Oppdateringer av retningslinjene for politisk innhold (februar 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Oppdatering: Denne endringen av retningslinjene er midlertidig utsatt av tekniske årsaker. I endringsloggen finner du en oversikt over fremtidige endringer i retningslinjene. (Lagt til 8. april 2022)

Unntak fjernes fra retningslinjene for valgkampannonser

I februar 2022 skal vi oppdatere Google Ads-retningslinjene for politisk innhold globalt for å fjerne de eksisterende unntakene vedrørende nyheter, produkter og tjenester i retningslinjene for valgkampannonser. De oppdaterte retningslinjene blir håndhevet fra og med 15. februar 2022.

Denne oppdateringen betyr at vi ikke lenger gir unntak for annonser for nyheter, produkter og tjenester i Google-retningslinjene for valgkampannonser. Annonsører som ønsker å markedsføre nyheter, produkter eller tjenester med annonseinnhold som faller inn under retningslinjenes virkeområde (f.eks. ved at en nåværende kandidat eller folkevalgt er med i annonsen), blir underlagt de gjeldende retningslinjene for valgkampannonser, hvor det blant annet kreves at de må søke om bekreftelse for kjøring av valgkampannonser for å kunne vise slike annonser.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå de oppdaterte retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine faller inn under virkeområdet til retningslinjene. Hvis det er tilfellet, må du fullføre bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser (hvis du er kvalifisert) eller fjerne de aktuelle annonsene før 15. februar 2022.

Nye alternativer for visning av valgkampannonser

Samtidig som vi fjerner unntakene i retningslinjene for valgkampannonser 15. februar 2022, tilbyr vi også flere alternativer for annonselevering. For øyeblikket kan valgkampannonser bare vises i det landet eller den regionen annonseinnholdet handler om (f.eks. kan annonser knyttet til valg i EU og annonser for valg i USA bare vises i henholdsvis EU og USA). Etter denne endringen kan annonsører som har fullført enten bekreftelse for kjøring av valgkampannonser eller bekreftelse av annonsøridentitet, vise annonser i hjemlandet sitt eller hjemmeregionen sin når annonsene omfattes av retningslinjene for valgkampannonser som er gjeldende utenfor annonsørens hjemland eller hjemmeregion.  Annonsører kan ikke vise valgkampannonser utenfor hjemlandet sitt eller hjemmeregionen sin.  En bekreftet annonsør i New Zealand kan for eksempel vise annonser i New Zealand som omfatter nåværende kandidater til EU-parlamentet eller folkevalgte EU-parlamentsmedlemmer, men de kan ikke vise disse annonsene i EU.

Denne endringen påvirker dermed bare annonser som vises i annonsørens hjemland eller hjemmeregion.

Endringer i regionale begrensninger for
valgkampannonser og annonser for politiske saker i Canada

Fra og med 15. februar 2022 kommer de regionale begrensningene som omfatter valgkampannonser og annonser for politiske saker i Canada, fortsatt til å ha unntak for kanadiske nyhetsorganisasjoner som ønsker å fremme dekningen sin av et valg, men det gis ikke lenger unntak for nyhetsorganisasjoner som ikke er kanadiske.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå de oppdaterte retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine omfattes av dem. Hvis annonsene er berørt, må du selv fjerne de aktuelle annonsene før 15. februar 2022.

(Lagt ut 2. desember 2021)