuraavat vaatimukset riippuen mainonnan kohdemaasta:

• Israel (kryptovaluuttapörssit ja ‑lompakot)
    • Mainostajan on oltava joko a) CMISA:n (רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון) valtuuttama rahoituspalvelujen tarjoaja tai b) Israelin keskuspankin (בנק ישראל) valtuuttama pankkiyhtiö. Mainostajan tulee täyttää myös muut paikalliset lakivaatimukset.
  • Kanada (kryptovaluuttapörssit)
    • Mainostajan on oltava FINTRACin (CANAFEn) rekisterissä rahoituspalveluja tarjoavana yrityksenä ja soveltuvan provinssin arvopaperiviranomaisen rekisterissä arvopaperikauppiaana tai kauppapaikkana. Mainostajan tulee täyttää myös muut paikalliset lakivaatimukset.
  • Japani (kryptovaluuttapörssit ja ‑lompakot)
    • Mainostajan on oltava Japanin Financial Services Agencyn (金融庁) rekisterissä kryptovaluutan vaihtopalvelujen tarjoajana. Mainostajan tulee täyttää myös muut paikalliset lakivaatimukset.

Tämä ei ole sallittua:

Mainokset, jotka liittyvät kolikkoanteihin (Initial Coin Offering, ICO), hajautetun rahoituksen kaupankäyntijärjestelmiin taikka muuhun kryptovaluuttojen tai niihin liittyvien tuotteiden ostoon tai myyntiin tai kaupankäyntiin niillä

• Joitakin esimerkkejä: ICO-ennakkomyynnit tai ‑liikkeeseenlaskut, kryptovaluuttalainat, hajautetun pörssin liikkeeseenlaskut, tokeneiden likviditeettivarannot, hostaamattomat ohjelmistolompakot ja sääntelemättömät hajautetut sovellukset

Klikkauksen kohteet, jotka kokoavat tai vertailevat kryptovaluuttojen tai niihin liittyvien tuotteiden liikkeeseenlaskijoita

• Joitakin esimerkkejä: Kryptovaluuttaa koskevat kaupankäyntisignaalit, kryptovaluuttoihin liittyvät sijoitusvinkit sekä koonti- tai kumppanisivustot, joilla on aiheeseen liittyvää sisältöä tai välityspalveluiden arvioita

Muistathan, että kaikkien mainostajien edellytetään noudattavan mainostensa kohdistusalueiden paikallisia lakeja. Tätä käytäntöä sovelletaan maailmanlaajuisesti kaikkiin tileihin, joilla mainostetaan rahoitustuotteita. Lue lisää artikkelista Rajoitettuja rahoituspalveluita koskeva mainontalupa.

Tämän käytännön vastaisuudet eivät johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

(Julkaistu lokakuussa 2021)